El Vendrell, 14 de gener de 2021

La Corporació Municipal del Vendrell, en sessió ordinària celebrada el dia 29 de desembre de 2020, va aprovar el conveni entre el Departament de Territori i Sostenibilitat, els consells comarcals de l’Alt Penedès, el Baix Penedès, el Garraf i l’Anoia, els ajuntaments del Vendrell, Vilafranca del Penedès, Vilanova i la Geltrú, Igualada, Sitges, Cubelles, Calafell, Cunit i Sant Sadurní d’Anoia, i les Autoritats del Transport Metropolità de Barcelona i Tarragona, per constituir la Taula de Mobilitat del Penedès. Es va designar com a representant de l’Ajuntament del Vendrell la regidora d'Urbanisme i Mobilitat, Núria Rovira.

L’objectiu del conveni per l’aprovació de la Taula de Mobilitat del Penedès és fixar un marc de col·laboració per l’articulació de polítiques de mobilitat, les infraestructures i transport públic a les comarques de l’àmbit territorial del Penedès.

La Taula de Mobilitat del Penedès facilitarà la participació del territori en la gestió i planificació de la mobilitat, que ha de permetre els ens participants en el procés d’elaboració, tramitació i avaluació del Pla de Mobilitat del Penedès. En consonància amb l’anterior, entre les seves funcions es troben la elaboració de propostes per la planificació dels serveis de transport públic i l’establiment de programes d’explotació coordinada per a tots els operadors públics o privats, formular i definir propostes respecte a la política de tarifes dels serveis de transport públic, en el marc del Pla de Transport de Viatgers de Catalunya i del Pla director de Mobilitat de l’ATM Barcelona i Tarragona.També permetrà als participants fer propostes per a la planificació de les infraestructures de transport públic en el marc dels instruments de planificació d’infraestructures del Govern i del pla director d’infraestructures de l’ATM de Barcelona.

La Taula de Mobilitat del Penedès també s’encarregarà d’analitzar i estudiar l’evolució del mercat global de la mobilitat amb especial atenció al seguiment de l’evolució dels desplaçaments en transport públic i transport privat. També s’encarregarà de proposar la realització de campanyes de promoció del transport públic, la mobilitat sostenible, la seguretat en el transport, l’ús racional de les vies i de l’espai públic com les polítiques d’aparcament i àrees de vianants, així com la implantació de carrils reservats al transport públic o bicicletes, i participar en el disseny de les polítiques de finançament.

El Vendrell, 14 de gener de 2021

L’Ajuntament del Vendrell activa en fase de proves les càmeres lectores de matrícules per controlar i reduir al màxim la circulació de vehicles a l’illa de vianants.

La fase de proves finalitzarà el 31 de gener, de l’1 al 14 de febrer s’avisaran les persones que facin un accés incorrecte, i a partir del 15 de febrer el sistema ja funcionarà de forma definitiva i es començaria a sancionar.

Només hi tenen accés els vehicles autoritzats per l’Ajuntament. Per reduir la circulació de vehicles comercials hi ha les zones de càrrega i descàrrega externes a la illa de vianants. Les peticions d’accés excepcionals i puntuals s’hauran d’adreçar a la Policia Municipal amb un mínim de 24 hores d’antelació, i de dilluns a les 8 h del matí a divendres a les 10 h, excepte festius i vigílies, al correu electrònic plevilla@elvendrell.net.

L’alcalde, Kenneth Martínez, ha subratllat que “el principal objectiu de l’illa de vianants, que recentment s’ha ampliat en trams de la carretera del Doctor Robert i del carrer del Prat de la Riba, és donar prioritat a les persones, activar el comerç i eliminar al màxim possible el trànsit de vehicles”.

El Vendrell, 13 de gener de 2021

El primer tinent d’alcalde, Christian Soriano, ha presentat avui “El Vendrell Avança”, un projecte que recull els grans eixos de l’acció del govern municipal per aquest any 2021. En línies generals, segons Soriano, aquest serà un exercici “en el qual dedicarem els nostres esforços a seguir lluitant contra la pandèmia i els seus efectes i a continuar avançant cap a un Vendrell socialment just, econòmicament responsable, eminentment feminista i ecològicament sostenible”.

El portaveu del govern ha explicat que això serà possible gràcies a la gestió que es desplegarà en cinc grans eixos per fer avançar el Vendrell:

-Econòmicament: en aquest sentit, el portaveu del govern ha destacat la creació de noves línies d’ajuts a autònoms i petites empreses, amb una partida de 200.000 euros, ampliable en funció de les necessitats que es vagin generant, i que se sumarà a les què ja s’han atorgat durant el 2020 per valor de 320.000 euros.

-Socialment: el Vendrell continuarà liderant la posició com a municipi amb més inversió social de la franja de municipis d’entre 20 i 50.000 habitants, amb 190 euros per habitant mentre que la mitjana d’aquests municipis es situa en els 132 euros.

L’altra gran aposta social del 2021 és la gratuïtat de les escoles bressol municipals a P2 per al curs 2021-2022 amb l’objectiu de reforçar l’educació com a motor de cohesió social. En el cas d’una família que enguany porti a un infant a una de les escoles bressol municipal, aquest canvi li suposaria un estalvi de 1.400 euros/any.

-En sostenibilitat: es seguirà aplicant i ampliant el nou model de gestió de recollida de residus, que ja s’ha iniciat amb bons resultats aquest 2020 amb la posada en marxa del porta a porta a Sant Vicenç de Calders, Nou Vendrell i Torreblanca, on s’ha aconseguit ja un 80% de recollida selectiva. L’objectiu per aquest 2021 és estendre el nou model a altres zones més densament poblades del nucli del Vendrell i dels nuclis marítims. En concret, s’ha anunciat ja que la propera zona on s’implantarà el porta a porta serà el barri del Puig.

Dins d’aquest àmbit també es treballarà per continuar implementant i ampliant el nou bus a la demanda, el PasBus, que ha estat un èxit en els seus primers mesos de funcionament.

I, d’altra banda, aconseguir l’ajut de fons europeus i impulsar el parc del Botafoc, el Camí de ronda del Francàs i seguir treballant en la conservació de les Madrigueres, entre d’altres.

-En transformació urbana: aquest 2021 es seguirà donant prioritat a les persones i eliminar al màxim possible el trànsit de vehicles al nucli urbà. En aquest sentit, es farà realitat la conversió en zona de vianants de l’espai de les Quatre Fonts, pont de França/plaça de França i també el carrer de Cristina Baixa. Així mateix, finalitzaran els treballs del FEDER de Coma-ruga i del Tabaris que han transformar el centre de Coma-ruga en un espai renovat atractiu per als veïns i veïnes i visitants, per al desenvolupament d’activitats d’oci i per a la implantació d’activitats econòmiques.

També en l’àmbit de la transformació urbana, es continuarà amb l’ampliació del pla renove de voreres, que inclou les tasques d’asfaltatge de 3 carrers més per un valor de 100.000 euros.

-En participació ciutadana: aquest 2021 s’impulsaran uns pressupostos participatius, amb una partida de 100.000 euros, perquè la ciutadania pugui incidir en la gestió municipal. El portaveu del govern ha recordat que, en aquest àmbit, enguany s’han mantingut i ampliat les possibilitats de preguntes al públic als plens municipals i s’ha dut a terme per primera vegada el ple de l’Estat de la Vila.

Segons Soriano, aquests projectes s’aniran detallant en les properes setmanes, durant les quals també s’aniran presentant altres propostes incloses en el projecte de pressupostos per aquest any 2021. Sobre aquesta qüestió, el portaveu del govern ha afegit que “esperem que els pressupostos puguin comptar amb el màxim recolzament possible per part del plenari municipal”, i en aquesta línia ha apel·lat a la responsabilitat col·lectiva de tots els Grups Municipals i que ja s’ha posat de manifest amb el document Reactivem El Vendrell. Soriano ha recordat les paraules de l’alcalde, Kenneth Martínez, en referència a aquesta qüestió, que va dir que “no es tracta de recolzar un Govern, sinó de recolzar un Ajuntament que està fent front a la pitjor crisi sanitària, econòmica i socials dels últims cent anys”.

 

Balanç del 2020

El portaveu del govern també ha fet balanç de la gestió municipal durant el 2020, un any que “malgrat estar marcat per la pandèmia i els seus efectes, també ha servit per fer grans avenços en els quals ha de seguir treballant”. En aquest sentit, Christian Soriano ha reivindicat que en aquest 2020 :

• S’han impulsat 3 línies d’ajuts a autònoms i petits comerços per contribuir a la reactivació econòmica i social (una específica per a bars, restaurants i centres d’estètica), destinant 320.000 euros en menys d’un any. També s’ha aplicat una reducció d’un 25% de la taxa d’escombraries comercials i de la taxa de taules i estufes. S’ha impulsat el projecte “Reactivem El Vendrell”, amb la unanimitat i consens dels 7 grups municipals.

• S’ha posat en marxa el servei de recollida de residus Porta a Porta als nuclis de Torreblanca, Sant Vicenç de Calders i el Nou Vendrell.

• S’ha fet realitat una demanda ciutadana com el Bus flexible, PasBus (mobilitat sostenible i més eficiència del transport públic).

• S’ha fet un gran pas en la transformació urbana del municipi: Germans Trillas (4.000 m2 d’una nova plaça pública) + remodelació de la carretera del Doctor Robert (300 m nous de carrer comercial) + execució del Pla Renove de voreres i asfalt (7 trams de carrers nous).

• S’ha mantingut l’esperit de la Capital de la Cultura Catalana (acte inaugural, concert de l’orquestra centenari Pau Casals, exposició de l’Època Daurada), exemplificant i reivindicant que la cultura és segura.

• Altres fites: Pacte de Coma-ruga (gestió de les platges); protocol contra les violències sexuals en entorns públics d’oci; ampliació del programa Detectem i repartiment de 5.000 mascaretes als majors de 70 anys,...

 

El Vendrell, 11 de gener de 2021

Aquest 2021 la Fundació Apel·les Fenosa del Vendrell projecta un ambiciós programa d’actuacions centrades en la restauració del Portal del Pardo i tres exposicions relacionades amb l’artista.

RESTAURACIÓ DEL PORTAL DEL PARDO

La Fundació ha rebut una subvenció del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya per restaurar l’edifici renaixentista entre aquest any 2021 i el 2022. En aquests moments s’està actuant sobre els esgrafiats del segle XVIII que envolten la capella que va bastir el Cònsol de França, que va ser propietari de l’edifici, amb imatges d’àngels i ornaments religiosos. També s’han fet estudis sobre la torre medieval amb la descoberta que el terra de la mateixa es suportava amb una volta d’ aresta que serà restituïda, així com el nivell de la torre amb les espitlleres de defensa a la vista. La previsió és que els visitants puguin accedir a aquesta emblemàtica vista aèria del Vendrell.


En breu estarà enllestida l’edició del llibre LA CASA DE L’ESCULTOR, amb fotografies de Jean Marie del Moral, que documenta amb imatges la vida de la Casa a l’època que Apel·les i Nicole Fenosa hi vivien.

AMBICICIÓS PROGRAMA EXPOSITIU

Per aquest 2021 la Fundació presentarà tres exposicions relacionades amb la vida i les passions de Fenosa.
La primera s’obrirà al públic al mes de març i estarà dedicada a JOSEP CARNER I ELS JOCS FLORALS DE LA LLENGUA CATALANA. PARIS, 1948, dins dels actes de l’ ANY CARNER. El projecte recorda l’amistat entre Fenosa i el Príncep dels Poetes, i els actes dels Jocs Florals de París de 1948, on van ser guardonats Mercè Rodoreda, Armand Obiols i Josep Palau i Fabre, bons amics de l’escultor.

Al maig es presenta una mostra dedicada a MONTSERRAT FARGAS i NÀDIA SOKOLOVA. Fargas va ser companya de Fenosa als anys 30 a Barcelona i reivindica el paper de la dona artista barcelonina en aquella època. Els dos retrats esculpits d’ella que va fer Fenosa es troben al MNAC, que en farà dipòsit a la Fundació vendrellenca per a la seva exhibició permanent.

La tardor estarà dedicada a FENOSA I LA FOTOGRAFIA, i acollirà les obres dels grans fotògrafs que varen vincular-se a Fenosa com Brassaï, Man Ray, Izis, Horst, Català Roca o el propi Jean Marie del Moral. L’homenatge a la fotografia es complementarà amb la presència de la col·lecció Forum de la fotografia, dels col·leccionistes Chantal Grande i David Balsells.

El Vendrell, 7 de gener de 2021

Des de la Regidoria de Festes es fa una valoració molt positiva de la Nit de Reis del passat 5 de gener, a la pista d’atletisme de l’avinguda del Camp d’Esports.
En total, 1.089 persones van poder accedir al recinte per veure l’acte amb dos torns diferents, un programat a les 18 h i l’altre a les 20 h, cosa que va permetre evitar aglomeracions i complir amb les restriccions dictades per les autoritats sanitàries. En aquest context, ni Policia Municipal ni Protecció Civil van registra incidències. La reserva prèvia d’accés va permetre als voluntaris de l’Associació Reis d’Orient del Vendrell poder acomodar a cadascú dels assistents directament a les seves cadires evitant una circulació de persones per la pista d’atletisme. L’acte també es va poder seguir en directe per Televisió el Vendrell.
Des de l’Ajuntament s’ha treballat des del primer moment per mantenir l’acte de donar la benvinguda als Reis d’Orient seguint totes les indicacions de les autoritats sanitàries. En aquest sentit, el regidor de Festes, Christian Soriano, ha manifestat que “crec que hem estat capaços de conservar la il·lusió i l’emoció dels nens i nenes del Vendrell. Ha estat un esforç que ha valgut la pena fer i el balanç és molt positiu”. Soriano ha agraït la predisposició i el treball de Policia Municipal, Protecció Civil, de RTV el Vendrell i, especialment, de l’Associació Reis d’Orient del Vendrell “amb la qual portem dos mesos treballant colze a colze i han demostrat una professionalitat, dedicació i il·lusió extraordinàries per tirar endavant un acte com aquest”.

El Vendrell, 7 de gener de 2021

Dins dels actes de commemoració del centenari de la Biblioteca Popular del Vendrell s’ha publicat el conte “El llop sense nom” a càrrec de l’artista i creadora Marina Durany. Una narració il·lustrada i musicada que esdevé un suggeridor homenatge a la centenària tasca de l’equipament vendrellenc.
Tal i com descriu l’obra l’escriptora i periodista cultural Gemma Ventura, “Al món no hi ha ningú inútil. Cadascú té un do, i aquest conte ens empeny a reconèixer el nostre i el dels altres”.
El projecte neix d’una il·lusió compartida per part de l’equip de bibliotecaris, d’un cant -tal i com expressa la pròpia autora- que, a partir de la imatge d’un llop, inspirat en l’emblemàtica figura de l’obra d’Àngel Guimerà, la història es desenvolupa de manera molt plàstica i evocadora, combinant diferents elements fins a oferir una poètica vinculació amb la biblioteca.
La publicació del conte es complementa amb una detallada i molt expressiva exposició que sota el títol “El llop sense nom. El procés de creació d’un conte”, ofereix un apropament a les diferents autories que hi ha darrera l’obra, les idees, el procés de creació, els materials que han servit per donar forma al projecte, els personatges i protagonistes de l’obra....
Aquesta exposició que trobareu a la Sala Infantil de la Biblioteca ha estat organitzada gràcies als Serveis Territorials de Cultura de la Generalitat a Tarragona i es pot visitar a fins al 30 de gener de 2021. El conte es pot adquirir també a les llibreries del municipi.

El Vendrell, 7 de gener de 2021

El concert del grup Buhos de presentació de la seva nova gira “Teràpia col·lectiva”, previst pel dissabte 16 de gener, es trasllada al dissabte 6 de febrer, a les 20 h, al mateix Teatre Àngel Guimerà del Vendrell, com a conseqüència de les mesures de confinament municipal acordades per part de la Generalitat de Catalunya  per evitar al màxim les aglomeracions i promoure la prevenció de contagis del coronavirus (COVID-19).
Aquesta nova data serà definitiva tret que es decreti, per part de les autoritats competents, un confinament total amb el conseqüent tancament dels espais culturals, fet que faria posposar de nou aquest concert.
Per a qualsevol dubte o informació us podeu posar en contacte a través del telèfon 689 26 97 67 o del correu electrònic hola@temporada.cat.

Actualització: 5 de gener de 2021

VÍDEOS

10 25 video alcalde confinament nocturn youtube
Missatge de l'alcalde amb motiu de la restricció de la mobilitat nocturna (25-10-2020)

youtube tots sumem
Vídeo "Tots Sumem" (15-10-2020)


DADES DE LA PANDÈMIA
Dades actualitzades SARS-CoV-2
Dades Covid del Departament de Salut
Risc de brot per municipi
Dades del Vendrell


ACTUALITAT

(5/1/2021) RESOLUCIÓ SLT/1/2021, de 4 de gener, per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya.

(21/12/2020) Resum de les mesures de restricció per a la contenció de la COVID-19 a partir del 21 de desembre

(14/12/2020) RESOLUCIÓ SLT/3268/2020, de 12 de desembre, per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya.

(7/12/2020) RESOLUCIÓ SLT/3177/2020, de 4 de desembre, per la qual es prorroguen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya.

(23/11/2020) Obertura de les instal·lacion esportives

(21/11/2020) RESOLUCIÓ SLT/2983/2020, de 21 de novembre, per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya.

(13/11/2020) Resum de les restriccions vigents (actualització 13 de novembre)

(9/11/2020) RESOLUCIÓ SLT/2811/2020, de 6 de novembre, per la qual es prorroguen les mesures de salut pública, derestricció de la mobilitat nocturna, per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 alterritori de Catalunya

(30/10/2020) D’acord amb la Resolució SLT/2700/2020, de 29 d’octubre, del Departament de Salut, per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya, es comunica que a partir d’avui dia 30 d’octubre es tanquen les instal·lacions esportives municipals.

(30/10/2020) RESOLUCIÓ SLT/2700/2020, de 29 d'octubre, per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures enmatèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori deCatalunya.

(29/10/2020) El Pleno del Congreso autoriza prorrogar el estado de alarma durante seis meses, hasta el 9 de mayo de 2021

(26/10/2020) La Regidoria d’Esports de l’Ajuntament del Vendrell informa que, d’acord amb la resolució SLT/2620/2020, de 25 d'octubre, per la qual s'adopten mesures de salut pública, de restricció de la mobilitat nocturna, per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya, a partir d’avui les instal·lacions esportives municipals tancaran a les 21 hores.

(25/10/2020) RESOLUCIÓ SLT/2620/2020, de 25 d'octubre, per la qual s'adopten mesures de salut pública, de restricció de la mobilitat nocturna, per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya.

(25/10/2020) Real Decreto 926/2020, de 25 de octubre, por el que se declara el estado de alarma para contener la propagación de infecciones causadas por el SARSCoV-2.

(20/10/2020) Noves mesures per contenir els brots COVID-19

(16/10/2020) Mesures adoptades al municipi del Vendrell en referència a la Resolució SLT/2546/2020 de 15 d'octubre de noves mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot Covid-19.

(16/10/2020) RESOLUCIÓ SLT/2546/2020, de 15 d'octubre, per la qual s'adopten noves mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya.

(15/10/2020) NOVES MESURES I RESTRICCIONS PER LA COVID-19 (document provisional pendent de tramitació judicial i publicació en el DOGC)

(26/9/2020) Prohibides les trobades de més de sis persones

(16/9/2020) Es cancel·la la desena edició de Cultura Urbana del Vendrell

(15/9/2020) A causa de la situació sanitària per la Covid-19, el Casal Jove, que havia d'haver obert les seves portes aquesta setmana, romandrà tancat fins a nou avís.

(14/9/2020) La Regidoria d’Esports de l’Ajuntament del Vendrell comunica que, per prevenció, aquesta setmana les sales de musculació de les instal·lacions esportives municipals romandran tancades com a conseqüència d’un positiu per coronavirus.

(14/9/2020) Més de 6.500 alumnes comencen un curs escolar marcat per les mesures sanitàries per combatre la COVID-19

(8/9/2020) Se suspèn el Carnaval del Vendrell del 2021

(18/8/2020) Mesures contra la Covid-19


MESURES ECONÒMIQUES

10 29 imatge ajuts autonoms pimnes covid inici video web

(29/10/2020) Convocatòria dels ajuts per al manteniment i l’impuls de les persones treballadores autònomes i petites empreses en el context de dificultats generades per la Covid-19

(8/10/2020) Pla de xoc de reactivació ocupacional i empresarial de L'EINA

Mesures econòmiques i socials per combatre la Covid-19 per autònoms i empreses

(10/9/2020) Ajut per al manteniment i impuls de persones treballadores autònomes i pimes (segona convocatòria)

(24/8/2020) Se sol·liciten subvencions de la Diputació de Tarragona per a la reactivació econòmica i ocupacional

(24/7/2020) Pla de reactivació econòmica i social de l'Ajuntament del Vendrell per pal·liar els efectes de la Covid-19

 

 

 

 

 

El Vendrell, 30 de desembre de 2020

Aquest dimecres 30 de desembre, al matí, a la Sala de Plens, ha tingut lloc un acte d'homenatge pòstum a Mossèn Josep Maria Barenys (1929-2020), Fill Adoptiu del Vendrell.

Qui va ser durant més de 43 anys rector de la parròquia de Sant Salvador del Vendrell (1968-2011) i també l'arxiprest del Baix Penedès, va morir el passat 25 d'abril a l'Hospital comarcal del Vendrell, a l'edat dels 90 anys.

A petició dels Amics de la Història del Vendrell, s’ha fet la col·locació del retrat de Mossèn Barenys -obra de Jordi Llucià- a l'escala de l'Ajuntament, on també hi ha penjats retrats de fills il·lustres, adoptius i personalitats del municipi.

A l’acte hi han assistit membres de la família de Mossèn Josep Maria Barenys, representants dels Amics de la Història, regidors i regidores del consistori i Mossèn Norbert Miracle, actual rector de la parròquia del Vendrell. La neboda de Mossèn Barenys, M. Montserrat Domènech, l’ha recordat com “un home de pau, inquiet i renovador” i alhora com “una persona propera a tothom, acollidora, i que sempre va tenir les portes de l’Església obertes a tots els vendrellencs i vendrellenques”. Així mateix, s’ha referit a la seva estima pel paisatge i la natura del Vendrell i el Baix Penedès, la seva cultura i les seves tradicions i, especialment, pels castells.

De la seva banda, Jaume Nin, dels Amics de la Història, ha agraït que s'hagi fet aquest reconeixement a Mossèn Barenys, afegint que amb la col·locació del seu retrat a l’escala de l’Ajuntament “el recordarem i el tindrem sempre present”.

De la seva banda, l’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, ha agraït la iniciativa dels Amics de la Història i ha assegurat que aquest emotiu record per Mossèn Barenys es fa extensiu també a totes les persones del municipi i del país que enguany han mort i han patit els estralls del coronavirus.

 

Mn. Josep Maria Barenys Capellades (Maspujols, 1929 - El Vendrell 2020)

Nascut a Maspujols l’any 1929, va ser ordenat diaca a la capella major del Seminari de Tarragona l’any 1952 i va rebre l’orde del presbiterat a l’estadi olímpic de Barcelona el dia 31 de maig de 1952 durant el Congrés Eucarístic Internacional.
Els seus primers anys de ministeri els va exercir com a rector a Puigpelat (1952-1953), Belltall (1953-1959), Bràfim (1959-1968) i com a capellà encarregat de la parròquia de Montferri (1964-1968). L’any 1968 va ser nomenat vicari de la parròquia de Coma-ruga on hi va estar fins l’any 2011. També va ser rector durant un any, de 2001 a 2002, de les parròquies de Llorenç del Penedès, Sant Jaume dels Domenys i Bellvei. A més, de 2010 a 2011 va ser l’administrador de les parròquies de La Bisbal del Penedès, Montmell, Marmellar, Selma-Pla de Manlleu i Valldossera.

L’arquebisbe Ramon Torrella el va nomenar vicari episcopal de l’Alt Camp, el Baix Penedès i el Tarragonès (1987-1997) i canonge de la Catedral de Tarragona l’any 1996. Per raó del càrrec —vicari episcopal— va participar en el Concili Provincial Tarraconense de 1995. També va ser membre del Consell presbiteral entre els anys 1968 i 2004.
Mn. Josep Maria Barenys era capellà adscrit de la parròquia de Sant Salvador del Vendrell des del juliol de 2011. Va continuar vivint al Vendrell on va tenir cura amb gran generositat de l’atenció espiritual de molts malalts, així com també de la celebració de l’eucaristia dominical a Sant Salvador de Mar i molts altres serveis a la parròquia.

L’11 d’octubre de 2011, Josep M. Barenys va ser nomenat Fill Adoptiu del Vendrell i va rebre la insígnia d’or en agraïment i reconeixement a la tasca desenvolupada al capdavant de la parròquia vendrellenca durant la qual va mostrar sempre una gran estima pel nostre municipi i un gran respecte per les seves tradicions. L’any 2016 també va ser nomenat Portant d’Honor de Santa Anna.

El Vendrell, 30 de desembre de 2020

A l'ordre del dia de la propera sessió ordinària de la JUNTA DE GOVERN LOCAL, que serà el 4 de gener de 2021, a les 13 h, de forma mixta, telemàtica i presencial, hi ha el següent punt que és de caràcter públic per tractar-se d'un assumpte de competència delegada pel Ple:

1. No reconeixement de compatibilitat per segona activitat a la senyora MMR. GPER2020000395

 

 

 

 

 ©2019 Ajuntament del Vendrell