El Vendrell, 22 de juliol de 2021

L’Ajuntament del Vendrell ha resolt l’abocament d’aigües grises domèstiques i no depurades que des de feia anys vessaven directament al torrent del Lluc procedents del barri de ca l’Escori. Aquest és un dels resultats d’un dels objectius ambientals que l’Ajuntament s’ha fixat per aquest bienni 2021-2022: avançar cap a la qualitat ambiental i paisatgística del torrent del Lluc i la riera de la Bisbal, i en concret cap a la millora de la qualitat de l’aigua.

Aquests abocaments van ser comunicats per l’Associació de Veïns i Veïnes del Puig, que denunciaven pudors i aigües de poca qualitat en el torrent del Lluc al seu pas per aquest barri. Des de setembre de 2019, des de les regidories de Medi Ambient i d’Urbanisme, es va iniciar una recerca del possible origen d’aquests abocaments, tot coordinant-se amb la companyia municipal d’aigües Aigües del Vendrell, el Consell Comarcal del Baix Penedès i l’Agència Catalana de l’Aigua. Fruit de la recerca es va identificar la font emissora d’aquests abocaments, que ja havia estat identificada feia anys: la majoria procedia d’uns blocs d’habitatges del barri ca l’Escori, i també se n’havia detectat algun altre procedent d’habitatges del barri del Puig-Pèlag.

Des de les regidories de Medi Ambient i d’Urbanisme s’ha impulsat el contacte amb les comunitats de veïns responsables dels abocaments, que n’eren del tot desconeixedores, i se n’han identificat les causes: quan es van construir aquests habitatges, algunes escomeses d’evacuació d’aigües, així també alguns tubs de desaigua interiors dels immobles, es van executar de manera errònia. Aquest fet ocasionava que els desaigües de les cuines i les rentadores vessessin cap als col·lectors municipals de pluvials en lloc dels col·lectors de clavegueram. Per aquest motiu, la sortida del col·lector d’aigües pluvials que desaigua al torrent del Lluc, al seu pas pel pont del tanatori, contínuament abocava aigües grises domèstiques directament al torrent.

Les comunitats de veïns implicades de ca l’Escori han col·laborat voluntàriament i activament en la seva solució, en tot moment, i han dut a terme les reparacions necessàries en les instal·lacions d’evacuació d’aigües residuals dels immobles per finalment esmenar-ho.  Posteriorment, l’Ajuntament va requerir a l’Agència Catalana de l’Aigua que comprovés les actuacions realitzades. El resultat de la inspecció de l’ACA del passat mes de juny ho va certificar: s’havia posat fi als abocaments incontrolats d’aigües grises de ca l’Escori.

Ara s’ha iniciat la segona etapa: la identificació d’altres possibles incidències en el barri del Puig-Pèlag, i l’objectiu és seguir el mateix procediment. En paral·lel, mentre es resolen aquestes importants incidències que alteren significativament la qualitat de l’aigua en aquest tram, es pretén desenvolupar un programa de mesures de millora del torrent del Lluc, i posteriorment també de la riera de la Bisbal. Aquest programa cerca tenir uns espais naturals de qualitat ambiental i de qualitat també per a la ciutadania, tot proposant solucions per a reptes com l’estancament de l’aigua, la gestió de la biodiversitat o la sensibilització ambiental.

En aquest procés ha estat fonamental la implicació de l’AAVV del Puig-Pèlag i en el programa de mesures es fomentarà la participació de diferents entitats del municipi. També ha estat fonamental la implicació de les comunitats de veïns i l’equip tècnic de l’Ajuntament, que han treballat de forma coordinada i transversal.

El Vendrell, 20 de juliol de 2021 

El govern del Vendrell ha decidit acollir-se al mecanisme de refinançament del deute habilitat pel Ministeri d’Hisenda per transformar deute a curt termini a llarg termini.

Amb data 1 de juliol de 2021, es publicà la Resolució de la Secretaria General de Financiació Autonòmica i Local, per la que s’aproven el procediment, termini i forma per l’ampliació de la mesura de modificació de les condicions financeres de les operacions formalitzades amb el Fons de Financiació a Entitats Locals fins 31 de desembre de 2020, que en el cas del Vendrell permet ampliar el període d’amortització del deute en 7 anys.

La mesura permet refinançar el deute municipal, reduint les amortitzacions i  interessos que es paga als bancs i destinar aquest estalvi a augmentar les inversions previstes i millorar els serveis públics.

Amb aquest refinançament, l’Ajuntament del Vendrell continua en la línia de reducció d’interessos que es paguen als bancs: de 3,2 milions € al 2012, a 0,49 € i 0,43 milions € en 2022 i 2023, respectivament, i continuar reduint el deute municipal a un ritme més compatible amb les despeses necessàries derivades de la situació de crisi provocada per la pandèmia de la COVID-19.

En aquest nou escenari també s’homogeneïtzen el total de les amortitzacions de deute i evita que sigui necessari realitzar ajustos pressupostaris cada any. Així per exemple, l’any 2022 i 2023 estava previst amortitzar uns 7,3 milions cada any i a partir del 2024 uns 4 milions. Amb el nou refinançament les amortitzacions s’estabilitzen en uns 4,7 milions anuals. 

En paraules del regidor d’Hisenda, Baltasar Santos, “aquesta és una mesura que recompensa el treball fet per aquest Ajuntament i l’esforç de la ciutadania en els darrers 10 anys”. També destaca que “ens podem permetre aquesta mesura ja que en els darrers 10 anys hem reduït el deute municipal en un 60%”.

El Vendrell, 20 de juliol de 2021


El proper divendres 30 de juliol, a les 22h, el Teatre Àngel Guimerà acollirà l’estrena de l’espectacle “Flamenclàssic. Cançons d’una guerra”, inscrit en el projecte El Vendrell sent la música. En aquesta ocasió, el flamenc i la música clàssica es donaran la mà en aquest muntatge de la companyia de la bailaora Beatriz Higueras que també neix amb la voluntat de fer un exercici de memòria històrica. I és que l’espectacle explica una història ambientada durant la Guerra Civil, quan un matrimoni decideix crear la seva pròpia realitat alternativa per suportar de la millor manera possible els fets que succeeixen. En paraules d’Higueras, “serà un viatge a través de les melodies i els compositors que les van fer possibles on hi sobren les paraules, només fan falta unes notes musicals que conviden a obrir el cor”.

La regidora de Cultura, Silvia Vaquero, ha destacat el rerefons de totes les propostes que s’inscriuen en el projecte “El Vendrell sent la música”, que passa per la recuperació i la reivindicació del patrimoni del Vendrell a través de la música i l'art. Per reforçar aquesta idea, l’espectacle “Flamenclàssic. Cançons d’una guerra” es va presentar ahir al búnquer de les Madrigueres, un dels testimonis de l’arquitectura militar del municipi, i on també s’hi ha enregistrat el vídeo promocional.

Les entrades són gratuïtes però cal fer reserva prèvia a https://elvendrell.koobin.cat/

Fitxa artística
“Cançons d’una guerra”

Idea i direcció
Beatriz Higueras

Ball i direcció artística:
Beatriz Higueras
Alberto Ruiz

Música:
Cello, Oriol Català
Piano, Albert García

El Vendrell, 20 de juliol de 2021

 

El divendres 23 de juliol, a les 17h, tindrà lloc una sessió extraordinària i urgent de Ple l'Ajuntament del Vendrell, de caràcter telemàtic, amb el següent ordre del dia. 

Es podrà seguir a través del següent enllaç del web municipal: https://actes.elvendrell.cat/sesiones

El Vendrell, 19 de juliol de 2021

Ahir diumenge 18 de juliol, a les 20 h, va tenir lloc la 42a Cursa Popular Vila del Vendrell que va comptar amb la participació de 150 esportistes distribuïts en 3 curses: OPEN 6 km i INFANTILS 400 i 800 m.

Els guanyadors de la cursa de 6 km van ser:

-En masculí, primer, Naoufel Erraoui (3 Pak Team); segon, Oriol Ferré, (Club Esportiu Penedès), i, tercer, Xavi Jornet (Club Esportiu Penedès).    

-En femení, primera, Maria Larrosa (Transtxiatlon); Carol Menéndez (Runners El Vendrell), i, tercera, Katy Rueda (Runners El Vendrell).

-José Sánchez (Runners El Vendrell), com a primer local masculí.

-I Margarita Muñoz (Runners El Vendrell), com a primera local femenina.

A la cursa infantil de 800 m:

-En masculí, primer, Pau Toscano (Runners El Vendrell); segon, Hugo Ramón, i, tercer, Alejandro Gómez.

-I en femení, primera, Marta Gutiérrez (Runners El Vendrell), i segona, Paula Moll (FAC Valls).

I a la cursa infantil de 400 m:

-En masculí, primer, Pol Verdejo (Calafell); segon, Barthelemy Garnier, i, tercer, Lucas Cardo.

-I en femení, primera, Alba Toscano (Runners El Vendrell); segona, Claudia Ribó (Runners El Vendrell), i, tercera, Júlia López (Runners El Vendrell).

La Cursa Popular, a part de ser un esdeveniment esportiu festiu, lúdic i familiar, alhora, té un vessant solidari. Enguany, es van recaptar 261 euros destinats a becar infants que vulguin fer atletisme i no disposin de recursos econòmics. El regidor d'Entitats esportives, Rubén Gràcia, va fer lliurament dels diners al secretari de Runners el Vendrell, Sergi Calatayud.

Actualització: 16 de juliol de 2021

VÍDEOS

Alcalde video covid youtube
Missatge de l'alcalde amb motiu del final de l'estat d'alarma (9-5-2021)

youtube tots sumem
Vídeo "Tots Sumem" (15-10-2020)


DADES DE LA PANDÈMIA
Dades actualitzades SARS-CoV-2
Dades Covid del Departament de Salut
Risc de brot per municipi
Dades del Vendrell


ACTUALITAT

(16/7/2021) RESOLUCIÓ SLT/2212/2021, de 13 de juliol, per la qual es modifica la Resolució 2147/2021, de 8 de juliol, per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya.

(5/7/2021) RESOLUCIÓ SLT/2048/2021, de 30 de juny, per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya.

(18/6/2021) RESOLUCIÓ SLT/1934/2021, de 18 de juny, per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya.

(14/6/2021) RESOLUCIÓ SLT/1840/2021, d'11 de juny, per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya.

(7/6/2021) RESOLUCIÓ SLT/1762/2021, de 3 de juny, per la qual es modifica la Resolució SLT/1587/2021, de 21 de maig, per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya

(24/5/2021) RESOLUCIÓ SLT/1587/2021, de 21 de maig, per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya.

(10/5/2021) RESOLUCIÓ SLT/1392/2021, de 7 de maig, per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya.

(3/5/2021) RESOLUCIÓ SLT/1278/2021, de 30 d'abril, per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya.

(26/4/2021) RESOLUCIÓ SLT/1178/2021, de 23 d'abril, per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya.

(19/4/2021) RESOLUCIÓ SLT/1088/2021, de 16 d'abril, per la qual es prorroguen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya.

(9/4/2021) RESOLUCIÓ SLT/971/2021, de 8 d'abril, per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya.

(15/3/2021) RESOLUCIÓ SLT/716/2021, de 12 de març, per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya.

(8/3/2021) RESOLUCIÓ SLT/612/2021, de 5 de març, per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya.

(5/03/2021) Noves mesures Covid al Complex esportiu municipal Camp d'Esports

(22/2/2021) Noves mesures Covid al Complex esportiu municipal Doctor Robert

(20/2/2021) RESOLUCIÓ SLT/436/2021, de 19 de febrer, per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya.

(8/2/2021) Obertura del Complex Esportiu Municipal del Dr. Robert

(8/2/2021) RESOLUCIÓ SLT/275/2021, de 5 de febrer, per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya.

(25/1/2021) RESOLUCIÓ SLT/133/2021, de 22 de gener, per la qual es prorroguen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya.

(18/1/2021) RESOLUCIÓ SLT/67/2021, de 16 de gener, per la qual es prorroguen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya.

(5/1/2021) RESOLUCIÓ SLT/1/2021, de 4 de gener, per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya.

(21/12/2020) Resum de les mesures de restricció per a la contenció de la COVID-19 a partir del 21 de desembre

(14/12/2020) RESOLUCIÓ SLT/3268/2020, de 12 de desembre, per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya.

(7/12/2020) RESOLUCIÓ SLT/3177/2020, de 4 de desembre, per la qual es prorroguen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya.

(23/11/2020) Obertura de les instal·lacion esportives

(21/11/2020) RESOLUCIÓ SLT/2983/2020, de 21 de novembre, per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya.

(13/11/2020) Resum de les restriccions vigents (actualització 13 de novembre)

(9/11/2020) RESOLUCIÓ SLT/2811/2020, de 6 de novembre, per la qual es prorroguen les mesures de salut pública, derestricció de la mobilitat nocturna, per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 alterritori de Catalunya

(30/10/2020) D’acord amb la Resolució SLT/2700/2020, de 29 d’octubre, del Departament de Salut, per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya, es comunica que a partir d’avui dia 30 d’octubre es tanquen les instal·lacions esportives municipals.

(30/10/2020) RESOLUCIÓ SLT/2700/2020, de 29 d'octubre, per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures enmatèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori deCatalunya.

(29/10/2020) El Pleno del Congreso autoriza prorrogar el estado de alarma durante seis meses, hasta el 9 de mayo de 2021

(26/10/2020) La Regidoria d’Esports de l’Ajuntament del Vendrell informa que, d’acord amb la resolució SLT/2620/2020, de 25 d'octubre, per la qual s'adopten mesures de salut pública, de restricció de la mobilitat nocturna, per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya, a partir d’avui les instal·lacions esportives municipals tancaran a les 21 hores.

(25/10/2020) RESOLUCIÓ SLT/2620/2020, de 25 d'octubre, per la qual s'adopten mesures de salut pública, de restricció de la mobilitat nocturna, per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya.

(25/10/2020) Real Decreto 926/2020, de 25 de octubre, por el que se declara el estado de alarma para contener la propagación de infecciones causadas por el SARSCoV-2.

(20/10/2020) Noves mesures per contenir els brots COVID-19

(16/10/2020) Mesures adoptades al municipi del Vendrell en referència a la Resolució SLT/2546/2020 de 15 d'octubre de noves mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot Covid-19.

(16/10/2020) RESOLUCIÓ SLT/2546/2020, de 15 d'octubre, per la qual s'adopten noves mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya.

(15/10/2020) NOVES MESURES I RESTRICCIONS PER LA COVID-19 (document provisional pendent de tramitació judicial i publicació en el DOGC)

(26/9/2020) Prohibides les trobades de més de sis persones

(16/9/2020) Es cancel·la la desena edició de Cultura Urbana del Vendrell

(15/9/2020) A causa de la situació sanitària per la Covid-19, el Casal Jove, que havia d'haver obert les seves portes aquesta setmana, romandrà tancat fins a nou avís.

(14/9/2020) La Regidoria d’Esports de l’Ajuntament del Vendrell comunica que, per prevenció, aquesta setmana les sales de musculació de les instal·lacions esportives municipals romandran tancades com a conseqüència d’un positiu per coronavirus.

(14/9/2020) Més de 6.500 alumnes comencen un curs escolar marcat per les mesures sanitàries per combatre la COVID-19

(8/9/2020) Se suspèn el Carnaval del Vendrell del 2021

(18/8/2020) Mesures contra la Covid-19


MESURES ECONÒMIQUES

10 29 imatge ajuts autonoms pimnes covid inici video web

(29/10/2020) Convocatòria dels ajuts per al manteniment i l’impuls de les persones treballadores autònomes i petites empreses en el context de dificultats generades per la Covid-19

(8/10/2020) Pla de xoc de reactivació ocupacional i empresarial de L'EINA

Mesures econòmiques i socials per combatre la Covid-19 per autònoms i empreses

(10/9/2020) Ajut per al manteniment i impuls de persones treballadores autònomes i pimes (segona convocatòria)

(24/8/2020) Se sol·liciten subvencions de la Diputació de Tarragona per a la reactivació econòmica i ocupacional

(24/7/2020) Pla de reactivació econòmica i social de l'Ajuntament del Vendrell per pal·liar els efectes de la Covid-19

 

 

 

 

 

El Vendrell, 14 de juliol de 2021

L’organització del Festival Internacional de Música Pau Casals del Vendrell s’ha vist obligada a suspendre, per raons de salut, el concert “Cap a les arrels de Bach” a càrrec de l’organista belga Bernard Foccroulle, que havia de tenir lloc demà dijous 15 de juliol a les 20:30h a l’Església parroquial del Vendrell.

L’import de les entrades es retornarà automàticament a totes aquelles persones que les havien adquirit. Qui desitgi consultar qualsevol dubte i/o aclariment al respecte pot posar-se en contacte amb l’Auditori Pau Casals del Vendrell a través de correu electrònic auditoripaucasals@elvendrell.net o trucant al 977 68 34 68.

El Festival Internacional de Música Pau Casals continuarà la seva programació prevista amb el concert del proper 16 de juliol a les 20h amb el violoncel·lista colombià Santiago Cañón Valencia, un dels més destacats de la seva generació, que interpretarà tres grans sonates per a violoncel, acompanyat de la brillant pianista japonesa Naoko Sonoda.

La setmana la tancarà el trio format pel pianista Eric Le Sage, el violinista Daishin Kashimoto i el violoncel·lista Claudio Bohórquez que, dissabte 17 de juliol a les 20h, reproduiran el concert que va fer Pau Casals a la Casa Blanca l’any 1961.

 

El Vendrell, 13 de juliol de 2021

Avui s'ha presentat el marketplace de comerç de proximitat del Vendrell, una plataforma de confiança i ràpida per poder fer la compra on-line en diferents establiments amb un únic pagament i rebre-ho a casa tot agrupat.

De moment, s'hi han adherit una cinquantena d'establiments del municipi, setze dels quals són parades del Mercat Municipal. A les xarxes socials d'Aprop El Vendrell (Facebook i Instragram) s'hi publicaran les novetats del marketplace i promocions comercials.

Mitjançant l'adreça elvendrell.aprop.online s'entra a la plataforma i la compra ha de ser d'un mínim de 25 euros. Si la comanda es fa abans de les 22 h, a l'endemà es rep el lliurament dels articles en una franja horària fixada actualment de 18 a 20 h. Per fer el repartiment, s'ha contractat una persona del Vendrell que fa els desplaçaments amb un vehicle logotipat. Si l'import de la compra supera els 99 euros, el transport és gratuït; si no, se li suma una despesa de 2,99 euros si es tracta d'una adreça del Vendrell, i un euro més si es tracta d'un altre municipi de la comarca. També hi ha l'opció de fer lliuraments a altres municipis de Catalunya i d'Espanya, però només en el cas que es tracti d'articles que no siguin frescos i amb la despesa de transport que correspongui en cada cas. Cal destacar que el pagament de la compra també es pot fer per Bizum.

El regidor de Comerç, Rubén Gràcia, ha posat de relleu la implicació i la col·laboració del CIT Comerç del Vendrell i del Mercat Municipal "a l'hora de posar en marxa aquesta plataforma de compra on-line per dinamitzar el comerç local, a la qual esperem que s'hi adhereixin més establiments".

El Vendrell, 13 de juliol de 2021

 

Es comunica als veïns i veïnes que es farà un tractament fitosanitari pel control del tigre dels plàtans del municipi. 

El producte utilitzat és Decis Protech amb registre número 23.545.

Es durà a terme a la nit: De 14 al 15 de juliol, entre les 22h i les 6h

Per tant, mentre s’apliqui el tractament,  es produiran restriccions de pas. Disculpeu les molèsties.

 

Llistat d'arbrat on es farà el tractament

El Vendrell, 12 de juliol de 2021

El proper 18 de juliol es celebrarà una nova edició de la Cursa Popular del Vendrell. Organitzada per la Regidoria d’Esports de l’Ajuntament del Vendrell i amb la col·laboració del Club d’Atletisme Runners El Vendrell, serà la 42a edició d’una prova que omplirà els carrers del Vendrell d’esport i de color.

Enguany amb l’eslogan “Fent km, fas escola!” es vol fer reconeixement als esportistes de l’escola d’atletisme del Club d’Atletisme Runners El Vendrell perquè els nenes i nenes que desitgin fer atletisme i no tinguin recursos econòmics, el puguin practicar. D’aquesta manera tots els diners recaptats, en forma de donatiu, anirà destinats per becar a aquests nens i nenes.

La inscripció de la cursa, donat el caire solidari de la prova, és d’una donació mínima d’1€ per beneficiar nens i nenes que tenen dificultats per pagar la quota al club d’atletisme Runners elvendrell. Aquest donatiu s’haurà de donar en el moment de la recollida de dorsals.

També es fa una crida a tots aquells que vulguin donar un cop de mà en l’organització fent de voluntaris. Les persones interessades es poden posar en contacte amb runnerselvendrell@gmail.com

Es cel·lebraran 4 curses, tres per categories infantils i la cursa open oberta a tothom:

– 1a prova: 400m (1 volta circuit infantil) – Nascuts del 2012 en endavant
– 2a prova: 800m (2 voltes circuit infantil) – Nascuts del 2011 al 2008
– 3a prova: 3km (1 volta circuit open) – Nascuts del 2007 al 2004
– 4a prova: 6km (2 voltes circuit open) – Oberta a tothom

Inscripcions:

– on-line fins el dia 15 de juliol de 2021 a les 23:59h –> https://www.runnerselvendrell.cat/?page_id=3597
– Es podran realitzar inscripcions el dia de la cursa.
– Recollida de dorsals: el dia de la prova entre les 17:45 i les 20:00h a les carpes de l’organització situades a la sortida de la prova

El Vendrell, 29 de juny de 2021

Avui s’ha presentat la programació de “L’estiu als Museus del Vendrell” amb les exposicions temporals que es poden visitar al Museu Deu, al Museu Àngel Guimerà, al Museu Pau Casals,al  Museu Apel·les Fenosa i, també, a la Sala Portal del Pardo i al Centre cívic L’Estació.
També s’inclouen les activitats específiques que es fan en cada un dels museus i fora d’ells. El gruix d’activitats es recullen sota el títol “Els dilluns al MÀG”, al Museu Àngel Guimerà, amb visites teatralitzades, música, activitats relacionades amb el vi, màgia i espectacle familiar.
La regidora de Cultura, Silvia Vaquero, ha posat de relleu que “amb aquest programa d’estiu es constata que els museus són l’aglomeració i la unió de diverses expressions artístiques i convida tothom a gaudir-los”.
La programació de l’estiu als Museus del Vendrell es pot consultar al web https://museus.elvendrell.net/  
D’altra banda, també s’han presentat les rutes culturals de la pedra seca, “Coma-ruga: un viatge en el temps”, “Descobreix el Vendrell”, “Descobreix la Via Augusta”, la de Pau Casals amb audició d’orgue i una de nova al nucli marítim de Sant Salvador.
Per a informació i reserves de les rutes culturals cal adreçar-se a la Sala Portal del Pardo, al telèfon 977 18 21 35 o al correu electrònic rutesculturals@elvendrell.net.  

Programa de l'estiu als Museus del Vendrell

El Vendrell,9 de juliol de 2021

Ahir a la tarda l’alcalde del Vendrell va oferir una recepció a les membres del Club de Rítmica El Vendrell a la Sala de plens de l’Ajuntament del Vendrell, en reconeixement a la seva participació al Campionat d'Espanya Nacional Base individual i al Campionat d'Espanya Copa Conjunts, celebrat a Valladolid del 23 al 30 de juny passat. En concret, hi van participar 3 gimnastes individuals i 6 gimnastes de conjunt (5+suplent)

A l’acte d’aquest dijous també hi van ser presents el regidors d’Esports Mar Negro i Rubén Gràcia, així com els entrenadors de les gimnastes.

El Club Rítmica el Vendrell va valorar molt positivament la participació al Campionat, una experiència que ha permès a les gimnastes fomentar la cohesió de grup, la convivència i l’aprenentatge en valors. També van destacar la important 10a posició que va aconseguir Mirna Escobar, entre 92 gimnastes de la seva categoria.

L'alcalde va felicitar al Club i les gimnastes per la seva participació a la competició  i va animar-los a continuar gaudint i treballant aquesta disciplina esportiva. 

Les gimnastes que van participar al Campionat d’Espanya van ser:

Individuals:
Leyre Lagriba (Benjamí)
Mirna Escobar (Aleví)
Alba Nin (Cadet)

Conjunt Juvenil:
Laia Toldrà
Laia Tejero
Azahara Martín
Alba Valls
Giulia Marini
Irene García

El Vendrell, 8 de juliol de 2021

El govern municipal continua avançant amb les accions del “Pla renove”, que inclou treballs de renovació de l’asfalt i millores de carrers en diferents punts del municipi.

En concret, les tres accions que es duran a terme durant aquests propers seran la millora de la pavimentació del carrer Conflent, des de Pau Casals i fins a c/Anoia i la cruïlla del c/Garraf. També s’executaran millores en trams del carrer Carles Buïgas de l'Oasis i de l'Avinguda Brisamar i c/Balmes de Coma-ruga.

Aquestes obres estan parcialment subvencionades pel PAM 2020 (Pla d’acció municipal) de la Diputació de Tarragona amb un import de 108 mil euros.

L’alcalde de Vendrell, Kenneth Martínez ha valorat positivament aquests treballs: “continuem amb el pla renove d’asfalt iniciat en aquest mandat. Als 7 carrers i trams de carrers asfaltats a inici d’aquest any, sumem ara tres noves actuacions. En total, 200 mil euros. I en les properes setmanes ampliarem l’illa de vianants al carrer 4 Fonts”.

 

Amb la col·laboració de:  

 

Logo PAM Dipu petit

Els treballs s’iniciaran el proper dilluns 12 de juliol, aprofitant el període estival, des de la zona esportiva-escolar fins arribar a l’Estació de Rodalies del Vendrell i s’executaran en un termini previst de 5 mesos.

El passat 7 de juny l'Ajuntament del Vendrell va adjudicar el contracte de les obres de reforma de la xarxa viària local i infraestructures per a la Implantació d'una via ciclista urbana entre la zona escolar-esportiva i l'estació de rodalies del municipi del Vendrell a l'empresa GESTION INGENIERÍA Y CONSTRUCCIÓN DE LA COSTA DORADA S.A., per un import de 275.770,40 euros, IVA exclòs, més 57.911,78 euros d'IVA. Aquesta actuació està cofinançada pel fons FEDER 2014-2020.

L’itinerari ciclista tindrà una longitud total d’uns dos quilòmetres, desenvolupant-se en carril bici i, en alguns trams, en vorera bici, principalment en aquells punts en què per seguretat viària dels ciclistes està recomanat que sigui així (interseccions no regulades per semàfors o rotondes).

Gràcies a aquesta via, es connectarà el casc urbà del municipi de costat a costat, comunicant l’estació de ferrocarril del Vendrell i l’estació d’autobusos amb l'accés a la via verda que arriba als nuclis de les platges, la zona escolar i la zona esportiva, passant per altres equipaments d’interès, com són els Jutjats.

Les obres es duran a terme en diverses fases. Les primeres a dur-se a terme seran:

FASE 1: Tram 1‐2‐3 (de finals de juliol a meitat d’agost): Carrer Salvador Palau Rabassó (primer tram); Plaça Àngels Garriga i Carrer Salvador Palau Rabassó (segon tram).

El tram 4 correspon al ja existent: Ctra.Sant Vicenç i C.Josep Ma Altet Font.

FASE 2 (parcial): Tram 5‐6‐7‐8 (de meitat d’agost a meitats de setembre): Carrer Josep Maria Rovirosa i Ribot (1er tram); Carrer Josep Maria Rovirosa i Ribot (2on tram); Carrer Francesc de Riera i Últim tram i rotonda C.Francesc de Riera amb Ctra.Tarragona.


Durant els treballs es poden produir petites afectacions a la mobilitat que es senyalitzaran degudament d’acord a les necessitats.


Per a més informació es pot consultar la pàgina web: https://www.elvendrell.net/via-ciclista

 

Logos FEDER Via Ciclista web

El Vendrell, 7 de juliol de 2021

L’estiu del 2021 és molt especial per a la Sala de Lectura de Coma-ruga perquè enceta el projecte “Les mars de la nostra mar” que pretén ser el paraigües que doni cobertura a totes les activitats estivals que s’hi programin.

Per què “Les mars de la nostra mar”? El Mediterrani ha estat històricament el nostre marc de referència cultural, geogràfic i econòmic: la Mar de l’Odisseu, de Roma i els Fenicis, de la caiguda de Constantinoble, de Marco Polo, del Renaixement, del comerç del vi i l’aiguardent i, també -malauradament- dels refugiats. La mar mediterrània és molt més que un nom, sabeu quants mars diferents hi ha dins el mateix mar? La Mar Balear, Alborán, Tirrena, Adriàtica...
Perquè la mediterrània és allò que ens uneix i sempre ha estat un espai d’intercanvi cultural i de creació artística, determinant en la construcció identitària dels seus pobles al llarg de la història. cadascun al mateix temps amb el seva pròpia traça cultural.

El projecte comença amb diferents accions que es faran entre els mesos de juliol i agost a la Sala de Lectura de Coma-ruga:

- Una molt de biblioteca: un punt de llibre.

- Un Kahoot, un joc ràpid i divertit de preguntes i respostes tipus test per valorar el què sabeu de la nostra mar.

- Una recopilació de tot tipus de documents de diferents temàtiques (cuina, història, moviments migratoris, música, viatges, fauna i flora, novel·la..) per agafar en préstec.

- El mapa dels mars de la nostra mar a la sala de lectura.

- Un club de lectura, amb intenció que sigui intergeneracional. Les Inscripcions es faran a partir del 28 de juny, a la Sala de Lectura de Coma-ruga, amb les següents lectures:

Dijous 15 de juliol, a les 19 h, Duna de Muriel Villanueva (per a joves).
Dijous 29 de juliol, a les 19 h, Cabotatge mediterrani, de Josep Pla.
Dijous 12 d’agost, a les 19 h, Caminant junts per la lluna, de Pep Puig (per a joves).
Dijous 26 d’agost, a les 19 h, Mort mar endins, d’Andrea Camilleri.

- Una xerrada que porta per títol “La Mediterrània. La sabiduria encestral dels seus mites”, a càrrec de Daniel Figueras Artigas, que es farà el dimecres 18 d’agost, a les 10 h, (amb inscripció prèvia).

El Vendrell, 5 de juliol de 2021

El proper 10 de juliol comença el 40è Festival Internacional de Música Pau Casals. Després de la cancel·lació de l’any passat a causa de la pandèmia, El Vendrell acull la nova edició que s’allargarà fins al 22 de juliol. Enguany, l’Ajuntament del Vendrell i l’Auditori Pau Casals amb la col·laboració de la Fundació Pau Casals i de l’Associació de l’Orgue del Vendrell, han programat un total de set concerts sota la temàtica “Pau Casals i Amèrica”, commemorant la importància del continent en la vida i la carrera del Mestre.

La programació comptarà amb artistes nacionals i internacionals de gran renom, com el pianista Javier Perianes, Premi Nacional de Música 2012 i Artista de l'Any 2019 dels ICMA, que oferirà el concert inaugural del 10 de juliol, “La mort de Granados, una tragèdia” homenatjant a Enric Granados i la seva amistat amb Casals. La mort de Granados va ser un cop molt dur per Casals, un sentiment que es reflecteix en les obres escollides per Perianes.

El seguirà l’actuació de la soprano Sara Blanch, que reproduirà el primer concert de la gira de Pau Casals per Estats Units, ara fa 120 anys, amb la soprano Emma Nevada, i dos joves violoncel·listes: el colombià Santiago Cañón Valencia i el nord-americà Johannes Gray, guanyador del Guardó Internacional Pau Casals per a Joves Violoncel·listes 2018.

 El Festival també comptarà amb l’organista belga Bernard Foccroulle, que repassarà les seves fonts d’inspiració acabant amb una selecció de peces de Bach, el trio format pel pianista Eric Le Sage, el violinista Daishin Kashimoto i el violoncel·lista Claudio Bohórquez, que reproduiran el concert que va fer el Mestre a la Casa Blanca l’any 1961.
El 16 de juliol el violoncel·lista colombià Santiago Cañón – Valencia, un dels més destacats de la seva generació, interpretarà tres grans sonates per a violoncel, acompanyat de la brillant pianista japonesa Naoko Sonoda.

Com a novetat, i seguint la tradició de Marlboro, el Festival ha reunit a dotze joves músics amb molt talent que han treballat amb músics experts com Jonathan Brown, Alexander Janiczek, Claudio Martínez Mehner o Erica Wise durant una setmana, i que oferiran un concert el dia 20 de juliol amb un programa variat de música de cambra.

Aquesta 40a edició la tancarà “L’orquestra del Festival Pau Casals” amb els concertinos Alexander Janiczek i Lily Francis acompanyats de Claudio Martínez Mehner al piano, que interpretaran un quintet de Mendelssohn i dues obres mestres, el Concert de Bach i Divertimento de Bartók.

A part dels concerts, el Festival també oferirà dues projeccions especials a l’Auditori del Tívoli. Per una banda “Casals, director d’orquestra”, un recull d’imatges i documents que mostraran la seva genialitat com a director i que s’obriran amb un breu concert del jove violoncel·lista Johannes Gray. Per altra banda “Casals a les Nacions Unides i Marlboro”, una projecció de fragments dels concerts i els discursos de Pau Casals a les Nacions Unides acompanyada dels Joves Músics del projecte Marlboro, que interpretaran l’Himne per a les Nacions Unides de Casals i altres peces de Bach i Mozart.

 

El Vendrell, 2 de juliol de 2021

El Casal d’Estiu del Vendrell, organitzat per l’Esplai Zig-Zag amb el suport de la Regidoria d’Infància i Joventut de l’Ajuntament del Vendrell, ha activat el protocol per COVID-19 per un cas positiu.
S’ha contactat amb les famílies dels infants que han estat en contacte amb el positiu perquè estiguin confinats i es facin una prova PCR.
La resta d'infants del Casal del Vendrell, que es du a terme a l’escola Marta Mata, continua la seva activitat ordinària.

El Vendrell, 1 de juliol de 2021
 
Ahir al vespre, al Campanar del Vendrell, va tenir lloc la presentació de les festes del Pa Beneit.
 

El Vendrell, 29 de juny de 2021

Ahir es va presentar el cartell de la Festa Major 2021, obra de l’il·lustrador vendrellenc Jordi Pellicer, en el qual hi destaca el lema “La millor vacuna!”.
L’autor del cartell va explicar que va triar el moment l’encesa del Campanar “perquè, tot i que ja podrem fer molta cosa per la Festa Major, encara hi haurà algunes restriccions i crec que aquest acte serà un dels que podrem veure tots junts des d’un terrat, d’un balcó o des de la plaça Vella com a molts ens agrada”. 
D’altra banda, es va recordar que enguany el dia de Santa Anna, el dia 26 de juliol, el Vendrell tornarà a gaudir de la cercavila de grups de cultura popular i de la cercavila de foc. El regidor de Festes, Christian Soriano, va destacar que “des de principis d’any hi ha hagut una comunicació molt fluïda entre la regidoria, la Confraria d’Administradors i les comissions de Cercavila i de Foc per dissenyar una Festa Major adaptada als diferents escenaris que es poguessin presentar a causa de la pandèmia”.
Tant una com altra cercavila es duran a terme a les seves hores habituals, però en uns recorreguts que tot i que passaran pels carrers del centre, tindran algunes variacions per aprofitar carrers més amples. Aquests estaran tancats per poder-hi instal·lar cadires i fer que es compleixin els aforaments autoritzats.
La cercavila de grups de cultura popular del dia 26 de juliol sortirà al matí, després de l’Ofici, amb concentració al c/ Sant Magí per iniciar recorregut a la plaça del Tívoli i seguir pel c/ Cafès, carretera del Doctor Robert, la Rambla, c/ Prat de la Riba i c/ Peix per acabar a la plaça Vella amb els versos del Ball de Diables. Hi participaran tant els grups infantils com els d'adults. Pel que fa a la cercavila de foc, a la tarda, la concentració serà al c/ Colom i farà recorregut per la carretera de Santa Oliva, carretera de Valls, carretera del Doctor Robert i c/ Cafès per finalitzar a la plaça Nova. Hi prendran part grups únicament del Vendrell.
En la presentació del cartell es va aprofitar per explicar que el dia 27 de juliol serà el torn dels balls parlats amb l’acte sacramental del Ball de Diables, els versos dels Diablons i els versos de les Gitanes; i el Ball de Valencians farà les figures de falcons que no poden fer habitualment en cercavila.
I també es va desvetllar que el pregoner serà el Jaume Ramon, conegut com a guitarrista del grup de música Portland's i com una persona que sempre col·labora amb entitats des de la seva empresa d’impressió.

Cartell Festa Major 2021

El Vendrell, 29 de juny de 2021

L’Ajuntament del Vendrell va celebrar ahir dilluns 28 de juny un ple ordinari, en el qual es va arribar als següents acords:

-Per unanimitat, es va aprovar sol·licitar pròrroga de qualificació com a zona turística a efectes d'horaris comercials del nostre municipi a la Direcció General de Comerç de la Generalitat de Catalunya.  
-Per unanimitat, es va aprovar inicialment l'inventari de camins del terme municipal del Vendrell.
-Amb 11 vots en contra (Govern), 7 vots a favor (SP-ERC, Podem El Vendrell i Primàries Catalunya) i 2 abstencions (JxV i regidora no adscrita), no es va aprovar la proposta de resolució presentada pel grup municipal de Som Poble-ERC-AM per demanar el cessament de l'activitat de zona blava en el solar del C/ Cerdanya 3-5 i 7-9.
-Per unanimitat, es va aprovar la proposta de resolució presentada pel grup municipal de Som Poble-ERC-AM per avançar en el consens i l'aprovació del reglament de Festa Major, amb una esmena de la regidora no adscrita per ampliar el termini fins al 30 de setembre per tal de convocar la comissió d’estudi d’aquest reglament de la qual n’és presidenta.
-Per unanimitat, es va aprovar la proposta presentada pel grup municipal de Junts pel Vendrell per calendaritzar la impulsió del reglament de Participació Ciutadana.
-Per unanimitat, es va aprovar la moció presentada pel grup municipal de PSC per a la promoció de la salut mental i la prevenció del suïcidi.
-Per unanimitat, es va aprovar la moció presentada pel grup municipal de Som Poble-ERC-AM per al reconeixement públic del dol perinatal, gestacional i neonatal.
-Amb 10 vots en contra (PSC i Cs), 9 vots a favor (SP-ERC, JxV, Podem El Vendrell, Primàries Catalunya i regidora no adscrita) i 1 abstenció (AVP), no es va aprovar la moció presentada pel grup municipal de Primàries Catalunya per manifestar la satisfacció de l'Ajuntament del Vendrell davant l'aprovació de l'informe de l'Assemblea Parlamentària del Consell d'Europa en què es demana que els presoners polítics catalans siguin alliberats, que no es persegueixin més els exiliats i que s'acabi la repressió contra ex-alts càrrecs de la Generalitat i la condemna contra el president Torra; entre més.
Hi va haver l’absència del regidor Marc Robert del grup municipal Som Poble-ERC-AM.

©2019 Ajuntament del Vendrell