Ahir, a la tarda, a la Sala de Plens de l’Ajuntament del Vendrell, va tenir lloc la presentació dels actes que ha programat el Cor-Orfeó Parroquial per celebrar el 65è aniversari de la seva fundació, a càrrec del seu president, Jan Figueras; la seva tresorera, Cristina Miró; el seu director, Jordi Solé, i la regidora de Cultura, Silvia Vaquero.

Per començar la celebració, l’entitat ha convocat un concurs de disseny de la nova imatge de l’entitat, les bases del qual es poden consultar al seu bloc https://cororfeoelvendrell.blogspot.com/2020/01/blog-post_24.html.

Durant tot l’any estan programades diferents activitats. A part de les que ja es fan habitualment, es van destacar:

-Un concert de Santa Eulàlia a Banyeres del Penedès, al febrer.

-Una trobada de corals membres de la Federació Catalana d’Entitats Corals de la zona Penedès-Anoia-Garraf-Baixa Segarra, a l’abril.

-Un concert a Borriana (Castelló) en el marc de les festes de Les Creus de Maig d’aquesta població on es van trobar els gegants del Vendrell després de la seva desaparició el passat mes d’octubre. També hi ha previst fer altres actuacions per la zona de València.

-El concert del 65è aniversari, el 26 de juliol, dins dels actes de la Festa Major. Per a aquesta ocasió, el compositor vendrellenc Albert Solé, que alhora és membre de la coral, ha escrit una obra musical Stabat Mater.

Més informació: https://cororfeoelvendrell.blogspot.com/

Durant aquest mes de gener s’estan fent tasques de millora a diversos indrets de la urbanització Pilar Macià del Francàs.

Concretament, es repararan 35 metres quadrats carrer de Greco, on l’asfalt està cedint. D’altra banda, es fan actuacions a les voreres dels carrers de la Comunicació Social i de Manuel de Falla, consistents en reparar diversos trams amb els  panots malmesos i l’entorn de diversos arbres que s’ha malmès a causa de l’acció de les arrels. I al carrer de Frederic Chueca s’ha pavimentat amb formigó la meitat de la vorera, concretament la que toca de la via ferroviària per donar resposta a les demanda veïnal.

El Vendrell, 24 de gener de 2020

Per motius de seguretat, l’Ajuntament del Vendrell activarà els pilons que limiten l’accés al nucli històric del Vendrell per evitar que hi pugui irrompre cap vehicle en moments que hi hagi grans concentracions de persones.

La pujada dels pilons es farà de forma manual i sempre hi haurà personal autoritzat per si calgués baixar-los per facilitar l’accés o la sortida a vehicles d’emergències.

El sistema entrarà en funcionament aquest dissabte 25 de gener amb motiu de l'acte inaugural d'El Vendrell Capital de la Cultura Catalana 2020.

El Vendrell, 23 de gener de 2020

Turisme del Vendrell obre un nou canal d’informació mitjançant una llista de difusió de Whatsapp.

Qui vulgui formar part d’aquesta llista de difusió per rebre informació sobre activitats i novetats del Vendrell i els seus nuclis marítims de Coma-ruga, Sant Salvador i el Francàs, només ha d’enviar un Whatsapp al número de telèfon 670 019 171.

Amb aquest nou canal unidireccional de comunicació, Turisme del Vendrell fa un pas més en l’ús de les noves tecnologies d’informació per a la promoció turística del municipi durant tot l’any.

El Vendrell, 22 de gener de 2020

El diumenge 26 de gener, a partir de les 9:45 h, un tram de l’avinguda Palfuriana entre els nuclis marítims de Coma-ruga i Sant Salvador serà el circuit del 5è Gran premi del Vendrell i el 88è Campionat de Catalunya de marxa, organitzats per Runners el Vendrell i la Federació Catalana d’Atletisme amb el suport de la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament del Vendrell.

L’organització ha xifrat la participació d’uns 300 atletes entre les diferents proves federades que hi tindran lloc.

El Vendrell, 22 de gener de 2020
 
Des d'aquest mes de gener, l'Ajuntament del Vendrell ha reforçat el servei de la retirada d'herbes de la via pública amb la contractació de 10 persones mitjançant plans d'ocupació: sis contractes de 6 mesos i dos de 12 mesos.

El Vendrell, 22 de gener de 2020

Ja es pot consultar el programa d’activitats relacionades amb la Xatonada Popular 2020, que tindrà lloc el cap de setmana de l’1 i 2 de febrer amb el 34è Concurs de Mestres Xatonaires, la 33a Exhibició de Xatonaires Infantils, la 27a Fira de productes alimentaris naturals i artesanals i el 4t Xató Experience, entre d’altres activitats, i que incorpora algunes novetats.

Si una de les novetats és que al diumenge hi haurà un trasllat d’aquesta festa gastronòmica cap a l’escola Àngel Guimerà, amb motiu de les obres al c/ Dr. Robert que obliguen a mantenir oberta la Rambla per a la circulació de vehicles, al dissabte la Rambla serà l’espai que acollirà una altra de les novetats. Concretament, a partir de les 12 del migdia, hi tindrà lloc la VermuTOnada, una nova activitat en què es podrà gaudir de la bona música de Dj Delapierre amb la degustació de xips&xató.

El dissabte al matí, a la plaça del Mercat municipal, també hi haurà tallers perquè tota la família pugui experimentar amb el xató sota el títol de Xató Experience Kids. I a partir de les 11 h, a la plaça de Francesc Macià, hi haurà el JUGACIRC, un espai de jocs d’habilitat per a tota la família.

I la setmana que ve es faran els cursets Aprèn a fer xató, tant per a infants com per a adults, a les escoles Àngels Garriga, Sagrat Cor, Àngel Guimerà i Els Secallets. Amb aquests cursets, impartits per membres de l’Associació Gastronòmica de la Universitat del Xató de Catalunya, els alumnes no només aprenen a fer xató, sinó que també reben coneixements sobre els productes de la terra que formen part de la recepta. A l’escola Àngel Guimerà és on es farà el curset per a adults.

El programa d’actes de la Xatonada Popular del Vendrell 2020 es pot consultar al web municipal i al Facebook de Fires i Mercats del Vendrell.

El Vendrell, 21 de gener de 2020

Les Regidories de Gent Gran i de Serveis Socials de l’Ajuntament del Vendrell han posat en marxa el “Detectem”, un projecte d’atenció amb l’objectiu de detectar les necessitats de les persones de més de 80 anys del Vendrell que viuen soles, per tal de fer accions preventives i evitar possibles situacions de risc social.

Per conèixer les necessitats d’aquest col·lectiu, es faran trucades telefòniques a les persones de més de 80 anys que viuen soles per explicar el projecte i informar-les de la visita al domicili de la tècnica de Gent Gran de l’Ajuntament, sempre i quan donin el seu consentiment. La tècnica anirà degudament identificada.

Les visites domiciliàries ajudaran a emprendre accions específiques per millorar la qualitat de vida d’aquest col·lectiu, com ara:

-Detectar possibles situacions de risc per articular amb celeritat els serveis i recursos corresponents.
-Donar a conèixer i acostar els programes d’atenció i suport a la gent gran del municipi, com els menjars a domicili, subvencions per fer arranjaments a les llars, instal·lació d’aparells de detecció de fum, derivació als Serveis Socials municipals per tal de sol·licitar els serveis d’atenció domiciliària, teleassistència o valoració de la dependència, entre d’altres.

-Informar de les activitats i tallers adreçats a la gent gran que s’ofereixen al municipi.

-Incidir en el benestar de les persones grans.

El projecte s’iniciarà amb el grup de persones d’edats compreses entre els   90 i 99 anys que viuen soles (104 persones), ja que és el col·lectiu més susceptible de patir qualsevol tipus de situació de risc, i continuarà amb el grup de persones d’edats compreses entre els 80 i 89 anys que viuen soles (453 persones).

Seguidament es realitzaran visites domiciliàries als 56 matrimonis que s’ha detectat que viuen sols i que un membre de la parella té més de 90 anys.

El projecte s’inicia aquest mes de gener de 2020. Les visites domiciliàries es faran cada 6 mesos i les trucades de seguiment cada 3 mesos.

Cal dir que aquest projecte té també un vessant comunitari i de participació ciutadana, ja que es demana la col·laboració d’entitats, associacions, comunitats de veïns, farmàcies, botigues i gent del barri que puguin ajudar a detectar les possibles situacions de risc de les persones grans que viuen soles al municipi.

Per a més informació, es pot contactar amb l’Àrea de Gent Gran de l’Ajuntament mitjançant el telèfon 977 15 35 09.

El Vendrell, 21 de gener de 2020

El ple ordinari del mes de gener celebrat el dilluns 20 de gener va arribar als següents acords:

Per unanimitat, es va aprovar de forma definitiva la modificació de l’article 29 del Reglament Orgànic Municipal (ROM) amb l’estimació de l’al·legació presentada pel grup municipal Som Poble-ERC-AM.

Amb 11 vots a favor (Govern) i 10 abstencions (Som Poble-ERC-AM + Junts pel Vendrell + Primàries Catalunya + Podem El Vendrell) es va aprovar el Pla Anual Normatiu de l’Ajuntament del Vendrell per a l’any 2020.

Amb 19 vots a favor (Govern + Som Poble-ERC-AM + Primàries Catalunya + Podem El Vendrell) i 2 abstencions (Junts pel Vendrell) es va aprovar la proposta presentada pel grup municipal de Som Poble-ERC-AM per a l'elaboració d'un reglament de Festa Major participat i de consens. Es va acordar que calia reformular el Protocol de Festa Major que hi ha actualment per millorar-lo amb el màxim consens.

Per unanimitat, es va aprovar la proposta presentada pel grup municipal de Primàries Catalunya, referent al procés d'adjudicació del nou contracte del servei d'adaptació tecnològica, manteniment i subministrament dels serveis de telecomunicacions de l'Ajuntament del Vendrell i dels seus Organismes Autònoms i Societats Municipals. Aquest punt es va aprovar amb un canvi en el text exposat pel ponent de la proposta, en el sentit de resoldre amb la màxima diligència aquesta  adjudicació que ja està en procés des del passat mes de desembre.

Per unanimitat, es va aprovar la proposta presentada pel grup municipal de Primàries Catalunya referent a la petició de millores als ferrocarrils Barcelona-Tarragona, a la qual s’hi va afegir que l'acord es posarà en coneixement de Renfe, Adif i la Generalitat de Catalunya.

Amb 10 vots en contra (PSC + Cs), 9 vots a favor (Som Poble-ERC-AM + Junts pel Vendrell + Primàries Catalunya) i 2 abstencions (AVP + Podem El Vendrell) es va rebutjar la moció presentada pels grups municipals de Som Poble-ERC-AM, Junts pel Vendrell i Primàries Catalunya de rebuig a la resolució de la Junta Electoral Central respecte el M.H. President de la Generalitat Quim Torra i l'Eurodiputat Oriol Junqueras.

I, per unanimitat, es va aprovar la moció presentada pel grup municipal de Som Poble-ERC-AM per declarar el Vendrell municipi feminista.

El Vendrell, 21 de gener de 2020

La Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) i l’Ajuntament del Vendrell han firmat un acord de col·laboració per promocionar i difondre les activitats organitzades en el marc de la capitalitat cultural del Vendrell durant aquest 2020.

El Vendrell és la Capital de la Cultura Catalana 2020 i, de cara a aquesta celebració, l’Ajuntament de la capital del Baix Penedès ha organitzat tota una sèrie d’activitats que giren al voltant de diferents eixos: gastronomia, pensament i literatura, arts escèniques, arts visuals, arts musicals i patrimoni.

La iniciativa Capital Cultural Catalana la promou, des del 2004, l'Organització Capital de la Cultura Catalana per tal de "contribuir a ampliar la difusió, l'ús i el prestigi social de la llengua i de la cultura catalanes, incrementar la cohesió cultural dels territoris de llengua i cultura catalanes i, finalment, promocionar i projectar el municipi designat com a Capital de la Cultura Catalana, tant a l'interior com a l'exterior".

Els mitjans de la CCMA, a través dels diferents programes i espais, faran un ampli seguiment de les activitats que s’emmarquen en la Capitalitat Cultural del Vendrell durant aquest 2020.

Aquest acord s’emmarca en la missió de promoció i difusió de la cultura que té la CCMA, i en el seu compromís per garantir la cobertura dels grans esdeveniments culturals i dels festivals més rellevants del país, a través de la col·laboració amb les institucions que treballen per fomentar la cultura, l’educació, la creació i la innovació.©2019 Ajuntament del Vendrell