El Vendrell, 31 de març de 2023
 

L’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, ha fet aquest matí un balanç del mandat municipal 2019-2023. Als jardins del Museu Deu, i acompanyat de regidors i regidores del govern, l’alcalde ha explicat que el mandat s’ha distingit per “l’estabilitat política del govern, de coalició, que ha garantit l’estabilitat econòmica i que, en conseqüència, ha permès el progrés social amb les polítiques i nous projectes socials que s’han impulsat”.

En paraules de Martínez, “aquesta estabilitat és més rellevant ja que en aquests anys hem hagut de fer front a una pandèmia i als efectes negatius de la guerra, davant els quals hem actuat amb la màxima responsabilitat per defensar el bé comú”.

L’alcalde ha valorat positivament el fet que les finances municipals estiguin ja estabilitzades, amb un deute que se situa en 30 milions, amb una reducció de 15 milions en aquest mandat, i amb una mitjana de pagament als proveïdors de 68 dies. Martínez ha subratllat que “aquesta situació sanejada de les finances ha permès absorbir els efectes econòmics de la pandèmia i la guerra, i a més, congelar els impostos en els dos últims anys”.

Kenneth Martínez ha destacat també la resposta positiva de l’activitat econòmica, i com a dada rellevant, ha recordat que l’any 2022 va acabar amb la xifra de persones a l’atur més baixa des de 2008 i amb la més elevada de contractes indefinits. L’alcalde ha posat de manifest que, tot i la pandèmia, el turisme i l’activitat que genera ha registrat també dades molt positives, amb màxims d’ocupació als hotels, càmpings i segones residències. Per part del govern, ha recordat, per dinamitzar l’activitat comercial s’han injectat 300 mil euros en campanyes de bons de comerç que han generat un volum de negoci d’1 milió d’euros.

L’alcalde del Vendrell ha posat de relleu que la prioritat de tot el mandat ha estat garantir la cohesió social i, en aquest sentit, ha destacat el fet que l’Ajuntament del Vendrell és el 5è de Catalunya que més diners destina en inversió en serveis socials, gent gran i també en polítiques contra l’atur, i que ha estat classificat com “excel·lent” per l’Associació estatal de directors i gerents en serveis socials.

Kenneth Martínez també s’ha mostrat especialment satisfet de les polítiques socials, educatives i inclusives que s’han impulsat aquests anys. En concret, ha destacat que “en aquest mandat s’ha creat el primer parc d’habitatge públic i s’han signat els primers contractes de lloguer social, que s’ha assolit la gratuïtat i universalitat de les escoles bressol, que s’ha aconseguit ser referents en activitats extraescolars i de lleure inclusives i un municipi pioner en el suport psicològic gratuït per a joves”.

Així mateix, l’alcalde ha valorat positivament les actuacions en matèria d’esports, tant per promoure l’activitat física saludable com l’esport de base i de competició. En aquest punt ha destacat que hi ha dues instal·lacions a punt d’inaugurar: la pista d’atletisme, homologada per les federacions catalana i espanyola, i la nova gespa del camp de futbol municipal del Camí de Roda, amb una inversió total de 2 milions d’euros.

Kenneth Martínez també s’ha referit a l’aposta per aconseguir millorar la percepció al carrer de serveis importants com la neteja i la seguretat. En aquesta línia ha recordat que “per això s’ha augmentat la plantilla de la policia local en 22 nous agents funcionaris de carrera i, igualment, s’està licitant un nou contracte de neteja viària que dobla el servei actual, que ha quedat obsolet”.

Entre els principals èxits del mandat, Martínez ha ressaltat “l’acord per ampliar l’Hospital del Vendrell, així com la posada en marxa de l’oficina del DNI i passaport, dos fets que consoliden el Vendrell com a capital de serveis i administrativa d’àmbit regional”.

Els projectes de transformació urbana, per crear entorns urbans de qualitat, han estat grans objectius del govern en aquest mandat. En aquesta línia, l’alcalde ha valorat molt positivament l’ampliació de l’illa de vianants en 700 metres lineals, sortint del nucli històric, creuant la riera i arribant als barris; alhora que s’ha invertit en potenciar el patrimoni, amb exemples com el nou museu Casals i el Portal del Pardo. Martínez també ha fet èmfasi en la feina feta en favor d’una mobilitat sostenible, amb la creació d’una xarxa de carrils bici de 7 km que uneix el mar i la muntanya, i el bus flexible, en constant creixement d’usuaris. Uns serveis que, en paraules de l’alcalde, “afavoreixen la cohesió territorial”.

L’alcalde ha destacat també la construcció d’un centre urbà a Coma-ruga amb “una plaça central de 6.000 m2, amb l’edifici emblemàtic del Tabaris, per consolidar la població i dinamitzar el turisme”.

L’alcalde ha tancat la intervenció destacant els projectes que seran els protagonistes del proper mandat, iniciats ja en aquest. Entre ells, ha apuntat, “la transformació verda, que situa el verd en el centre de les zones urbanes, amb projectes estructurals com el parc urbà del Botafoc, ara en fase de redacció o el Next Generation concedit per naturalitzar i arranjar els torrents i rieres que creuen el municipi”. Martínez també s’ha fixat com a objectius serveis importants per als nuclis marítims com el nou edifici de l’Institut-escola i del CAP de Coma-ruga, que doblarà l’actual.

El Vendrell, 30 de març de 2023

Després de fer diverses reunions amb diferents cossos policials i serveis d’emergència, va sorgir la necessitat de facilitar la localització de les incidències.

En casos de situacions d’emergència a la platja i al passeig marítim s’ha constatat la dificultat que tenen les persones per informar del lloc on es produeixen.

Per això, s’ha cregut convenient col·locar uns senyals de SOS amb una numeració, associades als diferents carrers al llarg de la costa, des de la carrerada d’en Ralet (sector Sanatori) fins al carrer del Llevant (el Francàs), que són visibles tant des del passeig com des de la platja.

La regidora de Turisme i Platges, Bárbara Peris, ha explicat que “d’aquesta manera, quan el 112 rebi una trucada d’emergència a la platja, es podrà preguntar el número del senyal per ubicar amb exactitud on s’ha produït la incidència”.

El Vendrell, 29 de març de 2023

La Regidoria de Via Pública de l’Ajuntament del Vendrell ha renovat els disset bancs de la Rambla, substituint l’actual model romàntic per un model més alt, que permet asseure's i també incorporar-se amb més facilitat, especialment a les persones grans o amb mobilitat reduïda.

Segons el regidor de Via Pública, Alfons Herrera, “ja fa temps que moltes persones ens havien comunicat la incomoditat dels bancs actuals del passeig, molt baixos i sense braços. Per això s’ha optat per aquesta renovació, per un model més accessible i reforçat”.

Herrera ha explicat que els bancs que s’han retirat i que es troben en bon estat aniran a substituir-ne d’altres que estan malmesos en altres punts del municipi.

A més, com a prova pilot, a la Rambla s’hi instal·laran també tres cadires més petites, que es trobaven al magatzem municipal, pensades per a les persones que tenen moltes més dificultats de mobilitat. En el cas que tinguin bona acollida s’aniran ampliant en nombre.

El regidor també ha explicat que es farà una ampliació de bancs al parc de Neus Català entre l’Avinguda Sant Vicenç i la Carretera de Sant Vicenç, responent a la petició dels veïns de la zona.


Aquestes actuacions fetes per la Regidoria de Via Pública han tingut un cost de 4.900 euros.

El Vendrell, 29 de març de 2023

La regidora de Turisme i Platges, Bárbara Peris, Bárbara Peris, ha anunciat que el proper 31 de març ja obriran pràcticament tots els càmpings i hotels del municipi, coincidint amb l’inici d’una Setmana Santa en què s’han organitzat diferents activitats.

Per segon any, el dissabte 8 d’abril, de 9 h a 13 h, els Jardins de l’Alberg de Coma-ruga acolliran l’activitat de la recerca de l’ou de Pasqua. I com a novetat, el diumenge 8 d’abril, de 19:30 h a 21:30 h, s’ofereix la possibilitat de descobrir animals nocturns a l’espai natural de les Madrigueres.

Bárbara Peris ha avançat que a l’estiu es tornarà a fer l’activitat de l’Aula Aquàtica, a obrir l’espai Planet Family i que, amb inici aquesta Setmana Santa, es podran practicar activitats esportives a la platja.

Per a més informació sobre les activitats, cal adreçar-se a l’Oficina de Turisme de Coma-ruga, al telèfon 977 680 010 o al WhatsApp 670 019 171.

El Vendrell, 29 de març de 2023

Aquest dissabte, primer dia d'abril, torna l'Orquestra Camerata XXI, a l'Auditori Pau Casals.

Aquest concert és un homenatge a qui va ser l’ànima del projecte de Camerata XXI des de gairebé els seus inicis, el Xavier Blanc, que ens va deixar l’octubre de 2021. El seu llegat a Camerata XXI i a la cultura de les comarques tarragonines és incalculable. La continuïtat del projecte és el millor homenatge que se li pot fer.

En aquest context, «Invisibles», és un programa que posa el focus en diferents invisibilitats que envolten el món de la música i els seus personatges.

L’efecte transformador de la música també és invisible, així com la seva capacitat de commoure i generar passions. De vegades, senzilles melodies com les que va enregistrar el Xavier Blanc amb el seu quartet en el disc «Cordes invisibles», captiven sense saber com.

Repertori:

Wolgang Amadeus Mozart: Divertimento en Fa Major

Josep Maria Bardagí: Cordes Invisibles

Lili Boulanger: D’un matin de printemps

Dimitri Shostakovich: Elegia i Polka

Béla Bartók: Danses Rumaneses

Intèrprets:

Pere Bardagí, concertino-director

Joan Garrobé, guitarra

Orquestra Camerata XXI

Les entrades estan numerades i es poden adquirir a www.temporada.cat. Les persones interessades també les poden comprar de forma presencial, el mateix dia, a la recepció de l'EMMPAC, i tots els divendres no festius, de 10 a 13h, o bé a taquilla, una hora abans de la representació, sempre i quan l’aforament així ho permeti.

El Vendrell, 29 de març de 2023

Des de la Regidoria de Polítiques d’Igualtat, Gènere i Drets LGTBIQ i en concret del Programa Temps per Cures de l’Ajuntament del Vendrell s’ha valorat positivament la nombrosa resposta de les famílies al Casal de Pasqua 2023. Així, totes les famílies que ho han sol·licitat tenen plaça als Casals i per tant, podran gaudir del servei tant al municipi com als barris marítims. Cal destacar que Temps per Cures pretén invertir en temps, alliberant a les famílies i en especial a les dones per dedicar-se espais de cura personal, entre d’altres.


A més a més, per al casal de Coma-ruga s’ha inclòs un servei de transport “El Cangubus”, que permetrà anar des de diferents parades dels barris marítims fins al Centre cívic de Coma-ruga, on es fa el Casal de Pasqua. Aquest servei permetrà una conciliació igualitària donada la dispersió geogràfica del nostre municipi.

El Vendrell, 28 de març de 2023

La Regidoria d’Infància i Joventut i la Regidoria de Polítiques de Gènere, Igualtat i Drets LGTBIQ han organitzat el concert “En Femení-Nit de Dones i Música”, el dissabte 1 d’abril, a les 22 h, a la plaça Germans Trillas de Coma-ruga, com a tancament dels actes de commemoració del Dia Internacional de les Dones, amb Maruja Limón, Onniria i Dj Enka.

L’entrada és lliure i gratuïta.

Horaris:

22:00 h, Onniria. Grup de pop/indie/rock amb integrants tarragonines i gironines, un grup molt jove de noies que aposten per un rock feminista i llibertari.

23.30 h, Maruja Limón. És un quintet femení resident a Barcelona que es caracteritza per la seva música vitalista que oscil·la entre el flamenc, el pop i els ritmes llatins. Amb més de 200 concerts, el quintet barceloní ha conquerit els escenaris de prestigiosos festivals d'Europa i Espanya com Eurosonic (Holanda), Sziget Festival (Hongria), Sudwave Arezzo (Itàlia), Maré d'Agost (Portugal), Festival Cruïlla (Espanya) , Pirineus Sud (Espanya), MMVV (Espanya), Guitar BCN (Espanya), Festival Actual (Espanya), entre d’altres.

01.00 h, DJ Enka. És una de les DJ de referència del Vendrell i voltants, que tancarà una nit de festa en clau feminista.

El Vendrell, 27 de març de 2023

Divendres 24 de març es va celebrar el 10è aniversari del Projecte Endavant, un programa educatiu de formació integrada per a la millora de l’atenció a la diversitat i a l’educació personalitzada d’alumnes amb risc de fracàs escolar, en el qual hi intervenen diferents agents socials.

Fa 10 anys la directora de l’institut Mediterrània, Sílvia Fernández, va presentar aquesta iniciativa per donar suport i una segona oportunitat a aquell alumnat que presenta dificultats d’aprenentatge, desmotivació, absentisme o problemes de conducta a partir de 3r d’ESO.

L’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, va destacar que l’Endavant “és un projecte d’alternativa curricular, que compagina la formació a l’aula amb pràctiques en empreses, per a aquells alumnes d’entre 15 i 16 anys que estan en risc de fracàs escolar, amb l’objectiu de motivar-los a graduar-se de l’ESO i després poder continuar fent estudis postobligatoris”

A l’acte hi van participar alumnes i docents, i també entitats i empreses col·laboradores i exalumnes que van explicar la seva experiència en aquest projecte.

En el curs 2022-2023 hi ha un total de 43 empreses i entitats que acullen els 31 alumnes dels instituts Mediterrània, Andreu Nin i Baix Penedès que participen en el projecte. De cara al proper curs es comptarà amb la participació d’alumnes dels instituts escola Àngel de Tobies i Coma-ruga.

El Vendrell, 24 de març de 2023

La Diputació de Tarragona ha iniciat les obres de condicionament de les carreteres TP-2044 i TV-2048 del Vendrell a Sant Vicenç de Calders. Amb aquesta actuació, que suposarà una inversió d’1 milió d’euros, s’eixamplarà la carretera, es pacificarà el trànsit als accessos al Vendrell i Sant Vicenç i es construirà un itinerari segur per a ciclistes i vianants entre els dos nuclis de població, amb l’objectiu de millorar la seguretat i comoditat de tots els usuaris i facilitar la mobilitat sostenible en un total d’1,3 quilòmetres de carretera per on circulen cada dia més de 2.000 vehicles.

El diputat del Servei d’Assistència al Territori (SAT) de la Diputació de Tarragona, Miquel Subirats, i l’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, han visitat aquest divendres les obres que serviran per millorar la comoditat i seguretat de tots els usuaris. Durant la seva intervenció, el diputat Miquel Subirats ha destacat la importància del projecte, que millorarà l’entrada al nucli urbà del Vendrell, i ha posat de manifest que a la Diputació “tenim l’objectiu de caminar cap a la mobilitat sostenible i amb aquesta obra hi contribuïm”. De la seva banda, l’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, ha manifestat el seu agraïment a la Diputació de Tarragona i ha destacat l’actuació “com un exemple de cohesió territorial i de col·laboració entre administracions que a més a més permet comunicar el nucli del Vendrell amb el nucli històric de Sant Vicenç de Calders”.

El projecte preveu l’ampliació de la calçada dels trams que uneixen els dos nuclis, la millora del drenatge mitjançant la formació de cunetes transitables i la millora de la intersecció d'accés a Sant Vicenç de Calders amb la construcció d'una rotonda de 28 metres de diàmetre exterior. La nova rotonda se situarà a l'accés sud del municipi de Sant Vicenç de Calders, a la intersecció existent de la població amb la carretera TV-2048, el camí del Mar i el camí de la Costa Roja.

També es millorarà el tram d’accés al nucli urbà del Vendrell amb la construcció de voreres, murs, baranes, escocells i altres treballs d’urbanització i la formació de reductors de velocitat tipus pas de vianants elevat per pacificar el trànsit en aquest tram confrontant amb la zona esportiva i escolar.

Així mateix, s’habilitarà un itinerari segur per ciclistes i vianants que donarà continuïtat als carrils bici existents al Vendrell i connectarà amb Sant Vicenç de Calders i els camins del Mar i de la Costa Roja. Per tal de respectar els marges de pedra seca que no queden afectats per la carretera, aquest itinerari anirà segregat de la carretera en alguns trams per darrera dels marges de pedra. Tindrà una longitud total de 1.360 metres i una amplada de 2 metres.

Es preveu que les obres tinguin una durada de 10 mesos i en alguns casos comportaran afectacions al trànsit que seran degudament senyalitzades.

El projecte de millora de les carreteres TP-2044 i TV-2048 del Vendrell a Sant Vicenç de Calders també inclourà, entre altres accions, la instal·lació de l’enllumenat a la rotonda projectada i a la rotonda ja existent, la reposició dels serveis afectats i la corresponent senyalització horitzontal i vertical.

El Vendrell, 24 de març de 2023

Ahir dijous 23 de març es van reunir les Administradores de Santa Anna i el jurat de la imatge gràfica (Jordi Caralt, Laia Saperas i Gemma Ventura) per conèixer els projectes que van presentar els tres finalistes (Joaquim Sicart de Llorenç del Penedès, Marc Arroyo de Calafell i Nayan Lleonart de Sant Josep de Sa Talaia) i seleccionar la imatge gràfica de la Festa Major del Vendrell 2023, triant el projecte el guanyador.

Segons el jurat, va ser una decisió difícil ja que tots els projectes van estar molt ben desenvolupats i plens de sentiments i emocions.  Finalment, Joaquim Sicart va ser el guanyador de la imatge gràfica de la Festa Major del Vendrell 2023. Va captivar, segons el jurat,  a través de la seva expressió artística. Va fer ressonar la festa, les emocions i el temps en el seu disseny gràfic, on la bellesa i el missatge es converteixen en un poema visual.

La imatge gràfica es presentarà el dissabte 22 d’abril dins de l’acte de presentació de la Festa Major 2023.

Les Administradores de Santa Anna volen agrair als tres participants per a la seva dedicació i il·lusió a l’hora de preparar i presentar el seu projecte.  També agrair al jurat per la seva difícil tasca i per la seva valuosa aportació per contribuir a una Festa Major més plural.

 ©2019 Ajuntament del Vendrell