Benvolguts, benvolgudes,

El Vendrell enceta un any ple de reptes i oportunitats per avançar cap a una important recuperació econòmica, una reactivació social i una profunda transformació urbana. Deixem enrere uns anys difícils, marcats per la pandèmia mundial de la Covid19, però en els quals l’Ajuntament del Vendrell no ha parat de treballar per garantir la seguretat de la ciutadania i, alhora, per fer que el municipi seguís guanyant en qualitat de vida.

Si l’any 2021 es va distingir, per exemple, per la posada en marxa de la gratuïtat de les escoles bressol a P2 o l’inici de les obres de Quatre Fonts i el carril bici, entre d’altres, el govern s’ha fixat com a principals objectius per aquest 2022 seguir avançant en la recuperació econòmica i la reactivació social. D’una banda, això serà possible gràcies a la millora de la situació financera del propi Ajuntament: una mostra d’això és que el deute municipal al 2012 se situava en 89 milions d’euros i es preveu que al 2022 baixi fins la xifra de 31 milions d’euros. I de l’altra, per la tendència positiva en la reducció de l’atur que s’està registrant en els últims mesos, amb les millors xifres en els últims deu anys.

Així doncs, des d’aquesta confirmació cap a la recuperació econòmica, continuem apostant per fer avançar El Vendrell. Per exemple, ampliant l’illa de vianants pel sud, el Carrer de les 4 Fonts i adjacents i, properament, per la Rambla; transformant el centre de Coma-ruga amb la nova plaça Germans Trillas com a nucli fonamentalment de segones residències i de destinació turística o amb les obres de l’antic edifici Tabaris, que serà un edifici multifuncional que allotjarà un museu, on s’hi podran fer congressos, esdeveniments, així com un hotel d’entitats pels mateixos veïns, entre altres.

Seguim avançant en qualitat mediambiental i sostenibilitat amb la construcció d’un carril bici, el qual hem allargat amb més quilòmetres; seguim avançant amb la cura de les persones, amb propostes com la gratuïtat del servei psicològic per als i les joves del municipi entre 15 i 30 anys; avancem en el suport al comerç del Vendrell, amb dues campanyes de Bons aquest any o amb la redacció del pla d’aparcaments, que haurà de decidir la millor ubicació per a un futur aparcament subterrani al centre.

La voluntat és que aquesta web municipal, així com les diferents xarxes socials i canals d’informació municipals, serveixi a l’Ajuntament de finestra oberta a tota la ciutadania. Per mantenir-la al dia i fer-la partícip de la gestió municipal. Una voluntat de participació que també reforçarem enguany amb la posada en marxa d’una nova app multifuncional per a connectar ciutadania i Ajuntament (Eagora) o amb els pressupostos participatius més ambiciosos de la història del Vendrell.

Us convido a navegar-hi i a utilitzar-la per a tots els tràmits i serveis municipals.

 

Kenneth Martínez Molina
Alcalde del Vendrell

Ajuntament

©2019 Ajuntament del Vendrell