El Vendrell, 1 de març de 2021

L’11 de març de 2021, coincidint amb el 90è aniversari de la mort de Pilar Defilló i Amiguet, s’inaugurarà a Puerto Rico l’exposició "Carles Casals Riba, maestro, músico y organista en El Vendrell durante la Renaixença (1852-1908)". La mostra, produïda per la casa Nadiua de Pau Casals l’any 2008 per commemorar el centenari de la mort de Carles Casals i Riba, pare de Pau Casals, ha estat traduïda al castellà i viatjarà fins a Mayagüez, on s’exposarà al Museo Casa Pilar Defilló -Espacio Pablo Casals.

La família Defilló Amiguet s’instal·la a l’illa de Puerto Rico l’any 1848. En aquesta casa hi naixerà Pilar Defilló i Amiguet, sisena filla del matrimoni format per Josep Defilló Tusquella (Barcelona 1814 - Mayagüez 1859) i la vendrellenca Josepa Raimunda Amiguet Ferré (1816-1871), que cap a 1869 es traslladarà al Vendrell acompanyada de la filla Pilar i del fill petit, Francesc Defilló. El gener de 1871, amb la mort de Raimunda Amiguet, Pilar i Francesc viuran amb la família de Josep Felip i Francisca Amiguet a la plaça Vella, número 7 del Vendrell.

A Mayagüez, els Defilló tindran un negoci de rellotgeria i una merceria, tindran esclaus i seran propietaris de terres i de la casa del carrer Méndez Vigo, avui convertida en museu. Aquesta casa va ser adquirida per l’Ajuntament de Mayagüez. És una construcció del segle XIX, i ha estat restaurada amb la finalitat de difondre el llegat musical i cultural del mestre Casals i família a través d’exposicions i d’actes culturals. La casa es va inaugurar l’any 2015, i ha esdevingut un espai cultural molt important per a la ciutat de Mayagüez i, al mateix temps, serveix per homenatjar la figura de Pilar Defilló, mare de Pau Casals.

Pau Casals va visitar aquesta casa per primera vegada el desembre de 1955. Hi va realitzar dos concerts, un d’ells dirigit al públic des del balcó exterior de la casa. Més tard, el Mestre prendria la decisió de quedar-se a viure a Puerto Rico de manera definitiva fins la seva mort.

Aquesta exposició sobre Carles Casals i Riba, comissariada per Àngels Santacana, servirà per donar a conèixer la història i la cultura de la segona meitat del segle XIX al Vendrell, i permetrà l’intercanvi d’experiències de la gestió del patrimoni cultural d’ambdues poblacions sota un denominador comú: la família Casals.

Aquesta iniciativa promoguda per The Pablo Casals Foundation Inc, presidida per Marta Casals, ha esta possible gràcies a les gestions realitzades per José Delannoy, curador de la Fundació. Al mateix temps es compta amb la col·laboració de la directora del Museo casa Pilar Defilló, Maria Matos i la col·laboració de l’Ajuntament de Mayagüez, ciutat amb la qual el Vendrell es va agermanar l’any 2004.

D’altra banda, cal dir que a partir de l’11 de març, a la Casa nadiua de Pau Casals es podrà veure exposat l'armònium de Carles Casals, cedit temporalment per la Fundació Pau Casals mentre durin les obres al museu Pau Casals.

El Vendrell, 1 de març de 2021

Avui s’ha presentat el conjunt d’actes organitzats al voltant del 8 de Març, Dia Internacional de les Dones, que s’ha volgut plantejar com una jornada reivindicativa i de reconeixement a Remei Esteban, que va ser la primera regidora de l’ajuntament democràtic del Vendrell, i Anna Serra, que va ser la primera regidora de Serveis Socials d’aquest Consistori.

8 de març

A les 10.30 h, a l’Ajuntament del Vendrell: Inauguració de la Sala de premsa Remei Esteban i Nin.

A les 17 h, a la façana de l’edifici de Serveis Socials (c/ Quarter cantonada c/ de Mar): Presentació del grafit d’Anna Serra.

A les 18 h, al terrat de la Biblioteca Pública Terra Baixa: Lectura del manifest 8M i presentació del grup de dones “Dones amb iniciativa del Vendrell”.

A les 14.30 h, a TV el Vendrell: Emissió de la xerrada “Museu Deu en femení Penèlope”, a càrrec de Mireia Rosich, directora de la Biblioteca Museu Víctor Balaguer, i Judit Subirachs, directora de l’Espai Subirachs (redifusió al llarg de la tarda).

A les 17 h, 19 h i 22 h, a TV el Vendrell: Emissió  del programa “Precarietat laboral i dones”, presentat per Alba Domingo.

 

8 i 9 de març
Dilluns, de 17 h a 20 h, i dimarts, d’11 h a 14 h i de 17 h a 20 h, a la Sala Portal del Pardo: Mural in situ d’Anna Agudo i Adià Canet de Doble A Art, del projecte artístic “Essencials (...)”, acció efímera de transformació artística que manifesta la capacitat de la cultura i de l'art per crear nous imaginaris (vegeu programa de Cultura).

 

9 de març
De 18 h a 19 h, Cafè-tertúlia virtual amb dones a partir de la projecció del curtmetratge “Suc de síndria”, a càrrec de la Taula Comunitària del Vendrell (enllaç inscripció: https://www.facebook.com/profile.php?id=100010340772163).

 

10 de març
A les 18 h, a la Biblioteca Pública Terra Baixa, l’Hora del Conte: “Superdones de la història” (vegeu programa de la Biblioteca).


Formació:
4, 11, 18 i 25 de març, de 17 h a 19 h, programa formatiu en línia “TOTES FEM XARXA! Com identificar i actuar davant les desigualtats de gènere i l’impacte de les violències masclistes”, organitzat pels SIE Garraf-Penedès i Tarragona i els SIAD del Vendrell, Calafell i el Consell Comarcal del Baix Penedès (inscripcions limitades; enllaç inscripció: https://dones.gencat.cat/ca/ambits/formacio/properes-formacions-00001/totes-fem-xarxa/).


Exposicions:

Del 5 de març al 23 de maig, al Museu Deu: “El Museu Deu en femení”.

Durant tot el mes de març, a la Biblioteca Pública Terra Baixa: “Exposició bibliogràfica i novetats editorials”. Centre d’interès documental sobre la dona. 

El primer tinent d’alcalde i regidor de Polítiques de Gènere, Igualtat i Drets LGTBIQ, Christian Soriano, ha recordat que “el govern de l’Ajuntament del Vendrell és eminentment feminista i lluita per a la reivindicació de les dones i per aconseguir una igualtat plena i real entre homes i dones a la nostra societat”.


Cartell

El Vendrell, 23 de febrer de 2021

L’Ajuntament del Vendrell va celebrar ahir dilluns 22 de febrer un ple ordinari per via telemàtica, en el qual es va excusar l’absència del regidor Òscar Blasco (Podem el Vendrell).

El Ple va arribar als següents acords:

-Per unanimitat, es va aprovar desestimar les al·legacions presentades per ACVIL Aparcamientos, SL, i sol·licitar dictamen de la Comissió Jurídica Assessora previ a acordar la resolució del contracte de concessió de l'explotació d'un aparcament subterrani per a vehicles automòbils a les tres plantes subterrànies de l'immoble situat entre els carrers del Doctor Güixens, de la Cerdanya, núm. 15, i l’avinguda de Jaume Carner, núm. 40, per incompliment del contractista de les seves obligacions essencials.

-Amb 12 vots a favor (Govern i regidora no adscrita) i 8 en contra (SP-ERC, i JxV Primàries Catalunya), es va aprovar inicialment el Pressupost General de la Corporació per a l'exercici de 2021 amb tots els seus annexes, el resum per capítols dels quals i per cadascun dels Organismes Autònoms. El pressupost del 2021 té un consolidat de 55,7 milions d’euros i una partida d’inversions de 2,4 milions d’euros, en la qual hi destaquen millores en l’enllumenat públic, actuacions de transformació urbana i de pla renove d’asfalt i voreres, amb la supressió de barreres arquitectòniques, i un import de 100.000 euros que es materialitzarà mitjançant un procés participatiu.

-Amb 11 vots a favor (PSC, Cs i AVP) i 9 en contra (SP-ERC, JxV Primàries Catalunya i regidora no adscrita), es va aprovar la moció en defensa de la llibertat d’expressió i contra les manifestacions violentes i actes vandàlics, després d'aprovar les esmenes presentades pel Govern a la moció presentada per JxV, SP-ERC, Primàries Catalunya, Podem El Vendrell i regidora no adscrita en defensa de la llibertat d'expressió i artística en solidaritat amb Pablo Hasél i Valtonyc. Aquesta moció original va quedar desestimada amb 10 vots en contra (PSC i Cs), 9 favor (SP-ERC, JxV Primàries Catalunya i regidora no adscrita) i 1 abstenció (AVP).

El Vendrell, 23 de febrer de 2021


La programació del Temporada a l'Auditori Pau Casals s’inicia el proper dissabte amb un concert que ha despertat molt d'interès, tal com ho demostra l'èxit en la venda d'entrades. Serà a càrrec de Northern Cellos, un projecte innovador que busca posar en escena els estils més actuals de la música a través de la singular formació del quartet de violoncels i percussió.


Northern Cellos és probablement l'únic quartet de violoncels elèctrics del país i un dels pocs d'Europa. Escortats per un bateria, interpreten medleys (o popurris) de rock, pop, dance i metal. 
Amb "Let's Rock, Let's Dance... Let's Cello!",  Northern Cellos presenta una proposta refrescant, per a tots els públics, on tothom podrà reconèixer melodies que ens han acompanyat i fet ballar durant els últims anys. Amb un format diferent, ofereixen un espectacle únic capaç d'emocionar el públic amb una balada d'Ed Sheeran per tot seguit fer-lo aixecar de la cadira amb un tema d'Avicii. També es podran escoltar temes de Queen, Michael Jackson, AC/DC, Guns 'N' Roses...


Les entrades per NORTHERN CELLOS estan numerades i tenen un cost de 15 € /12 € (amb descompte). Es poden comprar a través de www.temporada.cat o també de forma presencial a la recepció de l'EMMPAC, els divendres no festius, de 10 a 13h.


Intèrprets:
Anna Caner, Edgar Casellas, Maria de Palol, Pol Farell, violoncels
Joel Riu, bateria


NORTHERN CELLOS 'Let’s Rock, Let’s Dance... Let’s Cello'
Dia: Dissabte 27 de febrer
Lloc: Auditori Pau Casals
Hora: 20 h
Preu: 15 euros
Preu amb descompte: 12 euros

El Vendrell, 22 de febrer de 2021

Conscients de les dificultats que la pandèmia està significant, entre d’altres àmbits, per al món educatiu, des de la Biblioteca Pública Terra Baixa del Vendrell s’ha volgut reforçar l’acostament que ja existeix de fa molts anys amb les escoles del municipi. Aquest oferiment de recursos i suport s’ha convertit en tot un èxit, ja que s’ha potenciat i augmentat la interacció entre professorat i l’equipament bibliotecari durant els últims mesos.
Han estat molts els centres que forçats per les circumstàncies s’han vist obligats a reconvertir les seves biblioteques en aules o per destinar-hi altres usos. Per això, amb l’objectiu que les escoles poguessin mantenir la seva activitat bibliotecària tot i la pèrdua d’aquests espais, des de la Biblioteca es va oferir la possibilitat de demanar lots de llibres integrats per lectures diverses adequades a tots els cursos. El servei, després d’un seguit de reunions amb els centres escolars, es va engegar a començaments de curs, amb una gran resposta que a més de facilitar la tasca educadora del professorat permet que els infants puguin continuar gaudint de la lectura.
La proposta ha tingut una molt bona acollida per part dels centres del Vendrell i la comarca. Per utilitzar aquest servei, tan sols cal que les tutores i tutors que tinguin interès en aconseguir un lot de llibres contactin amb la biblioteca. A dia d’avui, s’han repartit al voltant d’uns 600 llibres repartits en uns 44 lots que inclouen tant obres de ficció com de coneixement. Es tracta de conjunts de llibres que tracten les temàtiques que en aquells moments s’estiguin treballant a l’aula tenint en compte l’edat de l’alumnat. Els lots es confeccionen mitjançant documents propis de la biblioteca del Vendrell i d’altres biblioteques, a través del servei de préstec interbibliotecari del Sistema de Lectura Pública de Catalunya.

 

El Vendrell, 22 de febrer de 2021

El Projecte d’obres per la implantació de la via ciclista urbana al municipi del Vendrell, entre la zona escolar i l’estació de rodalies del Vendrell, cofinançat mitjançant subvenció FEDER, ha estat aprovat definitivament en data 31 de desembre de 2021, un cop s’ha certificat que no s’han rebut al·legacions durant el termini d’exposició pública.

L’edicte de l’aprovació definitiva del projecte està publicat al Butlletí Oficial de la Província de Tarragona núm.632 de 3 de febrer de 2021 i al Diari Oficial de la Generalitat núm. 8331 de 2 de febrer de 2021.

Actualment l’Ajuntament del Vendrell està realitzant els tràmits necessaris per a licitar obres mitjançant el procediment obert i tramitació ordinària. L'import d’execució per contracte és de 446.506,48 euros IVA inclòs. L’import de les obres un cop realitzada la licitació pot resultar inferior. El cofinançament de l'actuació a través de la subvenció FEDER és el 50% de la despesa subvencionable determinada per les bases de la subvenció regulades per l’ ORDRE TES/61/2018, de 7 de juny, del Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat.

Les obres previsiblement tindran una durada de 5 mesos i s’executaran durant l’any 2021.

L’itinerari ciclista tindrà una longitud total d’uns dos quilòmetres, desenvolupant-se en carril bici i, en alguns trams, en vorera bici, principalment en aquells punts en què per seguretat viària dels ciclistes està recomanat que sigui així (interseccions no regulades per semàfors, rotondes). Es connectaria el casc urbà del municipi de costat a costat, comunicant l’estació de ferrocarril del Vendrell i l’estació d’autobusos amb l'accés a la via verda que arriba als nuclis de les platges, la zona escolar (equipaments escolars de primària i secundària, centres de formació especial, escola d'idiomes, centres de formació d'adults, centres de formació municipal) i la zona esportiva (pavelló d'esports, piscina municipal, complex esportiu), passant per altres equipaments d’interès, com són els Jutjats, i a prop d’altres, com les instal·lacions de la Seguretat Social i l'Eina (Edifici Camí Reial).

 

Logos FEDER Via Ciclista web

 

 

 

 

El Vendrell 22 de febrer de 2021

A l'ordre del dia de la propera sessió ordinària de la JUNTA DE GOVERN LOCAL, que serà el 22 de febrer de 2021, a les 13 h, de forma mixta, telemàtica i presencial, hi ha el següent punt que és de caràcter públic per tractar-se d'un assumpte de competència delegada pel Ple:

1. NO RECONÈIXER la compatibilitat instada per la senyora NJV, per motiu de no complir el requisit establert a l’article 16 de la Llei 53/1984, de 26 de desembre, d’Incompatibilitats del Personal al Servei de les Administracions Públiques, essent que percep la retribució de complements específics que supera el límit establert a l’article 16.4 de la Llei 53/1984. GPER2021000064

 

Actualització: 22 de febrer de 2021

VÍDEOS

10 25 video alcalde confinament nocturn youtube
Missatge de l'alcalde amb motiu de la restricció de la mobilitat nocturna (25-10-2020)

youtube tots sumem
Vídeo "Tots Sumem" (15-10-2020)


DADES DE LA PANDÈMIA
Dades actualitzades SARS-CoV-2
Dades Covid del Departament de Salut
Risc de brot per municipi
Dades del Vendrell


ACTUALITAT

(22/2/2021) Noves mesures Covid al Complex esportiu municipal Doctor Robert

(20/2/2021) RESOLUCIÓ SLT/436/2021, de 19 de febrer, per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya.

(8/2/2021) Obertura del Complex Esportiu Municipal del Dr. Robert

(8/2/2021) RESOLUCIÓ SLT/275/2021, de 5 de febrer, per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya.

(25/1/2021) RESOLUCIÓ SLT/133/2021, de 22 de gener, per la qual es prorroguen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya.

(18/1/2021) RESOLUCIÓ SLT/67/2021, de 16 de gener, per la qual es prorroguen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya.

(5/1/2021) RESOLUCIÓ SLT/1/2021, de 4 de gener, per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya.

(21/12/2020) Resum de les mesures de restricció per a la contenció de la COVID-19 a partir del 21 de desembre

(14/12/2020) RESOLUCIÓ SLT/3268/2020, de 12 de desembre, per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya.

(7/12/2020) RESOLUCIÓ SLT/3177/2020, de 4 de desembre, per la qual es prorroguen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya.

(23/11/2020) Obertura de les instal·lacion esportives

(21/11/2020) RESOLUCIÓ SLT/2983/2020, de 21 de novembre, per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya.

(13/11/2020) Resum de les restriccions vigents (actualització 13 de novembre)

(9/11/2020) RESOLUCIÓ SLT/2811/2020, de 6 de novembre, per la qual es prorroguen les mesures de salut pública, derestricció de la mobilitat nocturna, per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 alterritori de Catalunya

(30/10/2020) D’acord amb la Resolució SLT/2700/2020, de 29 d’octubre, del Departament de Salut, per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya, es comunica que a partir d’avui dia 30 d’octubre es tanquen les instal·lacions esportives municipals.

(30/10/2020) RESOLUCIÓ SLT/2700/2020, de 29 d'octubre, per la qual es prorroguen i es modifiquen les mesures enmatèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori deCatalunya.

(29/10/2020) El Pleno del Congreso autoriza prorrogar el estado de alarma durante seis meses, hasta el 9 de mayo de 2021

(26/10/2020) La Regidoria d’Esports de l’Ajuntament del Vendrell informa que, d’acord amb la resolució SLT/2620/2020, de 25 d'octubre, per la qual s'adopten mesures de salut pública, de restricció de la mobilitat nocturna, per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya, a partir d’avui les instal·lacions esportives municipals tancaran a les 21 hores.

(25/10/2020) RESOLUCIÓ SLT/2620/2020, de 25 d'octubre, per la qual s'adopten mesures de salut pública, de restricció de la mobilitat nocturna, per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya.

(25/10/2020) Real Decreto 926/2020, de 25 de octubre, por el que se declara el estado de alarma para contener la propagación de infecciones causadas por el SARSCoV-2.

(20/10/2020) Noves mesures per contenir els brots COVID-19

(16/10/2020) Mesures adoptades al municipi del Vendrell en referència a la Resolució SLT/2546/2020 de 15 d'octubre de noves mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot Covid-19.

(16/10/2020) RESOLUCIÓ SLT/2546/2020, de 15 d'octubre, per la qual s'adopten noves mesures en matèria de salut pública per a la contenció del brot epidèmic de la pandèmia de COVID-19 al territori de Catalunya.

(15/10/2020) NOVES MESURES I RESTRICCIONS PER LA COVID-19 (document provisional pendent de tramitació judicial i publicació en el DOGC)

(26/9/2020) Prohibides les trobades de més de sis persones

(16/9/2020) Es cancel·la la desena edició de Cultura Urbana del Vendrell

(15/9/2020) A causa de la situació sanitària per la Covid-19, el Casal Jove, que havia d'haver obert les seves portes aquesta setmana, romandrà tancat fins a nou avís.

(14/9/2020) La Regidoria d’Esports de l’Ajuntament del Vendrell comunica que, per prevenció, aquesta setmana les sales de musculació de les instal·lacions esportives municipals romandran tancades com a conseqüència d’un positiu per coronavirus.

(14/9/2020) Més de 6.500 alumnes comencen un curs escolar marcat per les mesures sanitàries per combatre la COVID-19

(8/9/2020) Se suspèn el Carnaval del Vendrell del 2021

(18/8/2020) Mesures contra la Covid-19


MESURES ECONÒMIQUES

10 29 imatge ajuts autonoms pimnes covid inici video web

(29/10/2020) Convocatòria dels ajuts per al manteniment i l’impuls de les persones treballadores autònomes i petites empreses en el context de dificultats generades per la Covid-19

(8/10/2020) Pla de xoc de reactivació ocupacional i empresarial de L'EINA

Mesures econòmiques i socials per combatre la Covid-19 per autònoms i empreses

(10/9/2020) Ajut per al manteniment i impuls de persones treballadores autònomes i pimes (segona convocatòria)

(24/8/2020) Se sol·liciten subvencions de la Diputació de Tarragona per a la reactivació econòmica i ocupacional

(24/7/2020) Pla de reactivació econòmica i social de l'Ajuntament del Vendrell per pal·liar els efectes de la Covid-19

 

 

 

 

 

El Vendrell, 19 de febrer de 2021

Al Ple ordinari del febrer passa per aprovació el Pressupost de 2021, en el que es concreten i quantifiquem les actuacions i mesures que es desenvoluparan durant l’any. Un pressupost consolidat de 55,7 milions; equilibrat, que compleix amb les obligacions de l'Ajuntament, que fa front a la pandèmia i els seus efectes negatius, i realista amb els objectius polítics de transformació social i urbana.

El pressupost concreta els objectius definits al projecte El Vendrell Avança en 3 àmbits principals:

1) Lluita contra la pandèmia i els seus efectes negatius sanitaris, socials i econòmics

2) Avançar en la cohesió social, territorial i millora mediambiental

3) Avançar en la transformació urbana

Per àmbits, destaquen les actuacions:

 • La lluita contra la pandèmia i els seus efectes negatius sanitaris, socials i econòmics.
 1. La primera responsabilitat és la residència municipal La Muntanyeta: és la partida principal en matèria social, amb un pressupost de 3,8 milions d’euros, 1,2 milions d’euros d’aportació municipal.
 2. Suport al Departament de Salut amb l’ampliació del CAP I per campanyes de vacunació i proves PCR.
 3. Ajuts directes a autònoms i pimes, amb una partida de 200.000 euros, amb una tercera convocatòria per a bars, restaurants i centres d’estètica.
 4. Ajuts d’emergència a través de Serveis Socials i altres ajuts com dispositius d’internet inalàmbric o targetes SIM per a escolars.
 5. Ajuts indirectes en forma de reduccions i/o compensacions en la taxa d’escombreries comercials i terrasses de bar en funció de les restriccions.
 6. Lluita contra l’atur; 3.809 persones a l’atur, 786 més que fa 1 any i 1.936 persones afectades per expedients de regulació ERTES. L’Eina desenvoluparà programes subvencionats de polítiques actives per valor d’1,4 milions d’euros. A més, s’amplien els espais formatius i d’orientació per valor de 70 mil euros a les antigues oficines del SOC del Camí Reial.
 • Projectes per avançar en la cohesió social, territorial i la protecció mediambiental
 1. Primer Parc d’Habitatge Públic per lloguer social. En tramitació la signatura del conveni amb la SAREB per la cessió d’habitatges per lloguer social.
 2. Gratuïtat del P2 de les escoles bressol municipals: ampliació del dret a l’educació al primer cicle d’infantil, amb una previsió màxima de 245 alumnes nous.
 3. Ampliació del servei del PasBus; que afavoreix la cohesió territorial amb un servei adaptat a la dispersió de la població. Per primera vegada el transport públic arriba a Mas Borràs, Mas Astor, Sant Vicenç de Calders poble i als polígons industrials. Servei eficient i que guanya usuaris, 528 al mes de gener.
 4. Ampliació del servei de recollida de residus Porta a Porta i altres sistemes de recollida eficient a nous barris com el Puig amb més densitat de població.
 5. Naturalització de les platges per fer el nostre litoral més resilient al canvi climàtic.
 • Projectes per avançar en la transformació urbana

El Vendrell és capital i centre comercial, turístic i de serveis, i requereix d’inversions que facilitin, renovin i impulsin aquestes activitats, i això passa per construir qualitat urbana i mediambiental, que a la vegada és qualitat de vida.

 1. Continuar amb l’ampliació de les illes de vianants i espais públics al c/ Quatre Fonts, Pont de França, plaça de França i c/ Cristina baixa. Redacció del projecte del parc del Botafoc (el central park del Vendrell). L’objectiu és transformar completament el centre del nucli del Vendrell que divideix la riera de la Bisbal, guanyant mobilitat sostenible, posant en valor el patrimoni històric de la zona i millorant la comunicació entre el centre històric amb les zones de nova urbanització i els serveis educatius i esportius.
 2. Obres de l’edifici del Tabaris, el gran projecte per impulsar i renovar l’oferta turística i per dotar de serveis i instal·lacions als veïns i veïnes dels nuclis marítims. Un projecte únic a tot el litoral català al voltant d’un edifici polivalent.
 3. Pla renove d’asfalt i voreres, aquest mes de gener hem actuat en 7 carrers, i al llarg d’aquest any continuarem amb una inversió de 170 mil euros.
 4. Pla de renovació de l’enllumenat públic amb una inversió de 200 mil euros que anualment anirà substituint la xarxa i les instal·lacions.

Next Generation, el gran repte del propers anys. A més a més dels projectes anteriors, i amb l’objectiu d’obrir el Vendrell al mar i la seva transformació urbana i mediambiental, s’estan preparant projectes per a la naturalització de les Madrigueres o la recollida de pluvials a Brisamar, i en col·laboració amb altres administracions i entitats: 1) rehabilitació i renovació del Museu Pau Casals Vil·la Casals 2) rehabilitació del Portal del Pardo (Museu Apel·les Fenosa) i 3) Camí de ronda del Francàs.

El Vendrell, 19 de febrer de 2021

Es pot sol·licitar cita prèvia a la Policia Municipal del Vendrell per rebre atenció i posar denúncies, excepte en casos de gravetat i urgents, per evitar al màxim l’espera de la ciutadania a les seves dependències.
S’entén per casos de gravetat i urgents aquells que acabin de passar i la denúncia al moment pugui permetre identificar autors dels fets, la seva detenció si s’escau i la recuperació de béns sostrets.
La cita prèvia també permetrà l’atenció i la presentació de denúncies a l’Oficina de la Policia Municipal a Coma-ruga i el desplaçament d’una Unitat Mòbil en aquells casos que les persones que ho sol·licitin tinguin dificultats de transport i de mobilitat.
La cita prèvia s’ha de sol·licitar mitjançant un formulari (http://bit.ly/37reylJ) i també es podrà demanar enviant un correu electrònic a policialocal@elvendrell.net o trucant al telèfon 977 16 63 04.

El Vendrell, 18 de febrer de 2021
 

Els Nens del Vendrell, a través del seu projecte solidari Fem Pinya, tiren endavant una iniciativa de cessió d'ordinadors als joves de 1r i 2n d'ESO dels instituts del Vendrell que no tenen aquest recurs a casa.
La pandèmia actual, que ens obliga a tots a moure'ns en un entorn virtual, no afavoreix la situació de les famílies més vulnerables que veuen com es queden enrere quan a competències digitals que es necessiten per a fer qualsevol tràmit administratiu, per fer deures, etc.
Aquesta necessitat es va posar de manifest durant el confinament de la primera onada i continua vigent més que mai donades les circumstàncies.
Aquesta situació es va plantejar al Pla Educatiu d'Entorn, pla educatiu conjunt entre l'Ajuntament del Vendrell i la Generalitat de Catalunya que està plantejat com un projecte de participació comunitària dels diferents agents educatius de l'entorn, conjuntament amb la comunitat educativa, per a aconseguir l'èxit educatiu, personal i social de tots els alumnes del Vendrell, especialment dels més desafavorits. Ens les reunions del PEE, en les quals els Nens del VEndrell també hi participaven, es va poder constatar aquesta mancança ja que les escoles, AFA i entitats socials van mostrar la seva preocupació davant d'aquesta situació.
D'altra banda, l'Ajuntament del Vendrell també posa a disposició dels centres escolars connexions wifi per a qui ho necessiti. El seguiment de tot plegat es fa des d'una comissió formada per una representació de l'Ajuntament, el centre educatiu i la colla castellera que garanteix la transparència del projecte.
Aquest projecte comença amb una cessió de 7 ordinadors i la campanya de captació de donacions amb aquest objectiu. Qualsevol entitat, empresa o particular que vulgui fer un donatiu es pot adreçar a Nens del Vendrell.

El proper dilluns 22 de febrer, a les 18h, se celebrarà una sessió ordinària del Ple de l'Ajuntament del Vendrell amb el següent ordre del dia.
El ple es podrà seguir de forma telemàtica pel web municipal: https://actes.elvendrell.cat/sesiones

Vols fer una pregunta al Ple?
1. Envia la teva pregunta a pledelvendrell@gmail.com (una per persona, entitat, associació o organització).
2. La pregunta ha de ser concisa, directa, i amb el nom i cognom del regidor o de la regidora a qui s'adreça.
3. El termini per enviar les preguntes finalitza el dilluns 22 de febrer, a les 17 h.

Per a més informació sobre els plens, es pot consultar els següents apartats del web:  
Ordres del dia
Actes del Ple (recents)
Actes del Ple (històrics)

 

 

El Vendrell, 17 de febrer de 2021

El govern presenta un pressupost pel 2021 en què destaquen projectes com la moneda social, la gratuïtat de les escoles bressol (P2) i la conversió en zona de vianants del c/ Quatre Fonts i el Pont de França

Avui al matí, el regidor d’Hisenda, Baltasar Santos, ha presentat en roda de premsa la proposta de pressupost pel 2021, un pressupost per avançar que el govern portarà per al seu debat i aprovació al ple ordinari del proper dilluns 22 de febrer.

El pressupost de despesa d’aquest any ascendeix a 53.013.273,66 euros, que representa un descens de 2 milions d’euros respecte al del 2020.

En l’apartat d’ingressos, en els capítols d’impostos directes i indirectes es preveu una disminució de 170.074,80 euros i hi ha una  congelació de les taxes, excepte la d’escombraries que s’ha hagut d’ajustar per l’increment del cànon d’incineració. En aquest sentit, és important la implementació del nou model de gestió de residus que s’està desplegant en els diferents nuclis del municipi per millorar el reciclatge i aconseguir reduir aquest cànon en propers exercicis. D’altra banda, hi ha un augment de 591 mil euros en les transferències d’altres administracions, de les quals destaquen els 9,4 milions d’euros provinents de l’Estat.

Pel que fa a la despesa, la que correspon al Personal (capítol 1) hi ha un increment de les retribucions d’un 0,9%, d’acord amb la Llei 11/2020, i també recull la dotació de més efectius, l’aplicació del sistema de carrera professional horitzontal, la meritació de nous triennis i indemnitzacions. Respecte a la despesa de béns corrents i de serveis, s’ha previst un import similar en base a les despeses realitzades a l’exercici anterior i l’evolució per enguany, que implica que certs programes i serveis tendeixin a la baixa mentre que d’altres augmentin. Bàsicament, els programes que augmenten són els de recollida, gestió i tractament de residus, neteja viària, centres docents i foment del treball, i els que disminueixen són Festes, Esports i Cultura, responent a la situació actual derivada de les restriccions per la Covid-19. Sobre la despesa financera, es preveu una reducció dels interessos dels préstecs i el deute, dins del Pla d’Ajust, continua disminuint (aquest 2021 es preveu amortitzar 6,72 milions d’euros) amb l’objectiu d’assolir que al 2023 s’arribi al 50% de dèficit. Les transferències corrents en concepte de subvencions tenen una reducció del 2% per la previsió de la disminució d’actes festius i esportius, abans esmentada. Sobre aquest punt, Baltasar Santos ha explicat que “aquest és un pressupost que no vol deixar ningú enrere i, per això, les emergències socials són les destinatàries principals de subvencions i ajuts a la ciutadania”. I hi ha uns fons de contingència de 245 mil euros per poder fer front a situacions imprevistes.

Pel que fa al capítol d’inversions, hi ha una reducció de l’import previst respecte a l’any anterior perquè aquest 2021 és un any de finalització de projectes. Tot i això, es preveuen accions importants i la redacció de projectes de futur que s’executaran els propers anys. Les principals inversions corresponen a l’enllumenat públic i a la transformació en zona de vianants del c/ Quatre Fonts i el Pont de França. Altres actuacions previstes són l’habilitació dels espais que ha deixat lliures el SOC a l’Edifici del Camí Reial per ampliar L’Eina Servei d’Ocupació, el Pla Renove d’asfalt i voreres, i una partida de 100.000 euros que es destinaran mitjançant un procés participatiu.

El regidor d’Hisenda ha posat de relleu que “actualment tenim una economia municipal sanejada que ens permet avançar per millorar els serveis a la ciutadania -per exemple, amb la gratuïtat de les escoles bressol (P2)-, continuar reduint el deute segons el Pla d’Ajust i pagar els proveïdors en un termini curt de temps”. Baltasar Santos també ha destacat que “l’Ajuntament del Vendrell continua sent líder en despesa de protecció i promoció social per avançar amb tothom i perquè ningú quedi enrere”.

I per a un nou model econòmic basat en la proximitat i la iniciativa social, dins d’aquests pressupostos per avançar s’inclouen les següents accions:

-Nova línia d’ajuts de 200.000 euros a autònoms i Pimes afectats per la pandèmia
-Pla d’impuls de l'economia social i solidària
-Avançar cap a la Moneda Social
-Clàusules socials en Contractació pública per afavorir l’economia local i comarcal, el medi ambient i l’ocupació: Guia de contractació pública responsable
-Millora d’espais per a la formació ocupacional

Presentació del Pressupost 2021

El Vendrell, 16 de febrer de 2021 

Avui al matí el govern municipal ha anunciat la recuperació de la gestió directa del servei de manteniment d’edificis municipals.
Aquest servei s’ha fet fins ara a través de la licitació que es va fer el 2015 a l’empresa Clece, i després de quatre anys de contracte, prorrogats amb dos anys més, es passarà a gestionar de forma directa perquè actualment l’Ajuntament del Vendrell disposa del personal tècnic per poder-ho fer.
El cost del contracte actual és de 405.000 euros a l’any i l’equip està format per un encarregat i quatre operaris. Amb la recuperació de la gestió directa, es mantindran els llocs de treball actuals i hi ha la previsió d’incorporar dues persones més amb l’estalvi que suposarà aquest canvi.
El regidor de Manteniment d’edificis, Alfons Herrera, ha explicat que “la recuperació de la gestió directa del servei de manteniment d’edificis municipals facilitarà el control dels treballs i el fet de poder actuar en casos que no estan inclosos en l’actual contracte”.

El Vendrell, 16 de febrer de 2021

El proper divendres 19 de febrer, les parades del mercat setmanal que actualment s’ubiquen a la zona del Puig i el Pèlag tornaran a la Rambla.
Aquest retorn es deu al fet que ja han finalitzat les obres de la carretera del Doctor Robert, que impedien la instal·lació de parades a la Rambla, i a l’acord consensuat que s’ha arribat amb els paradistes i amb Protecció Civil per poder fer aquest trasllat amb totes les mesures de seguretat que cal tenir en compte en l’actual situació de pandèmia.
En aquest sentit, s’ha mirat de respectar al màxim la ubicació que ja tenien les parades abans del trasllat. Només hi haurà alguna modificació per tal de respectar el muntatge de les terrasses dels establiments de restauració.
D’altra banda, les parades que s’ubiquen actualment a la plaça Nova, i que anteriorment estaven al carrer dels Cafès, aquest divendres 19 de febrer es traslladaran a la carretera del Doctor Robert per tal d’apropar-les més a la zona de la Rambla i facilitar així el circuit de persones en el conjunt del mercat setmanal.
La regidora de Mercats, M. Luz Ramírez, ha explicat que “aquest retorn a la Rambla, els canvis que es faran per garantir el muntatge de terrasses dels establiments de restauració i el trasllat de parades a la carretera del Doctor Robert han de ser elements de dinamització del centre comercial del Vendrell en aquests moments tan complicats a causa de la situació de pandèmia”. 

El Vendrell, 15 de febrer de 2021


Després de l'exitós inici de la nova programació amb el grup Búhos, el proper espectacle que arriba al Teatre Àngel Guimerà el dissabte 20 de febrer, a les 20 h, és una producció de la Sala Flyhard. 'Lo nuestro' ens situa en una nit de Cap d’Any. Una nit per estar amb família i celebrar en harmonia l’arribada d’un nou any. Una nit per fer balanç de l’any que acaba i demanar nous desitjos per el que comença. Però tots podem somiar en gran? O hi ha qui només pot tenir somnis que càpiguen dins una nou?

Els Guerrero Fernández, una família d’un barri obrer, ja tenen la taula parada, el raïm apunt i la tele posada per veure les campanades. Tot està llest per donar la benvinguda a un nou any, on esperen que canviï la seva sort.

'Lo Nuestro' ha estat una obra seleccionada en la convocatòria de textos de la Sala Flyhard 19/20, Premi Teatre Barcelona al millor text original i finalista als premis Butaca com a millor espectacle de petit format.

La sala Flyhard compleix 10 anys aquesta temporada, una sala que va néixer com un espai on es programaven les obres de la Companyia Flyhard, en què una obra podia estar en cartell sense data de sortida, amb un equip d’actors més o menys fix, un dramaturg i director de capçalera, etc. L’activitat de Flyhard s’ha anat transformant de companyia a productora en els darrers anys, hem volgut mantenir la implicació com a productora en totes les obres que es programen, però s’ha obert la porta a molts creadors (i els equips artístics amb què han comptat, des d’actors fins a escenògrafs) que, dins la línia marcada i reconeixible que té la Flyhard, han enriquit enormement la sala com a creadora de continguts.


L'any 2015 va rebre el Premi de la Crítica de Barcelona com a Millor Sala de Teatre.


Les entrades per 'Lo Nuestro' estan numerades i tenen un cost de 17 € /13 € (amb descompte). Es poden comprar a través de www.temporada.cat o també de forma presencial a la recepció de l'EMMPAC, els divendres no festius, de 10 a 13h.

 

LO NUESTRO
Dia: Dissabte 20 de febrer
Lloc: Teatre Àngel Guimerà
Hora: 20h
Durada aproximada: 1 hora i 30 minuts
Preu: 17 euros
Preu amb descompte: 13 euros
Autora: Eu Manzanares
Directora: Mercè Vila Godoy
Intèrprets: Eli Iranzo, Eu Manzanares, Pau Poch i Manel Sans
Producció: Sala Flyhard

 

El Vendrell, 10 de febrer de 2021

Una temporada més el circuit del BTT Tour començarà al Vendrell. Serà el proper 7 de març quan arribarà un nou Open Btt Kenda El Vendrell, que enguany arriba ja a la XVI edició. En aquest any complicat a causa de la pandèmia de la Covid-19, la prova passa a entrar dins del calendari nacional de marató de manera que té autorització per realitzar-se, ja que actualment només estan permeses les proves del caràcter nacional i internacional.

Això sí, en la prova només podran participar persones federades amb la llicència UCI de Competició. L’Open BTT Kenda Tour comptarà amb tots els protocols de seguretat aprovats pel Procicat per a la realització de proves de la Federació Catalana de Ciclisme.

Entre aquests, destaca el fet que:


-la zona del village estarà completament acotada i per accedir-hi s’haurà de fer amb mascareta, presa de temperatura i amb gel hidrològic. La mascareta serà obligatòria fins a passar l’arc de sortida.


-La sortida dels participants estarà oberta durant una hora i mitja de manera que no es produeixi cap acumulació de participants. En concret, el circuit llarg es pot realitzar de 7,30 a 8h; el mig de 8h a 8,30 i de 8,30h a 9h el circuit curt.

-Cada participant recollirà el seu dorsal i ja podrà marxar a fer el recorregut.

-Els avituallaments aniran tancats amb pas d’un sol corredor amb mascareta.

-A la zona d’arribada també serà obligatòria la mascareta i un cop recollit l’obsequi es sortirà de la mateixa zona del village.

 

Més informació i inscripcions: https://www.clubbtt-opennatura.com/

El Vendrell, 8 de febrer de 2021

A partir d'avui, 8 de febrer, s'obre el Complex Esportiu Municipal Dr. Robert

D’acord amb les noves mesures publicades pel Departament de Salut de la Generalitat, la sala de fitness i piscina tindran una limitació d’aforament del 30%. Les reserves de sala de fitness seran d’una durada màxima d’1 hora i es podran fer 2 reserves diàries, no consecutives.

Les activitats dirigides estaran limitades a 5 alumnes més el monitor. Amb motiu d’aquesta limitació, s’han dissenyat sessions de 30 minuts amb l’objectiu de poder donar servei al màxim nombre d’abonats. Els abonats podran fer 3 reserves diàries, no consecutives.

És obligatori l’ús de la mascareta tant per a la pràctica esportiva com pels desplaçaments pel centre, a excepció de la piscina.

Als abonats que han pagat la quota del mes de gener se'ls compensarà la part proporcional dels dies de tancament en la quota del mes de febrer.

Per a més informació: Tel. 977 15 57 98

Reserves: https://complexosesportiusdelvendrell.deporsite.net

Horaris

El Vendrell, 5 de febrer de 2021

Es tornen a reprendre les activitats de gimnàstica a la platja tots els dissabtes de febrer:

-de 10 h a 11 h, Zumba

-i de 11:30 h a 12:30 h, Pilates

©2019 Ajuntament del Vendrell