El Vendrell, 30 de novembre de 2022

L’Ajuntament del Vendrell va celebrar ahir dimarts 29 de novembre un ple ordinari.

Es van excusar les absències de les regidores Bárbara Peris (AVP-FIC) i Gisela Arbós (Som poble-ERC).

Es va donar compte de les actes de Junta de Govern Local dels dies 10, 17, 24 i 31 d’octubre, i 7 i 14 de novembre de 2022; dels Decrets d’Alcaldia, i de les contractacions laborals a l’Hospital Asil i dels nomenaments de personal de l’Ajuntament.

Amb una abstenció (JxV) es va aprovar la incorporació de cinc punts més a l’ordre del dia.

Es va prendre coneixement de la renúncia de Lluís Navarrete Garcia del grup municipal Som poble-ERC-AM al càrrec de regidor d’aquest Ajuntament.

I es va arribar als acords següents:

Amb 13 vots a favor (Govern, 1 vot de la regidora Eva Mata de Som poble-ERC, Podem El Vendrell i regidora no adscrita) i 5 en contra (3 vots de Som poble -ERC, JxV i Primàries Catalunya), es van desestimar les al·legacions presentades i es va aprovar de forma definitiva el Pressupost del 2023. (Més informació: https://www.elvendrell.net/ajuntament/pressupostos/any-2023)

Amb 12 vots a favor (Govern, 1 vot de la regidora Eva Mata de Som poble-ERC i regidora no adscrita) i 6 en contra (3 vots de Som poble -ERC, JxV, Primàries Catalunya i Podem El Vendrell), es va deixar sense efecte l’acord del ple del passat 17 d’octubre, es van desestimar les al·legacions i es va aprovar de forma definitiva l’establiment del servei públic de titularitat municipal de neteja viària, d’acord amb la memòria justificativa i els documents complementaris adjunts, que es prestarà en règim de lliure concurrència i sota la forma de gestió indirecta .

Per unanimitat, es va aprovar de forma provisional la modificació puntual del Pla General d’Ordenació Urbana Municipal número 54 per permetre l’ampliació de l’Institut Escola Coma-ruga.

Amb 17 vots a favor (7 vots del PSC, Som poble ERC, Cs, JxV, Primàries Catalunya; Podem El Vendrell i regidora no adscrita) i 1 abstenció (1 vot del PSC per conflicte d’interessos), es va aprovar la suspensió de l'atorgament de llicències d'obra de nova edificació, reforma, rehabilitació o enderroc a les finques on es troben les construccions i delimitacions dins l'àmbit entre la Riera de la Bisbal i la plaça Germans Trillas, definit a la documentació gràfica.

Per unanimitat, es va aprovar l’acta de les operacions de delimitació entre els termes municipals del Vendrell i Bellvei.

Amb 17 vots a favor (Govern, Som poble-ERC, Primàries Catalunya, Podem El Vendrell i regidora no adscrita) i 1 abstenció (JxV), es va aprovar de forma inicial el Pla de verificació d’activitats.

Amb 16 vots a favor (Govern, Som poble-ERC, JxV i regidora no adscrita), 1 en contra (Primàries Catalunya) i 1 abstenció (Podem El Vendrell), es va aprovar de forma inicial la modificació de l’Ordenança reguladora de les construcció de piscines d’ús particular, per a un estalvi d’aigua, per distanciar-les de les tanques dels veïns i per agilitzar la tramitació.

Amb 15 vots a favor (Govern, 1 vot de la regidora Eva Mata de Som poble-ERC, JxV, Primàries Catalunya, Podem El Vendrell i regidora no adscrita) i 3 abstencions (3 vots de Som poble-ERC), es va aprovar l’atorgament de medalles a diversos membres del cos de la Policia Municipal.

Amb 17 vots a favor (Govern, Som poble-ERC, JxV, Primàries Catalunya i regidora no adscrita) i 1 abstenció (Podem El Vendrell), es va aprovar l’esmena del punt A.2, de l’apartat FASE DE CONCURS, dels criteris generals que han de regir els processos selectius d’estabilització.

Amb 12 vots a favor (Govern, 1 vot de la regidora Eva Mata de Som poble-ERC i regidora no adscrita), 4 en contra (3 vots de Som poble -ERC i Podem El Vendrell) i 2 abstencions (JxV i Primàries Catalunya), es va aprovar la modificació de la Relació de Llocs de Treball de l’Ajuntament i Organismes Autònoms amb efectes d’aplicació per a l’exercici 2023.

Per unanimitat, es va aprovar l’aplicació de l’increment addicional en les retribucions del personal al servei del sector públic previst en l’article 23 del Reial Decret-Llei 18/2022, de 18 d’octubre.

Amb 15 vots a favor (6 vots del PSC, Som poble-ERC, Cs, JxV, Primàries Cataluna i regidora no adscrita) i 3 abstencions (2 vots del PSC per conflicte d’interessos i Podem El Vendrell), es van aprovar en bloc i per unanimitat un conjunt de bonificacions de l’Impost sobre Construccions, Instal·lacions i Obres.

Al finalitzar la part resolutiva de l’ordre del dia, es va incorporar una Declaració sobre el 25-N, Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones, proposada per Podem El Vendrell a la qual s’hi va sumar el conjunt del plenari.

Abans d’iniciar la part de control de l’ordre del dia, la regidora Eva Mata (Som poble-ERC) es va desconnectar de la sessió, que la seguia de forma telemàtica.

Amb 16 vots a favor (7 vots del PSC, Som poble-ERC, Cs, JxV, Primàries Catalunya, Podem El Vendrell i regidora no adscrita) i 1 abstenció (1 absència del PSC a la sala en el moment de votació), es va aprovar la proposta presentada per Som poble-ERC per adoptar mesures d’estalvi energètic sobre l’enllumenat durant la campanya de Nadal al municipi del Vendrell. El govern ha explicat que en aquesta campanya és complicat aplicar aquesta mesura, però que es treballarà per fer-ho en la propera.

Per unanimitat, es va aprovar la proposta presentada per Som poble-ERC per regular la recol·lecció dels productes agrícoles dels terrenys de titularitat municipal i afavorir el seu aprofitament i l’espigolament amb finalitats socials sense ànim de lucre.

Per unanimitat, es va aprovar la moció presentada pels grups municipals Podem El Vendrell, Som poble-ERC i Primàries Catalunya per demanar una alternativa al pas de mercaderies per la línia ferroviària pel municipi del Vendrell.

Per unanimitat, es va aprovar la moció presentada per Primàries Catalunya de reconeixement de la lluita de les dones iranianes amb acords afegits per part de Som poble-ERC.

Amb 13 vots a favor (Govern, JxV, Primàries Catalunya i regidora no adscrita), 3 en contra (Som poble-ERC) i 1 abstenció (Podem El Vendrell) es va aprovar la moció presentada per Primàries Catalunya per prendre una sèrie de mesures sobre les ocupacions conflictives i delinqüencials.

Vídeo acta de la sessió plenària: https://actes.elvendrell.cat/sesiones

El Vendrell, 30 de novembre de 2022

 

Aquest divendres 2 de desembre, a les 18..30h, tindrà lloc l'acte institucional d'encesa de l'enllumenat de Nadal. 

Aquest començarà a les 18.30h, a la Plaça Vella, amb una xocolatada popular, acompanyada d'uns convidats especials. 

A les 19h, tindrà lloc la projecció d'un "mapping" a la façana de l'Ajuntament i a continuació, es procedirà a l'encesa dels llums de Nadal. 

El "mapping" es tornara a projectar deu minuts després que acabi l'acte. 

 

El Vendrell, 29 de novembre de 2022

 

La Biblioteca Pública Terra Baixa del Vendrell torna a oferir el servei de sales d’estudi durant els caps de setmana de desembre i gener, coincidint amb el període d’exàmens. D’aquesta manera, la Biblioteca del Vendrell dona resposta a les necessitats de molts estudiants de disposar d’un espai adequat per a preparar les seves avaluacions.

Els matins de dissabte l’horari i servei seran els habituals de la resta de l’any (de 9 a 13h.). L’ampliació es farà els diumenges al matí (de 10 a 14h.) i els dissabtes i diumenges a la tarda (de 16 a 21h.). Durant aquest període s’hi habilitaran dues plantes com a espai específicament per a l’estudi: la 1 (Sala General) i la 2 (Sala d’Audiovisuals, Diaris i Revistes).

Els estudiants podran connectar-se a la xarxa Wi-Fi, durant aquests dies no es podrà fer ús del servei de préstec i restaran tancades la resta de sales de la biblioteca.

També es podrà fer ús de la Sala per a Grups, però caldrà reservar-la durant l’horari normal d’obertura de la Biblioteca.

Els dies en què es podrà fer ús d’aquest servei són:

- Desembre: 3-4, 6-8, 10-11, 17-18, 24 i 31.

- Gener: 7-8, 14-15, 21-22, i 28-29.

Per conèixer en detall l’horari de cadascun d’aquests dies hi ha un fulletó a disposició dels usuaris.

El Vendrell, 29 de novembre de 2022

L’Associació estatal de directores i gerents en serveis socials atorga a
l’Ajuntament del Vendrell “l’excel·lència” per la seva inversió en serveis socials
l’any 2021

L’Associació estatal de directores i gerents ha publicat el seu informe
corresponent a la inversió en serveis socials dels ajuntaments majors de 20.000
habitants a Espanya. En aquest, reconeix a l’Ajuntament del Vendrell la seva
“excel·lència” en matèria d’inversió social.

Un total de 52 municipis de tota Espanya assoleixen aquest reconeixement i un
d’ells és l’Ajuntament del Vendrell, que es situa com el 28è Ajuntament de
més de 20.000 habitants amb més inversió social.

Els criteris d’excel·lència social que marca l’Associació son: suficiència
econòmica, increment econòmic, esforç inversos i transparència financera.

L’Alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, ha remarcat que “la inversió social és
un pilar fonamental del nostre projecte de ciutat per garantir la convivència” i que
aquest reconeixement “posa en valor una feina constant i permanent del Govern
municipal i també a la feina extraordinària dels treballadors i treballadores de
serveis socials i la Residència pública per a la gent gran de la Muntanyeta”.

 

Mapa del rànquing d’Ajuntaments:
file:///C:/Users/chsoga/Downloads/AYTOS2021.pdf

El Vendrell, 28 de novembre de 2022

Turisme del Vendrell convida a fer la recerca del tió pels Jardins de l’Alberg de Coma-ruga. L’activitat es farà el dijous 8 de desembre, de 10 h a 14 h (última entrada a les 13:30 h).

Les famílies interessades de participar en aquesta activitat gratuïta es poden informar mitjançant el WhatsApp 670 019 171 o el telèfon 977 680 010.

Aquesta activitat s’inclou dins del projecte d’aprenentatge del Passaport Edunauta. 

El Vendrell, 28 de novembre de 2022

La Sala Portal del Pardo acollirà a partir d’aquest proper dissabte 3 de desembre una nova exposició: MÚSIC-A. I és que justament és aquest element, la música, que relaciona els tres artistes que protagonitzen aquest projecte artístic: Celeste Pérez, Cuca Balaguer i Pérez Oliván. Tres persones que es comuniquen a través de l’art i s'apropen a la música emprant diferents llenguatges artístics, com són el collage, el gravat i la pintura.

L'exposició s’inaugurarà el dissabte, 3 de desembre, a les 12 h, i es podrà visitar fins al 28 de gener de 2023.

Courtandshout, artista del collage
Courtandshout és el nom amb que es coneix Celeste Pérez, i que sorgeix de dues paraules clau, que son tallar i cridar. Un joc de paraules que també la va portar a pensar en la cançó Twist And Shout (Girar i cridar), The Beatles.
Es defineix analògica 100% i treballa el collage de manera quirúrgica, amb el seu bisturí selecciona de manera precisa les imatges que ens explicaran tot d'històries.
Mai busca res predeterminat, crea el collage a partir de mirar llibres, retrats, anuaris de fotografies antigues, i amb les imatges que li diuen alguna cosa, les recull per crear les seves obres. La màgia és quan no busca i troba, el resultat final és màgic. Això és una de les coses que l'ha atrapat d'aquesta tècnica.

Cuca Balaguer, gravadora i artesana del paper
Crea els gravats en planxes i els estampa sobre paper artesanal elaborat per ella mateixa de manera tradicional.
Per ella, el gravat impulsa la creativitat, a través de les matrius, que poden ser de diferents materials, com el cartró o la fusta, en els que s'hi van formant els relleus que es tintaran i estamparan.
El concepte de compromís en el medi ambient és present a la seva obra, la idea del reciclatge en el paper on hi estampa les imatges, es respira en la seva trajectòria.

Pérez Oliván, pintor
Pérez Oliván ha fet una interpretació de les cançons de l'àlbum Mundos pequeños, de Jose Luis Espina, on s’hi recullen deu temes.
El dinamisme i la vitalitat defineixen Pérez Oliván, amb uns colors que el connecten amb la seva Mauritània natal.

En les obres s'hi respiren imputs del Pop Art, el Surrealisme i l'art del còmic. A través de la vivesa dels colors, el tractament pla de la imatge, els codis de publicitat, ... es comunica amb l'espectador i s'expressa amb ganes de provocar-li un somriure. És la seva manera de comunicar-se amb el món, amb unes imatges inesperades i amb toc fantasiós.

 

Horari:
De dimarts a dissabte d'11 h a 14 h i de 17 h a 20 h.
La sala romandrà tancada els festius i els dies 24/12, 31/12, 05/01 (tarda).

 

Més informació

espaicultural@elvendrell.net

https://www.instagram.com/salaportaldelpardo/

https://museus.elvendrell.net/sala-portal-del-pardo/

El Vendrell, 25 de novembre de 2022

El proper dimarts 29 de novembre, a les 18 h, se celebrarà una sessió ordinària del Ple de l'Ajuntament del Vendrell amb el següent ordre del dia
El ple es podrà seguir de forma telemàtica pel web municipal https://actes.elvendrell.cat/sesiones i per RTV el Vendrell.

*La sessió de ple està oberta a l'assistència de públic.

Aquest podrà fer preguntes a la sala al finalitzar la sessió i també fer-les arribar per correu electrònic:  


Vols fer una pregunta al Ple?
1. Envia la teva pregunta a pledelvendrell@gmail.com (una per persona, entitat, associació o organització).
2. La pregunta ha de ser concisa, directa, i amb el nom i cognom del regidor o de la regidora a qui s'adreça.
3. El termini per enviar les preguntes finalitza el dimarts 29 de novembre, a les 17 h.

Per a més informació sobre els plens, es pot consultar els següents apartats del web:  
Ordres del dia
Actes del Ple (recents)
Actes del Ple (històrics)

 

 

El Vendrell, 22 de novembre de 2022

 

La Regidoria de Polítiques de Gènere i Igualtat i Drets LGTBIQ de l’Ajuntament del Vendrell ha organitzat un any més diversos actes per commemorar el 25N, Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones.

El regidor de l’àrea, Christian Soriano, ha explicat que aquest 25N “l’enfoquem en una via pedagògica i de sensibilització, de conscienciació dels més joves. Seguim impulsant la campanya “Les fake news són masclisme”, centrada en rebatre els falsos mites o discursos que legitimen la violència masclista”.

Soriano ha afegit que “si volem que el feminisme tingui una perspectiva transversal, i sobretot intergeneracional, creiem que és important cuidar el vocabulari, les formes i el llenguatge de la gent jove i d’aquí la organització de les xerrades que fem. Són activitats sempre orientades a poder prevenir, a poder actuar i a reivindicar la necessitat de lluitar contra la xacra de la violència de gènere”.

 

Els actes són els següents:

-23 de novembre, de 17 h a 19 h, al Centre cívic L’Estació

Taller de prevenció de violència masclista i violència sexual, organitzat per la Taula Comunitària del Vendrell (Regidoria de Serveis Socials) i la Regidoria de Polítiques de Gènere, Igualtat i Drets LGTBIQ (amb inscripció) - Activitat amb el suport del Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya

 

-24 de novembre, a les 19.45 h, al Centre cívic L’Estació

Acte per rememorar les dones condemnades per la Inquisició: “Brujas actuales”, organitzat per Afibromed

 

-25 de novembre, ACTE INSTITUCIONAL

 

-A les 10.30 h, al carrer de Víctor Català de Coma-ruga

-Substitució de la placa del carrer i reconeixement a Caterina Albert

-Lectura de la Declaració institucional del 25 de novembre, a càrrec de Pilu Sesma

 

-A les 11 h, a la plaça Nova

Lectures dramatitzades de textos d’Àngel Guimerà, a càrrec de l’alumnat del municipi, organitzades per les Regidories de Cultura, Educació i Polítiques de Gènere, Igualtat i Drets LGTBIQ, amb la col·laboració de Yasmina Cánovas.

 

El Vendrell, 27 de novembre de 2022

Turisme del Vendrell presenta una nova activitat familiar i gratuïta per conèixer el paisatge de les platges, que tindrà lloc el dimarts 6 de desembre, de 10 h a 13 h, amb punt de trobada a la font ornamental el Riuet de Coma-ruga.

Els assistents podran aprendre sobre la flora i els hàbitats del litoral i per què és tan important recuperar-los. Les places són limitades i cal fer reserva prèvia al WhatsApp 670 019 171 o al telèfon 977 680 010.   

Aquesta activitat s’inclou dins del projecte d’aprenentatge del Passaport Edunauta i caldrà adreçar-se a l’Oficina de Turisme per obtenir el segell corresponent.©2019 Ajuntament del Vendrell