El Vendrell, 16 d’agost de 2022

Del 19 d’agost al 15 d’octubre la Sala Portal del Pardo acollirà l’exposició “Diàleg amb la pintura” de Carme Bassa.

L’artista explica que la tècnica de l’encàustica, a base de cera d’abella, resina i pigment, li ha permès, a través de la seva antiguitat i textura, expressar un discurs contemporani, amb capacitat de síntesi per transmetre l’essència. Els símbols, que es van repetint i evolucionant, li permeten desenvolupar un diàleg amb la pintura:

 

- Les deesses, que representen el valor de la dona i la seva reivindicació.

- La naturalesa, que apareix plasmada constantment.

- Els estris quotidians que, en plasmar-los en un quadre, en destaca la seva importància i utilitat i els ret un reconeixement i homenatge.

- Les portes, que parlen dels salts evolutius personals.

- El desconegut, que es descobreix per modelar-lo d’una forma poètica.

L’obra de Carme Bassa traspassa fronteres i ha estat exposada a galeries de França, Alemanya, Itàlia o als Estats Units, entre d’altres. També, part de la seva obra decora espais de la sèrie de TV3 “Com si fos ahir”. El seu vincle amb la televisió ja va començar el 1999, i ha col·laborat amb sèries com “Nissaga, l’herència”, “Laberint d’ombres”, “El cor de la ciutat” i “La Riera”.

L'exposició s’inaugurarà el divendres 19 d’agost, a les 19 h, i es podrà visitar de dimarts a dissabte d'11 h a 14 h i  de 17 h a 20 h (festius tancat).

El Vendrell, 16 d’agost de 2022


Aquest proper dijous 18 d’agost, a les 22 h, el jardí de la casa Gal Galofre (C/ de les Quatre Fonts) acollirà el concert acústic de Nerea Bassart, en el qual presentarà el seu disc “Presons”.

Amb aquesta actuació de la cantant vendrellenca, es posarà punt i final al Cicle Sent la Música d’aquest mes d’agost, que ha continuat oferint la possibilitat de gaudir i redescobrir diversos espais del municipi de la mà de propostes musicals ben diverses.

En aquesta ocasió, el concert permetrà al públic conèixer el jardí d’una casa amb molta història: Cal Galofre. La regidora de Cultura, Silvia Vaquero, ha agraït la generositat de la família “que ens permetrà gaudir de la música en un espai singular, una casa amb més de 300 anys d’història i en la qual hi han tingut lloc fets molt rellevants que han ajudat a crear la identitat i l’esdevenir del Vendrell”.

Cal Galofre va ser construïda al segle XVIII, fora de muralla, en una època de creixement de la vila. Es dona la circumstància que la casa va hostatjar el rei Ferran VII a la tornada de França. La casa va ser també l’habitatge del ministre d'Hisenda de la II República, Jaume Carner i Romeu, avi de Joan Raventós i Carner.

El Vendrell, 12 d’agost de 2022

Del 18 al 21 d’agost, des de les 7 de la tarda fins a la mitjanit, els jardins de l’Alberg de Coma-ruga, entre l’avinguda Palfuriana i el passeig Marítim, acolliran el 1r Festival Circus Parade.

Es tracta d’un festival de circ promogut per un grup d’artistes que, a través del joc i la diversió, vol incidir en diferents temes d’actualitat, com pot ser la preservació del medi ambient. Es presenta en un format de parc d’atraccions a l’antiga i, amb preus molt populars, els visitants podran jugar, divertir-se i veure espectacles de petit format, tant de màgia com de pallassos. Les activitats estan adreçades a tot tipus de públic, però estan molt pensades per poder participar-hi en família.

Cada dia, abans de començar l’activitat, a les 6 de la tarda s’iniciarà una cercavila des de la zona del llac de Coma-ruga que recorrerà la plaça dels Germans Trillas i el passeig Marítim fins arribar als jardins de l’Alberg.

El Vendrell, 3 d'agost de 2022
 

Aquest dissabte 6 d'agost la plaça dels Germans Trillas de Coma-ruga acollirà durant tot el dia el primer 3x3 de bàsquet Vila del Vendrell - Luis Dapena, amb més de 90 equips inscrits.

L’entitat organitzadora, Associació Bàsquet El Vendrell, amb el suport de la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament del Vendrell, creu que será el 3x3 de bàsquet amb més participació dels que se celebren a Catalunya. Ara s’està acabant d’enllestir els horaris per encabir tots els equips que s’han inscrit.


  
 

El Vendrell, 2 d’agost de 2022

L’Ajuntament del Vendrell va celebrar ahir dilluns 1 d’agost un ple ordinari.

Es va donar compte de les actes de Junta de Govern Local dels dies 23 i 30 de maig i 7, 13, 20 i 27 de juny de 2022; i dels Decrets d’Alcaldia; de la contractació laboral d’un treballador al Patronat Municipal Hospital-Asil del Santíssim Salvador del Vendrell al mes de juny, i l'aprovació per Junta de Govern Local del Pla de Mesures Antifrau de l’Ajuntament del Vendrell.

I es va arribar als acords següents:

Per unanimitat, es va aprovar l’acta de les operacions de delimitació entre els termes municipals del Vendrell i Roda de Berà, signada en data 16 de juny de 2022 pels seus respectius representants i per la representació de la Generalitat de Catalunya.

Amb 18 vots a favor (Govern, Som poble-ERC, Primàries Catalunya, Podem El Vendrell i regidora no adscrita) i 1 abstenció (JxV), es va aprovar inicialment la Modificació Puntual del Pla General d'Ordenació Urbana número 55 per regular l’ús d’estació de servei.

Amb 15 vots a favor (Govern, JxV, Primàries Catalunya, Podem El Vendrell i regidora no adscrita) i 5 abstencions (Som poble-ERC), es va acordar presentar el municipi del Vendrell com a capitalitat de la Sardana per l’exercici 2025.

Per unanimitat, es va aprovar a proposta de tots els grups municipals el nomenament de filla predilecta a Maria Carme Cardó i Soler, en agraïment i reconeixement de la seva tasca a la vila amb tot una vida dedicada a l’ensenyament del català.

Amb 17 vots a favor (Govern, Som poble-ERC i regidora no adscrita) i 1 abstenció (JxV, Primàries Catalunya i Podem El Vendrell), es va aprovar establir una dedicació exclusiva a favor de l’alcalde, Kenneth Martínez Molina.

Amb 11 vots a favor (Govern), 8 en contra (Som poble-ERC, JxV, Primàries Catalunya i Podem El Vendrell) i 1 abstenció (regidora no adscrita), es va aprovar inicialment la proposta d’estructura de costos de la licitació del contracte de serveis de neteja viària.

Amb 11 vots a favor (Govern), 2 en contra (JxV i Podem el Vendrell) i 7 abstencions (Som poble-ERC, Primàries Catalunya i regidora no adscrita), es va aprovar inicialment el Reglament de segona activitat de la policia local del Vendrell.

Amb 11 vota a favor (Govern), 7 en contra (Som poble-ERC, JxV, Podem El Vendrell) i 2 abstencions (Primàries Catalunya i regidora no adscrita), es van desestimar els recursos de reposició interposats per les seccions sindicals de la UGT i de CCOO i per una treballadora respecte a l’acord de Ple, del 20 de maig de 2022, relatiu a l’aprovació de la modificació de la relació de llocs de treball, el qual es confirma en la seva totalitat.

Amb 11 vots a favor (Govern), 7 en contra (Som poble-ERC, JxV i Podem El Vendrell) i 2 abstencions (Primàries Catalunya i regidora no adscrita), es va aprovar inicialment el Reglament de teletreball de l’Ajuntament del Vendrell.

Amb 11 vots en contra (Govern) i 9 vots a favor (Som poble-ERC, JxV, Primàries Catalunya, Podem El Vendrell i regidora no adscrita), es va rebutjar la proposta de resolució presentada pels grups municipals de Primàries Catalunya i Podem El Vendrell per tal que l’Ajuntament del Vendrell, el dia posterior a la celebració d’aquest ple, doni les instruccions oportunes per tal que es posi immediatament en funcionament la maquinària de neteja de les platges i es connecti l’aigua de les dutxes.

Junts pel Vendrell va retirar la seva proposta per posar en valor la concessió de la Creu de Sant Jordi a Maria Carme Cardó i Soler, perquè en un punt anterior ja s’havia aprovat a proposta de tots els grups municipals el seu nomenament com a filla predilecta.      

Al ple d’ahir es va excusar el regidor Marc Robert (Som poble-ERC).

Foto: Ramon Costa

Vídeo acta de la sessió plenària: https://actes.elvendrell.cat/sesiones

El Vendrell, 2 d’agost de 2022

Del 5 al 28 d’agost de 2022, la sala La Fusteria acollirà l’exposició “Només quatre taques”.

Es podrà veure, compartir i valorar el treball dels artistes que formen l’Associació Art, Cultura i Esport del Vendrell.

L’exposició obrirà les portes el divendres 5 d’agost, a les 18 h, i es podrà visitar de dilluns a divendres, de 10 h a 13 h i de 17 h a 20 h, i els dissabtes, de 10 h a 14 h.

Imatge: La noblesa del rei, de Luis Rodríguez

El Vendrell, 1 d’agost de 2022

Dins del cicle “El Vendrell sent la música”, el proper dijous 4 d’agost, a les 22 h, a la Torre del Sebastià (Sant Vicenç de Calders), tindrà lloc l’espectacle de música i poesia Set primaveres sense flors ni ocells, a càrrec de Neus Soler i Adrià Pagès.

El Vendrell, 1 d'agost de 2022

Ja es pot consultar el programa de les Festes d'Estiu de Coma-ruga, Sant Salvador i el Francàs.

Després de dos anys sense poder fer-ho, per les circumstàncies de la pandèmia del COVID-19, aquest proper cap de setmana del 6 i 7 d’agost tindrà lloc el 20è Torneig “in memoriam” Salva Ribas, al Camp de Futbol Municipal del Camí de Roda del Vendrell.

L’acte de presentació ha tingut lloc aquest matí al Camp de Futbol Municipal del Camí de Roda i ha anat a càrrec dels regidors Mar Negro i Ruben Gracia i els membres de l’organització del Torneig.

Enguany, al ser el 20è Torneig, hi ha un cartell d’honor on hi participaran els equips juvenils del CF Damm, el RCD Espanyol, el Real Madrid i el FC Barcelona. 

L’horari dels partits són els següents:

– Dissabte 6 d’agost: a les 10 h, partit amistós entre AE Salva Ribas i un equip format per periodistes i polítics.

– Dissabte 6 d’agost: a les 17 h, RCD Espanyol – FC Barceloma i a les 19 h, Real Madrid – CF Damm.

Abans del partit de les 19 h, es realitzarà un minut de silenci en memòria a Salva Ribas acompanyat del Cant dels Ocells interpretat per la violoncel·lista Anna Mañé, alumna de l’EMMPAC del Vendrell. També es realitzarà una exhibició castellera per part dels Bous de la Bisbal del Penedès i la sacada d’honor.

– Diumenge 7 d’agost: a les 17 h, es disputarà el 3r i 4t lloc i, a les 19 h, la final entre els dos equips guanyadors del dissabte.

 

El Vendrell, 1 d’agost de 2022 

El govern municipal de l'Ajuntament del Vendrell sotmet al ple municipal l'aprovació inicial de dos nous reglaments, el reglament de teletreball i el reglament de segones activitats de la policia local, que incideixen en la millora organitzativa de l'Ajuntament, en un millor servei a la ciutadania i en una millora de les condicions de treball dels empleats i empleades públiques.

En relació amb el reglament de teletreball, es regularitza els requisits i forma d'aplicació d'aquest sistema de treball no presencial i que es ve aplicant des de l'inici de la pandèmia, al març de 2020. El teletreball suposa una millora en la eficiència de l'administració local i, alhora, una millora de la conciliació de la vida personal i laboral dels treballadors i treballadores públiques que ocupen llocs de treball susceptibles de poder ser desenvolupats a distància. El reglament preveu que aquest sistema es pugui aplicar un màxim de dos dies setmanals, sempre de forma voluntària i reversible, i es preveu la posada a disposició per part de l'ajuntament dels recursos i mitjans per una prestació laboral òptima.

En relació amb el reglament de segones activitats de la policia local, aquest reglament permet la determinació de fins a 10 llocs de treball en àrees com administrativa, docent, seguretat ciutadana, auxiliar d'inspeccions, vigilància d'edificis...que podran ser coberts per policies locals que, per raons d'edat o de dictamen mèdic, no tinguin el 100% de les seves capacitats psicofísiques.

Tots dos reglaments compten amb el suport del principal sindicat de funcionaris de l'Ajuntament del Vendrell i de la Policia Local, el CSIF, i també del FPOL. 

 ©2019 Ajuntament del Vendrell