El Vendrell, 17 de maig de 2024

El proper dimarts 21 de maig, a partir de les 7:30 h, es portarà a terme uns treballs de millores a la xarxa que suposarà un tall del subministrament d’aigua a la urbanització Torreblanca, que està previst que es restableixi a partir de les 15 h.

El Vendrell, 17 de maig de 2024

Amb la voluntat de donar suport al petit comerç i de descobrir el territori, 29 municipis, inclòs el Vendrell, organitzen la 14a campanya COMPRA I DESCOBREIX CATALUNYA, que tindrà lloc el proper mes de juny.

Al Vendrell, la campanya està organitzada conjuntament per l’Ajuntament i el CIT (Comerç del Vendrell), i durant aquest mes de maig s’està treballant en l’adhesió del màxim de comerços.

Aquells establiments que hi estiguin interessats o necessitin més informació poden contactar amb l’Oficina de Participació Ciutadana. Tel. 977 10 94 94. a/e pciutadana2@elvendrell.net o amb el CIT, ctra. Dr. Robert, 33. El Vendrell. Tel. 977 66 02 92. a/e info@citelvendrell.cat.

L’organització lliurarà a tots els comerços adherits, el material necessari per participar en la campanya: cartell anunciador, butlletes de sorteig, urna i fullets informatius. Un dels establiments també tindrà premi.

L’objectiu de la campanya és incentivar les compres en el petit comerç regalant experiències, per a  dues persones, d’un o dos dies en els 29 municipis organitzadors

Més informació sobre la campanya comercial: https://xarxabarris.cat/

Més informació sobre l’adhesió d’establiments a la campanya:

https://www.elvendrell.net/participacio-comerciants  

https://citvendrell.cat/compra-i-descobreix-catalunya/

El Vendrell, 16 de maig de 2024

A partir del proper 15 de juny, l’Ajuntament del Vendrell intensificarà les inspeccions de solars per tot el municipi. Els propers dies es notificarà als propietaris l’obligació de mantenir els seus solars en bones condicions de seguretat i salubritat.

Les inspeccions tindran especial atenció en els solars que limitin amb zones boscoses per evitar riscos d’incendis forestals, els que estiguin en pitjors condicions i aquells que siguin de titularitat de grans tenidors, especialment d’entitats financeres.

En cas d’incompliment de l’obligació, l’Ajuntament iniciarà expedient de disciplina urbanística i es podrà imposar sancions per una quantia de 300 a 3.000 euros, o procedir a l’execució subsidiària a càrrec de la persona obligada.

Per una qüestió de convivència ciutadana, però també per seguretat i per protegir el medi ambient, els propietaris han de procurar mantenir en bon estat els seus solars tal com estableix l’ordenança reguladora de la neteja i tancament de solars i terrenys.

El Vendrell, 14 de maig de 2024

En el marc de la declaració de l’esport com a bé essencial, l’Ajuntament del Vendrell en col·laboració amb el Consell Esportiu del Baix Penedès presenta el programa Activa’t amb l’objectiu de fer arribar l’esport a tothom per guanyar en qualitat de vida.

Es començarà amb la gent gran per facilitar que aquest col·lectiu pugui fer esport i mantenir-se actiu. I, properament, es presentaran altres accions esportives que es desenvoluparan durant aquest mandat pensant en un esport inclusiu per fer-lo arribar a tothom.

Les persones més grans de 60 anys que vulguin més informació o fer la inscripció per fer activitat esportiva, es poden adreçar al Complex Esportiu Club Tennis El Vendrell de forma presencial o mitjançant el telèfon 977 16 63 90, el WhatsApp 616 252 064 o el correu electrònic clubtennisvendrell@cebp.cat. Amb un pagament únic de 6 euros, per a la llicència i l’assegurança, i 5 euros al mes, es poden fer 2 dies d’activitat setmanal.

El Vendrell, 14 de maig de 2024

Avui han començat les obres per aixecar el ferm d'un tram del c/ Santa Anna per convertir-lo en plataforma única per tal de facilitar les connexions entre aquest carrer i el carrers de la Pau, Barceloneta Alta i Barceloneta Baixa. Els treballs duraran 15 dies en els quals la circulació per aquest tram es veurà afectada.

I a partir de divendres 17 de maig començaran les feines de reparar el ressalt i l’enfonsament del c/ Muralla (tram de la plaça Nova, davant del Museu Deu), que es preveuen que duraran fins al 22 de maig i durant la seva execució també hi haurà afectacions al trànsit.El Vendrell, 13 de maig de 2024

Aquest divendres 17 de maig, al Teatre Àngel Guimerà, l'alumnat del Batxillerat Artístic de l'Institut Baix Penedès interpretaran 'De la vida i de la mort…', un espectacle que confronta les obres de dos poetes radicalment diferents.


D'una banda, Joan Salvat-Papasseit, el poeta de l'amor i del vitalisme, de l'entusiasme i dels colors; i de l'altra, l'obra poètica romàntica i gòtica d'Àngel Guimerà, plena de foscor i imatges terrorífiques.
El 2024 és l'Any Guimerà i també l'Any Salvat-Papasseit, i és per aquest motiu que l'#escenicbaixpenedes construeix una obra escènica en què la poesia i la cançó prenen tot el protagonisme.

I ja per finalitzar la programació d’aquest primer semestre, aquest diumenge el Grup de Teatre de La Cumprativa de Llorenç del Penedès, amb dramatúrgia de Neus Oliveras i direcció de Rosa Andreu, interpretaran 'Mosaic de passions'.


Dos personatges de Guimerà, Baldirona i Tomasa, ens acompanyen per oferir-nos un tast guimeranià. Les dues no es queden indiferents, ni davant la temàtica de les escenes, ni amb la presència, encara que sigui indirecta, del dramaturg.


Dins del marc d’una obra coral, l’autora d’aquest muntatge teatral entrellaça personatges i fa reviure escenes, on la temàtica incideix essencialment en un gran tema: la passió amorosa.

Les entrades estan numerades i es poden adquirir a www.temporada.cat. Les persones interessades també les poden comprar de forma presencial, a la recepció de l'EMMPAC, aquest divendres, de 10 h a 13 h, o bé a taquilla, una hora abans de la representació, sempre i quan l’aforament així ho permeti.


Per a més informació poden adreçar-se al telèfon 689 26 97 67 o a l’adreça electrònica hola@temporada.cat

 

El Vendrell, 13 de maig de 2024


Durant el proper estiu els infants i joves del Vendrell tindran l’oportunitat de participar en activitats del lleure per facilitar la conciliació durant les vacances escolars. Les propostes estan
organitzades i gestionades per l’Esplai Zig-Zag i l’Associació Trèvol, amb el suport de la Regidoria d’Infància i Joventut de l’Ajuntament del Vendrell.


D’una banda, l’Esplai Zig-Zag es farà càrrec dels Casals d’estiu del Vendrell, que es duran a terme de l’1 de juliol al 30 d’agost i que estan adreçats a infants nascuts l’any 2012 fins al 2020 (ambdós inclosos). Per a joves nascuts entre el 2008 i el 2011 organitzen el Pira’t estiu, concretament de l’1 de juliol fins el 2 d’agost (els campaments són del 29 de juliol al 2 d’agost), en el qual s’inclouran dinàmiques de grup, sortides, visites culturals, platja, piscina i molt més. Totes dues activitats estaran ubicades a l’escola Marta Mata. Els horaris seran de 9 h a 13 h, amb servei d’acollida de 8.30 h a 9 h, i de 13 h a 13.30 h.


Les inscripcions per participar-hi es poden fer fins el 15 de juny i es poden enviar per correu si estan signades digitalment o lliurar en paper al Centre cívic L’Estació (av. Jaume Carner, 1). Es
pot obtenir la documentació a través d’aquest enllaç: https://bit.ly/3R0obin o a la descripció del següent compte d’Instagram: @casalsestiuvendrell.

Per a més informació: casalsestiuvendrell@gmail.com.


D’altra banda, l’Associació Trèvol organitza el Casal d’estiu de Coma-ruga, per a infants nascuts entre 2012 i 2020 (ambdós inclosos) i el Casal de joves (nascuts entre el 2006 i 2011), que es
plantegen com uns espais de lleure sense barreres. Totes dues activitats es realitzaran de l’1 de juliol al 30 d’agost a l’Institut Escola de Coma-ruga (edifici blau) i inclouran jocs, música, activitats creatives, sortides a l’entorn, piscina i moltes sorpreses més. Els horaris seran de 9 h a 13 h, amb servei d’acollida de 8.30 h a 9 h i servei de menjador de 13 h a 15 h.


Les inscripcions es poden realitzar a través d’un formulari clicant l’enllaç que hi ha a la web www.associaciotrevol.org.

Per a més informació: casalsestiutrevol@gmail.com o 665 03 59 89.

 

El Vendrell, 8 de maig de 2024

Les tres platges del Vendrell -Coma-ruga, Sant Salvador i el Francàs- recuperen la Bandera Blava.

Relació de platges amb Bandera Blava 2024  

Font: https://www.banderaazul.org/

 

El Vendrell, 8 de maig de 2024

Dilluns 13 de maig de 2024, a les 12.55 h, se celebrarà una sessió extraordinària del Ple de l'Ajuntament del Vendrell amb el següent ordre del dia

El ple es podrà seguir de forma telemàtica pel web municipal: https://actes.elvendrell.cat/sesiones

Per a més informació sobre els plens, es pot consultar els següents apartats del web:  
Ordres del dia
Actes del Ple (recents)
Actes del Ple (històrics)

El Vendrell, 7 de maig de 2024

Ahir es va iniciar el període de presentació de sol·licituds de preinscripció a les escoles bressol municipals per al curs 2024-2025.

Calendari de la preinscripció

Període de presentació de sol·licituds: del 6 al 15 de maig de 2024, ambdós inclosos.
Publicació de la llista de sol·licituds de preinscripció al centre amb la puntuació provisional: 21 de maig de 2024.
Termini per presentar una reclamació: del 21 al 23 de maig de 2024.
Publicació de llistes amb l'assignació: 29 de maig de 2024.
Període de matrícula: del 3 al 10 de juny de 2024, ambdós inclosos.

Procediment

La preinscripció serà telemàtica omplint la sol·licitud de preinscripció.
El formulari degudament omplert s’ha d’enviar i rebreu un correu de confirmació de que l’hem rebut al departament d’Educació.

Documentació Imprescindible

-Llibre de família o document de filiació
-DNI/NIE/PASSAPORT dels progenitors/progenitores/tutors/tutores
-Targeta sanitària de l’infant

Documentació necessària per a barem

-Carnet de família nombrosa o monoparental (5 punts).
-Certificat d’empresa en què s’acrediti que els dos progenitors treballen o només un en cas de ser monoparental (10 punts).
-Certificat de beneficiari de renda garantida (5 punts).
-Certificat discapacitat greu igual o superior al 33% (5 punts).
-Per treballar al terme municipal (només per als no empadronats al municipi) (5 punts).

Per a qualsevol consulta us podeu adreçar al correu electrònic: preinscripciovendrell@gmail.com


Hi haurà l’opció de realitzar la preinscripció de forma presencial només sol·licitant cita prèvia trucant al telèfon de la Regidoria d’Educació 977 66 89 62
L’horari d’atenció al ciutadà serà de 9:00 h a 13:00 h.

La no-acreditació documental de les circumstàncies al·legades a la Sol·licitud de preinscripció, dins del termini establert, implica que el criteri afectat no es consideri a efectes de barem.

PUNTUACIÓ QUE NO NECESSITA DOCUMENTS

- Per tenir germans escolaritzats al mateix centre educatiu (40 punts)

- Si el pare/mare/tutor treballa al centre educatiu (40 punts)

- Quan la petició se sol·licita per a dos o més germans dins el mateix centre o de diferents grups d’edat (5 punts)

- Per viure al terme municipal (30 punts)


EXCEPCIÓ PER ALS INFANTS NASCUTS AL 2023

- Per a infants nascuts al 2023, l’escolarització és universal i gratuïta. Es podran beneficiar d’una plaça pública totes les famílies empadronades al Vendrell abans de l’1 de gener de 2024

- Les famílies empadronades amb posterioritat a l’1 de gener de 2024 hauran d’acreditar l’empadronament adjuntant un contracte de lloguer o un document que indiqui la compra d’un habitatge, dins del municipi


La falsedat o el frau en les dades al·legades comporta la invalidació dels drets de prioritat que puguin correspondre.©2019 Ajuntament del Vendrell