Captura 

 

 

Degut a les restriccions vigents per evitar el contagi de la Covid-19 que no afavoreixen el compliment de l’objectiu principal de les sessions de “Govern als barris”: (acostar el govern a tothom amb sessions obertes a tota la ciutadania per potenciar el diàleg), temporalment, fins a nou avís, es suspèn el calendari de les trobades mensuals de l’alcalde i els/les regidors/res als barris.

 

EL GOVERN MUNICIPAL US PROPOSA PASSAR UNA ESTONA XERRANT DEL BARRI.
NECESSITEM ESCOLTAR-VOS PER FER BÉ LA NOSTRA FEINA, PERQUÈ NINGÚ NO CONEIX MILLOR EL BARRI QUE ELS SEUS VEÏNS I VEÏNES.

L’Ajuntament del Vendrell recupera les converses amb el veïnat i les entitats dels barris posant en marxa el programa “Govern als barris” per promoure la participació ciutadana en la presa de decisions públiques.

Objectiu

Acostar el govern a les inquietuds reals de les persones de totes les zones del Vendrell que ho necessitin, potenciant un diàleg fluid, constructiu i proper amb veïns, entitats, associacions i agrupacions que ho sol·licitin.

En què consisteix

“Govern als barris” són sessions obertes a la participació de tothom, que se celebraran segons el calendari que s’especifica més avall, en les quals, mensualment, el govern es desplaçarà a les diferents zones del municipi per parlar personalment amb els ciutadans. 

Com participar-hi

No cal confirmar prèviament l’assistència, però, per garantir la resposta dels temes que es vulguin plantejar i la presència dels regidors responsables, es recomana avançar el tema a plantejar escrivint un correu a governalsbarris@elvendrell.net, fent-hi constar el nom de la persona sol·licitant, la regidoria a la qual s’adreça i el tema que es vol tractar.

El fet de no avançar el tema no garanteix l’assistència dels regidors responsables dels temes plantejats i la seva resposta.

En cas de ser una petició d’una entitat, aquesta haurà d’estar inscrita degudament en el Registre Municipal d’Entitats i haurà de fer constar el nom de la persona que la representa i el seu càrrec, la regidoria a la qual va adreçada la seva petició i el tema que vol tractar. 

Com es gestiona

L’Àrea de Participació Ciutadana és l’encarregada de gestionar el correu governalsbarris@elvendrell.net, agrupar les propostes sobre el mateix tema i filtrar aquelles que no respectin la Declaració Universal dels Drets Humans, les que no s’ajustin a la responsabilitat municipal o les que siguin merament personalistes.

En les trobades els/les regidors/res atendran tots els correus rebuts i al final de la sessió, s’obrirà un torn de precs i preguntes.

Organització territorial

Amb l’objectiu de generar debat i interacció social en els diferents territoris i nuclis habitats del municipi, i amb l’acord de les associacions de veïns reunides el 20 de febrer de 2017, el Vendrell s’ha dividit en sis zones, que engloben els següents nuclis:

A. Tancat del Galan, Mas d’en Gual, el Botafoc, el Nou Vendrell i les Torretes.

B. L’Oasi, l’Eixample, Baronia, el Vendrell Mar, l’Edèn Parc, Bonavista i el Romaní.

C. Nuclis marítims: Sanatori, Pascual Mitjavila, Sant Salvador, Coma-ruga, el Francàs, barri dels Ferroviaris i Jardins de Coma-ruga.

D. La Creu de Coma-ruga, els Masos de Coma-ruga, les Clotes, els Garrofers, Nirvana, Mas Borràs, Mas Astor, Torreblanca i Sant Vicenç de Calders.

E. França, el Cintoi, el Tancat, el Bonlloc, Mas Levi i els Bulevards.

F. Centre de la vila, el Puig i el Pèlag i la Muntanyeta.

 

Periodicitat

En aquest nou període, les reunions es celebraran cada primer dilluns de mes a les vuit del vespre en el lloc detallat en el calendari. En cas de ser festiu, la reunió es traslladarà al dilluns de la setmana següent.

 

Calendari

Primeres sessions legislatura 2019-2023

 

Data reunió

Espai

Temes tractats

A

9 de març de 2020

(excepcionalment 2n Dll)

C.C. García Lorca

Document

B

7 de setembre de 2020

Sala de Plens de l'Ajuntament

 

C

5 d’octubre de 2020

Centre cívic de Coma-ruga

 

D

2 de novembre de 2020

Sala de Plens de l'Ajuntament

 

 

(7 = possible pont)

 

 

E i F

11 de gener de 2021

Sala de Plens de l’Ajuntament

 

 

Segones sessions legislatura 2019-2023

 

Data reunió

Espai

Temes tractats

A

1 de febrer de 2021

Sessió ajornada per eleccions al Parlament de Catalunya, el 14 de febrer

 

 

B

1 de març de 2021

 

 

C

12 d’abril de 2021

(5=dl Pasqua)

 

 

D

3 de maig de 2021

 

 

E

7 de juny de 2021

 

 

F

12 de juliol de 2021 (7=Barris)

 

 

 

 

 

 

©2019 Ajuntament del Vendrell