El Vendrell, 18 de juny de 2025

Aquest matí, la regidora d’Infància i Joventut, Mariona Figueras, ha presentat la segona edició del Saló 1UP, que té com a objectiu convertir-se en un punt de trobada dels aficionats als videojocs, còmics manga i jocs de taula. Enguany, el Saló es durà a terme el dissabte 28 de juny, de 15 a 20 h, i el diumenge 29 de juny, de 10 a 20 h, a l’edifici del Tabaris de Coma-ruga. En concret, ocuparà espais tant a l’exterior de l’equipament com a l’interior, en concret, a la Sala dels Mosaics.

El Saló tindrà entrada gratuïta i estarà adreçat al públic familiar i especialment, a la gent jove.

En la iniciativa hi participaran diferents establiments del territori, els quals exposaran els seus productes per la venda o el lloguer, i així tindran l’oportunitat de donar-se a conèixer en el que vol ser una clara aposta de suport al comerç de proximitat.

El Saló comptarà amb els següents espais:

-Zona de jocs: el públic assistent hi podrà provar diferents consoles i videojocs, com també jocs de taula:
-Espai Nintendo Switch, amb 2 consoles per provar jocs.
-Espai PlayStation 5, amb 2 consoles per provar jocs.
-Espai Xbox, amb 1 consola Sèries X per provar jocs.
-Espai jocs de taula, amb taules per provar diferents jocs.

-Zona d’exposició i venda: aquest espai estarà destinat a l’exposició i venda de productes directament relacionats amb el saló: videojocs, jocs de taula, còmics manga, marxandatge, productes informàtics “gamer”...
Seran espais cedits al comerç local, amb una zona aproximada de 3 x 3 metres per poder ubicar els seus productes.
Hi ha la possibilitat de disposar d’espais reservats per a l’exposició de patrocinadors.

-Zona Indie: artesans/nes, il·lustradors/es, talleristes, “cosplayers”... podran fer tallers, exposar i/o vendre les seves obres.

Per a més informació, es pot contactar amb la Regidoria d’Infància i Joventut trucant als telèfons 977 663 289 o via correu electrònic a joventut@elvendrell.net.
També es podrà seguir l’actualitat del Saló a través de xarxes socials: joventut_el_vendrell (Instagram); Departament de Joventut de l’Ajuntament del Vendrell (Facebook); @jovevendrell (X).

El Vendrell, 17 de juny de 2025

Els tallers Jovestiu van néixer per donar oportunitats de lleure educatiu a joves de 12 a 16 anys, en el marc de postpandèmia.  Amb aquests tallers es vol fomentar l’equitat, allunyar els i les joves del mòbil durant unes hores, promoure la seva socialització, fomentar que s’activin físicament…  Tanmateix, de forma prèvia a la confecció d'aquesta programació, 337 alumnes d’ESO dels instituts del Vendrell han respost a una enquesta de propostes d’activitats, per tal d’obtenir quins són els gustos i preferències actuals d’aquesta franja d’edat.

Cliqueu aquí per tenir més informació i aquí per accedir a les inscripcions

El Vendrell, 13 de juny de 2025

Al febrer de 2024 es va descobrir a la torre originària de la construcció, anomenada Torre de Cal Cintet, uns possibles dibuixos que estaven coberts per una capa de pintura blava a la calç. Inicialment es tracta de la torre de l’antiga casa nobiliària dels Nin, actual seu de la Fundació Apel·les Fenosa. Aquesta habitació era la utilitzada pels Fenosa com a habitació de convidats, per ella van passar des de 1958 personalitats artístiques com Tristan Tzara o los Cournot.

Després d'uns primers tasts es va iniciar el procés per estudiar i recuperar una primera paret que donés informació sobre l'origen dels dibuixos que s'intuïen.
Amb el restaurador Guillem Masalles qui va elaborar un projecte que incloïa altres prospeccions i cates per l'edifici, la direcció del museu, Nekane Aramburu, va iniciar les gestions per obtenir recursos econòmics a través de subvencions.


De març a juny de 2025 s’ha dut a terme una intervenció per a la restauració i conservació d’una de les parets de l’habitació de la torre de l’antiga casa nobiliària dels Nin, actual seu de la Fundació Apel·les Fenosa, descobrint de nou unes pintures al fresc que es podrien datar del segle XVIII i que havien estat tapades durant setanta anys.


La restauració d’aquesta primera paret de la torre ha estat possible gràcies al suport de l’Ajuntament del Vendrell i la subvenció de conservació-restauració de béns mobles i dels elements arqueològics i artístics integrats en el patrimoni immoble de la Generalitat de Catalunya, després d’obtenir els permisos de patrimoni, donat que l’immoble és Bé Cultural d’Interès Nacional (BCIN).

Al llarg del procés s'han realitzat altres prospeccions a les diferents plantes de l'edifici descobrint-se que hi ha més frescos.

 

Intervenció:

Es va descobrir, mitjançant unes cates realitzades pel restaurador Guillem Massalles, que sota la pintura a la cal blava que cobreix les parets de l’habitació del segon pis de la torre del Corraló de Cal Cintet hi podria haver una capa de decoració mural.

Aquesta estança era l’anomenada habitació de convidats pels Fenosa i correspon a la primera torre construïda del conjunt històric de la casa nobiliària dels Nin. La sala es trobava decorada amb alguns mobles i fotografies, però feia anys que es trobava tancada al públic. En el moment de l’adquisició de la casa per part dels Fenosa, aquestes parets es van recobrir amb pintura a la cal de color blau, deixant amagats els frescos.

La intervenció, duta a terme per Massalles entre març i juny de 2025, ha descobert un mur pintat als voltants del segle XVIII. És una decoració mural d'una estança que conforma un sòcol a la part inferior i un arrambador. Aquest té 3 nivells, primerament simula cassetons marbrejats, després un fris amb gotes simulant un element escultòric i, finalment, una sanefa que combina rombes amb paisatges i semicercles amb aus. Els animals i els paisatges poden tenir un significat iconogràfic però caldrà esperar a destapar la resta de parets per saber quin és. La part central de la paret l'ocupa un fons de color verd on, en el seu moment, hi haurien d'haver anat penjats quadres, miralls, etc. A la part superior s'hi simulen uns cortinatges amb passamaneria sostinguts per uns pius.

La simbologia no està esclarida, però s’hi representen coloms negres o merles volant, el que sembla un colom blanc en repòs, un cor o pot amb fletxes i diversos paisatges. Quan en el futur es descobreixin les altres tres parets de l’habitació, possiblement es pugui determinar el seu significat. De moment, s’obren diverses hipòtesis que podrien vincular-se amb figures al·legòriques de l’antiguitat clàssica, la representació de les estacions o, inclús, simbologia relacionada amb la deessa Venus, el qual podria ser una referència a l’origen toponímic del Vendrell.

Sembla ser que l'obra podria haver quedat incompleta, ja que part dels cortinatges van quedar sense acolorir i s'intueixen com alguns detalls que només estan esbossats. Al mur també s'hi han trobat algunes inscripcions gravades i escrites que per ara no s'han sapigut interpretar.

La capa de preparació de l’obra és de guix, mentre que la pintura és un tremp. S'han analitzat alguns pigments i s'ha certificat que es va utilitzar Blau de Prússia un pigment que apareix el 1724, i verd de coure (verdigris) que es va deixar de fer servir durant el segle XIX a causa de la seva toxicitat durant la seva fabricació i aplicació.

Aquests anàlisis situen la realització de les pintures entre els segles XVIII i XIX. No obstant, sumat a l’estil de la pintura i el context històric de la casa es podria datar més aviat al segle XVIII, coincidint amb les reformes dutes a terme pels propietaris Gertrudis Trillas de Serrat i Jean Baptiste Aubert, cònsol de França a Barcelona, els quals van restaurar la casa de forma important i van ornamentar les façanes amb esgrafiats de motius barrocs a la major part exterior de l’edifici, entre 1780 i 1790.

La intervenció ha consistit en retirar la capa d'emblanquinat de calç, netejar les pintures, retirar els elements aliens (tacs dels quadres, pegats de ciment i massilles), tapar els forats més grans i profunds amb guix i retocar cromàticament amb aquarel·la.

L’ actuació del projecte l’ha dut a terme Guillem Massalles, restaurador llicenciat en Història de l’Art per la Universitat Rovira i Virgili, Titulat Superior de Conservació i Restauració de Béns Culturals per l’Escola Superior de Conservació i Restauració de Béns Culturals de Catalunya i Màster en Identitat Europea Medieval per la Universitat de Lleida.

Aquesta habitació serà visitable pel públic en un futur proper a través de les visites guiades Fenosa Experience que s’oferiran en dates concretes.

 

La resta de la casa

S’han realitzat sondeigs a d'altres llocs de la casa, d’entre les quals en destaquen la planta noble i l'últim pis. 

A l'últim pis de la torre s'han trobat, a les parets, dibuixos de creus protectores i marques de contar, possiblement dies, incises a les parets. Aquests elements es podrien vincular amb l'ús de presó d'aquest espai en la seva època com a caserna de cavalleria a mitjans de segle XVIII o en l’origen de la torre com a fortificació aïllada anterior a la propietat de la família Nin al segle XV. A l’habitació del capità i a les escales d'accés a la torre del portal també s'han trobat inscripcions i dibuixos de caire popular.

A la planta noble s'han localitzat pintures murals a totes les estances, les més interessants les que es troben a la sala principal de la casa, fent conjunt amb l'embigat policromat ja visible. Unes altres pintures destacables són les de la capella, on s'han descobert un conjunt mural de roses, a joc amb les ja visibles al sostre.

 

El Vendrell, 10 de juny de 2025

El proper divendres 13 de juny el jardí del Museu Deu s’omplirà de màgia!

A les 17:30 h, el mag "Aleix Vidal" estarà al jardí del Museu Deu esperant a tots els nens i nenes que vulguin passar una estona divertida amb els seus originals trucs de màgia.

El show de màgia, obert a tothom, forma part de la inauguració temporal de l’exposició “I tu, què pintes?”, un projecte del Museu Deu i de la comunitat educativa que apropa l’art contemporani universal a les aules.

Al llarg de tot el curs escolar, el Museu Deu s’ha desplaçat a escoles del Vendrell per explicar la vida i obra d’artistes com Yayoi Kusama, Sonia Delaunay, Joan Miró, Vicent Van Gogh, Salvador Dalí, Joaquim Sunyer, Miquel Villà, Ramon Calsina...

Aquests artistes han estat el punt de partida de reflexions i treballs fets per alumnes de cicle infantil i inicial de les escoles vendrellenques Marta Mata, IE Àngel de Tobies, Àngel Guimerà, Àngels Garriga, IE Coma-ruga i  Pau Casals.

El resultat de l’experiència és una mostra temporal que compta amb més de 600  dibuixos dels “nostres petits artistes”, que es podrà visitar fins al 13 de juliol.

Per a més informació: Museu Deu, tel. 977 666 308

 

El Vendrell, 10 de juny de 2025

Es comunica que del 19 al 20 de juny, de 22:30 h a 5 h (de nit), es farà un tractament fitosanitari a l'arbrat públic del municipi del Vendrell per al control del pugó i la psila.

El producte utilitzat és Decis Protech amb registre número 23.545.

Es produiran restriccions de pas mentre s'apliqui el tractament.

El Vendrell, 9 de juny de 2025

El president de la Generalitat, Salvador Illa, va reivindicar aquest passat dissabte el lideratge del Penedès durant la conferència Catalunya lidera. Un model econòmic de prosperitat compartida, celebrada a l'edifici Tabaris de Coma-ruga. “Pel Govern de Catalunya, les comarques del Penedès ni són terra de pas ni són una zona de serveis per a altres parts del país. Tot el contrari: són territori d’oportunitats per viure, per treballar i per invertir”, va afirmar. 

Durant la seva intervenció, el president Illa va destacar que s’està “fent molta feina” que es tradueix “en projectes tangibles, escoltats i acordats amb alcaldes i alcaldesses, amb els sectors implicats i les entitats”. Entre les iniciatives que va destacar el president Illa hi ha el projecte Agroparc Penedès com a “peça clau per reforçar l’economia de la zona”. Ha precisat que es tracta d’una inversió de 190 milions d’euros que ocuparà 258 hectàrees entre Gelida i Sant Llorenç d’Hortons, amb la previsió de crear 1.100 llocs de treball.

El president Illa també va anunciar, respecte el Centre d’Innovació del Vehicle Autònom i Connectat (IDIADA), que “el passat mes de maig el Govern va fixar IDAIA 2 com un projecte estratègic de país i això vol dir que té una prioritat en els tràmits administratius per adequar el planejament urbanístic al creixement necessari d'aquesta iniciativa”. També hva destacar la futura Terminal ferroviària del Penedès, vinculada a aquest projecte, de la qual “ja s’han adjudicat els estudis d’impacte ambiental”.

El cap de l’Executiu també va fer referència a les infraestructures hídriques. “Hem après la lliçó de la sequera. Cal garantir l’autonomia hídrica i no dependre de si plou o no plou”, ha dit. En aquest sentit, el president Illa va destacar la futura dessalinitzadora del Foix a Cubelles, finançada per l’Estat, i el projecte de la Comunitat de Regants del Penedès, que serà “la primera del país en utilitzar aigües freàtiques i regenerades”.

Finalment, el president Salvador Illa va anunciar que “ben aviat” s’iniciaran les obres de reforma de l’Hospital del Vendrell, “amb una inversió de 45 milions d’euros que permet guanyar 13.000 metres quadrats per al centre hospitalari”. Aquesta actuació se suma a les reformes ja en marxa als hospitals d’Igualada, Vilanova i la Geltrú i Sant Pere de Ribes. “Es tracta de generar prosperitat amb la voluntat de disminuir desigualtats i fer arribar les oportunitats a tots els racons del país”, va concloure el president Illa.

Tot seguit, es va fer una recepció institucional a la Sala de Plens de l'Ajuntament del Vendrell, a càrrec de l'alcalde, Kenneth Martínezx, i membres del Consistori, i el president de la Generalitat va signar el Llibre d'Honor.

 

El Vendrell, 4 de juny de 2025

El govern del Vendrell ha posat en marxa els segons pressupostos participatius del municipi, després de la primera experiència de l’any 2022. En total, en aquesta ocasió seran 80.000 euros de recursos públics els que seran invertits en allò que la ciutadania decideixi. Aquesta iniciativa, que s’emmarca en el projecte “Avancem amb tu”, vol apropar l’activitat institucional a la ciutadania i fer-la protagonista en la presa de decisions pel municipi.
En concret, les propostes s’han de presentar entre el 4 al 22 de juny de 2025, ambdós inclosos. Cada persona major de 14 anys o entitat inscrita en el Registre Municipal d’Entitats podrà presentar un màxim de 2 propostes.
Per garantir la màxima accessibilitat i inclusió durant el procés, s’han habilitat dues vies per a la presentació de propostes:

• Via Telemàtica, a través del formulari habilitat a l’app eAgora.
   https://web.eagora.app/a/el-vendrell/details/01JWX9WCC0QPF8WEDFBEC0APY2/pressupost-participatiu-2025-recollida-de-propostes 

• Presencialment, en diversos punts de recollida de propostes que s’habilitaran al municipi a través d’un formulari facilitarà:

CENTRE Ajuntament el Vendrell Pl. Vella, s/n
De dilluns a divendres de 7 a 21 hores

TANCAT L’EINA
Camí Reial, 13-17,
De dilluns a divendres de 8 a 21 hores
Dissabte de 10 a 13 i de 16 a 21 hores

PLATGES CENTRE CÍVIC DE COMA-RUGA
Av Generalitat, 32
De dilluns a divendres de 9 a 14 i de 15 a 21 hores

Ahir dimarts 3 de juny,  a la Sala Polivalent del Tívoli, es va fer un acte públic de presentació de les fases del procés del pressupost participatiu, que són les següents:

Primera validació i votació de les propostes
Personal tècnic municipal valorarà la viabilitat de les propostes d’acord amb els criteris establerts a les bases del procés. (veure annex)
Un cop finalitzada la primera validació tècnica, el 3 de juliol se celebrarà una sessió de debat oberta, adreçada tant a les persones que hagin presentat propostes com a qualsevol ciutadà o ciutadana interessada.
L’objectiu d’aquesta sessió serà fer una validació ciutadana i una primera priorització de les propostes que hagin estat considerades vàlides durant aquesta fase.

Segona validació i catàleg de propostes
Personal tècnic municipal realitzarà la validació final, calculant-ne el cost aproximat, de les 10 propostes més votades a la fase anterior i elaborarà un informe tècnic i econòmic per a cadascuna.
En cas que alguna d’aquestes 10 propostes sigui considerada no viable, es substituirà per la següent proposta més prioritzada.
Aquestes propostes configuraran el Catàleg de Propostes, que passaran a la següent fase i que es difondrà a través dels canals de comunicació municipals habituals.
Finalitzada la primera validació tècnica, es durà a terme una sessió de debat dirigida a les persones proposants i a tota aquella ciutadania interessada per tal de realitzar una validació ciutadana i una primera priorització de les propostes que hagin resultat vàlides en aquesta fase.
Personal tècnic municipal realitzarà la segona validació de les propostes més votades a la fase anterior i elaborarà un informe tècnic i econòmic per a cadascuna. Aquestes propostes configuraran el Catàleg de Propostes que passaran a la següent fase i que es difondrà a través dels diferents mitjans municipals.

Votació final
Hi podrà participar tota la ciutadania empadronada a la vila major de 14 anys. El cens es tancarà dos mesos abans de l’inici del procés de votació.
A cada DNI/NIF se li permetrà participar només una vegada amb la possibilitat de votar dues propostes.
Per garantir la màxima participació, les votacions es podran realitzar de forma presencial i telemàtica.
• Telemàticament a través de l’app eAgora.
• Presencialment, a l’estand de l’Ajuntament durant la Fira de Santa Teresa, que es celebrarà del 10 al 13 d’octubre de 2025.

Retorn dels resultats
El resultat del procés es farà públic en un sessió oberta a tothom i a través dels diferents mitjans de comunicació municipals.
El tancament del procés incorporarà una avaluació del mateix, per tal que la ciutadania pugui valorar-lo, i al mateix temps, serveixi per poder incorporar millores en futures edicions.
Un cop finalitzat el procés participatiu, s’iniciarà el tràmit administratiu per executar el/s projecte/s guanyador/s i es realitzarà un seguiment de l’execució dels mateixos.

 

Annex:

Els criteris i límits que les propostes han de seguir per poder ser incloses en el procés han de ser:

1. Normativa vigent
Les propostes presentades hauran d’adequar-se a les lleis i a les normes vigents que siguin d’aplicació al municipi. Les accions per dur a terme seran, necessàriament, de competència municipal.
2. Pressupost
Per aquest procés participatiu es destinen 80.000 € a càrrec de la partida d’inversions 0621 92400 61900 P Ciutadana – Processos participatius
Les propostes no podran superar en cap cas aquest pressupost i han de fer referència a inversions que es puguin incloure en la partida referenciada.
Les propostes no poden comprometre exercicis pressupostaris en matèria d’inversions.

3. Àmbit territorial
L’àmbit de la segona edició dels Pressupostos participatius serà tot el municipi del Vendrell

4. Criteri d’inclusivitat, obertura, drets humans i valors democràtics
Les propostes han de promoure la inclusió social, han de ser equitatives des d’un punt de vista de gènere, inclusives, obertes i dirigides al conjunt de la població, sostenibles amb el medi ambient i que no comprometin les necessitats i les possibilitats de desenvolupament de les generacions presents i futures.
5. Criteri de concreció i sostenibilitat financera
Les propostes han de ser per inversions, concretes i avaluables econòmicament i no poden referir-se a actuacions de manteniment que ja s’estiguin duent a terme, ni a despeses obligatòries per part de l’Ajuntament ni a plans d’ajuts existents. Tampoc poden fer referència a subvencions que ja s’atorguen ni a inversions que estiguin previstes.

6. Criteri de viabilitat tècnica
Les propostes han de ser viables tècnicament i ajustades a ka normativa jurídica vigent.
El personal tècnic de l’Ajuntament valorarà la viabilitat de les propostes presentades en relació amb les competències, capacitats de l’Ajuntament i pressupost.

7. Criteris generals
Les propostes han de ser d’interès general i de gaudi per a tota la població. No poden ser contràries a programes, plans, convenis o projectes urbanístics aprovats per l’Ajuntament.
Les propostes que plantegin actuacions en equipaments no poden ser contràries a l’orientació i als objectius generals d’aquests.
La participació requereix facilitar les dades identificadores de la persona que la realitza per tal de poder aclarir possibles dubtes.

El desenvolupament de tot el procés del pressupost participatiu 2025 es podrà seguir al web municipal www.elvendrell.net i a les xarxes socials de l’Ajuntament del Vendrell.

 

 

Amb el Turismar el Vendrell i els nuclis marítims de Coma-ruga, Sant Salvador i el Francàs donen la benvinguda a l’estiu.

El Vendrell, 2 de juny de 2025

Avui s’ha presentat el Turismar, una fira que l’any passat es va renovar amb un canvi de rumb per recuperar la seva essència com a dinamitzadora de l’activitat econòmica, turística i social del municipi a les portes de la  temporada d’estiu.

Aquest 2025, entre el 20 i el 23 de juny, amb la plaça dels Germans Trillas de Coma-ruga com a epicentre, es tornaran a promoure les activitats i els productes de km0. Es podrà gaudir del temps de lleure, d’oci i de bon veïnatge amb una programació de tastos i maridatges de restauradors i productors del territori. D’altra banda, hi ha programades diferents activitats esportives, amb la presentació de les noves instal·lacions de vòlei platja, i de conscienciació mediambiental. I en el vessant festiu, es podrà gaudir de concerts i actuacions musicals de diferents estils per acabar de forma animada i divertida aquests primers dies d’estiu.

En el marc de la inauguració del Tursimar, es tornarà a fer la hissada de la Bandera Blava com a símbol de reconeixement de la seva qualitat, gestió ambiental i serveis de les platges del Vendrell: Coma-ruga, Sant Salvador i el Francàs. A més, aquest any, se li sumarà la certificació Ecomed pel compromís envers la protecció i recuperació de la biodiversitat marina.

El regidor de Fires, Christian Soriano, ha destacat que “el Turismar és una fira turística que serveix per ensenyar el millor de nosaltres mateixos, per exposar-nos turísticament tant a dins com fora del territori”. Per la seva part, la regidora de Platges, Marta Tobella, ha explicat que “aquest any es posarà èmfasi en la divulgació del nostre medi natural i la seva biodiversitat amb activitats del CRAM i de l’entitat Oceánicos”. I la regidora de Turisme, Silvia Vaquero, ha posat de relleu que “el Turismar dona la benvinguda a l’estiu i a les persones que ens visiten per gaudir d’uns dies de vacances, i és un a gran aparador per donar a conèixer tot el nostre potencial de patrimoni cultural i natural sota el lema El Vendrell en Clau de Sol”.

El Vendrell, 2 de juny de 2025


El proper divendres, 6 de juny, a les 19 h, a la Sala Portal del Pardo,. s’inaugura l’exposició fotogràfica “MURS. Un estudi visual sobre les geografies de frontera”, de Roger Grasas.

El projecte neix a partir d’una investigació fotogràfica documental realitzada entre 2020 i 2024 sobre el concepte de frontera i les seves diferents tipologies, en el context contemporani dels fenòmens migratoris i el marc geopolític de l’Europa “fortalesa”.

Desplaçar-se i migrar són alguns dels actes més consubstancials que ens defineixen com a éssers vius, una mena de confrontació tel·lúrica amb el més elemental. Tanmateix, amb l’aparició de les primeres civilitzacions va sorgir la noció de límit territorial, concebuda com un mitjà per protegir el territori, els recursos i la identitat.

Si antigament les fronteres esdevenien reals a través de murs i muralles, la construcció del món modern ha anat desmaterialitzant aquestes barreres físiques. Avui dia, però, assistim perplexos a la proliferació de milers de quilòmetres de murs i tanques arreu d’Europa. Paral·lelament, les polítiques migratòries se centren en la militarització, l’externalització i la criminalització de les persones migrants o refugiades.

MURS és un projecte produït en col·laboració amb l’Institut de les desigualtats i amb el suport de l’Agència Catalana de la Cooperació al Desenvolupament i l’Ajuntament de Barcelona. L'exposició es podrà visitar fins al 25 de juliol de 2025, de dimarts a dissabte d'11 a 14 h i de 17 a 20 h. La sala tancarà els dies festius.

També es pot seguir a les xarxes socials @salaportaldelpardo, @rogergrasas i @idesigualtats 


Roger Grasas

Barcelona, 1970
Llicenciat en Filosofia (UB), graduat en Fotografia (UPC/CITM) i diplomat en Òptica (UPC)

Fotògraf documentalista i docent, Roger Grasas situa el territori en el nucli del discurs, i converteix el viatge en l'eix argumental de l’obra. Les connexions entre geografia i història i temes sociopolítics com la diferència, la hiperrealitat o l'alienació generada pel món capitalista globalitzat, són temes habituals en la seva obra.
El seu treball analitza també el rol de la tecnologia en la societat postmoderna i l'estat d'estranyament i confusió que pateix l'ésser humà en un paisatge contemporani cada cop més paradoxal i indesxifrable.

Al llindar entre la fotografia documental i la fotografia d'autor, la seva obra s'ha exposat en centres d'art i galeries d'una vintena de països arreu del món. Les seves sèries Min Turab (RM, 2017), Atenea (RM, 2018), Ha Aretz (Kehrer Verlag, 2022) i Hotel, Sweet Hotel (Ediciones Posibles, 2023) s'han publicat i distribuït internacionalment.

Ha rebut diversos premis en certàmens com el Photolucida 2017, LensCulture Exposure 2018, Sydney HEADon 2018, PhotoEspaña Descubrimientos 2018, Voies Off Arles 2018, Cortona On The Move 2018, Life Framer 2020, Daylight Awards 2020 o la Silver Medal al Verzasca Foto Festival 2021. La maqueta del llibre Ha Aretz va ser seleccionada finalista al premi Luma Rencontres d'Arles.

En l'àmbit acadèmic, Grasas dirigeix el Postgrau en Fotografia Documental a IDEP Barcelona i és professor associat a l'IEFC on imparteix cursos d'especialització. És col·laborador de l’Institut de les Desigualtats, entitat per a la qual conceptualitza i executa projectes audiovisuals de sensibilització i educació per a la justícia global.

www.rogergrasas.com
@rogergrasas

 



©2019 Ajuntament del Vendrell