El Vendrell, 4 de desembre de 2020
 
Els ciutadans i les empreses que vulguin beneficiar-se d'aquest servei d’organisme autònom de la Diputació de Tarragona poden sol·licitar-ho a www.base.cat o en qualsevol de les oficines fins al 31 de desembre


Un any més, BASE-Gestió d'Ingressos, organisme autònom de la Diputació de Tarragona, ofereix als contribuents el Compte de Pagament Personalitzat, una eina que permet agrupar diferents tributs municipals en un compte comú i fragmentar-ne el pagament en nou mensualitats sense interessos. Els ciutadans i empreses interessats de sol·licitar aquest servei de cara a l'any 2021 poden fer-ho fins al 31 de desembre via telemàtica a la web de BASE, www.base.cat, o en qualsevol de les 39 oficines repartides pel territori.

Ciutadania i empreses podran beneficiar-se del Compte de Pagament Personalitzat, que contribueix a facilitar el pagament als contribuents en determinats moments de l'any, sense que això suposi cap despesa addicional, atès que permet fraccionar la despesa total entre els mesos de febrer i octubre. A més, dota els sol·licitants de més control dels seus pagaments, donat que permet rebre informació detallada del deute total, dels venciments previstos i de l'import de cadascun dels fraccionaments.

Cada contribuent decidirà quins tributs li interessa agrupar, encara que es tracti d'obligacions emeses des de diferents ajuntaments. El Compte de Pagament Personalitzat inclou l'impost sobre béns immobles (IBI), l'impost sobre vehicles de tracció mecànica (IVTM) i l'impost sobre activitats econòmiques (IAE), així com les taxes de venciment periòdic de caràcter col·lectiu (guals, recollida d'escombraries, etc.), excepte la taxa pel subministrament d'aigua.

BASE-Gestió d'Ingressos és un organisme autònom de la Diputació de Tarragona que s'encarrega de gestionar ingressos per delegació d'ajuntaments, ens independents i altres administracions. Actualment és responsable d'aquesta funció a la majoria de municipis del Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre i el Baix Penedès.

Els missatgers recolliran les cartes dels infants els dies 2 i 3 de gener també a la pista d’atletisme i reserva prèvia

L’arribada de Ses Majestats els Reis d’Orient al Vendrell ja ha estat confirmada aquesta setmana per S.A.R Artabà i en conseqüència, des des la Regidoria de Festes de l’Ajuntament i l’Associació Reis d’Orient del Vendrell ja s’ha començat a treballar en l’organització dels actes d’enguany. Uns actes que tot i que, a causa de la pandèmia no podran incloure la cavalcada tradicional, seran igualment pensats per garantir que els nens i nenes del Vendrell gaudeixin al màxim de l’arribada de Ses Majestats amb totes les mesures de seguretat que determina la normativa de prevenció de la Covid-19.

Així ho ha explicat aquest matí el regidor de Festes, Christian Soriano, i Felip Urgell, de l’Associació de Reis del Vendrell.

D’aquí que tots els actes previstos es faran amb aforament limitat i amb entrada prèvia: tant la recollida de cartes dels dies 2 i 3 de gener, a la pista d’atletisme; com l’espectacle de la Diada de Reis del dia 5 de gener, també a la pista d’atletisme com un contacontes previst per al 27 de desembre a la plaça del Tívoli.

La reserva d’entrades per als tres actes tindrà tres vies: d’una banda, es podrà fer online al web www.elvendrell.net del 9 al 16 de desembre; d’altra banda, de forma presencial a l’Escola municipal de Música Pau Casals de la Plaça del Tívoli, del 9 a l’11 de desembre i del 14 al 16 de desembre, en horari de 10h a 13h i per últim, per telèfon i whatsapp: del 14 al 16 de desembre, de 17h a 19h: 607 49 3832 i 676501831.

Pel què fa als actes, cadascun d’ells tindran uns requeriments especials per tal de garantir les mesures de seguretat necessàries:

Recollida de cartes 2 i 3 de gener (Pista Atletisme)
-Màxim 4 acompanyants per infant
-Només podran reservar entrades els i les residents del Vendrell
-Aforament limitat
-Les cues d’accés aniran separades des de l’entrada del recinte. En cas de ser més d’un nen o nena és aconsellable fer reserva a un sol missatger.

Diada de Reis 5 de gener (Pista d’Atletisme)
-Espectacle recomanat per a nens i nenes d’entre 3 i 10 anys
-2 sessions: 18h i 20h
-Només persones amb fills nascuts a partir del 2010
-Aforament limitat a un adult per nucli familiar
-Empadronats al Vendrell
-L’espectacle serà transmès en directe per Televisió El Vendrell

Contacontes 27 de desembre (plaça del Tívoli)
-Aforament limitat a dos adults per nucli familiar
-2 sessions: 11h i 18h
-Només persones amb fills nascuts a partir del 2010
-Empadronats al Vendrell

Des de la regidoria de Festes i l’Associació de Reis s’ha volgut remarcar el fet que si hi ha famílies que no es troben dins d’aquests requeriments, no dubtin a posar-se en contacte amb la regidoria a través del correu elvdefesta@elvendrell.net.

El Temporada ha reprès la seva activitat després de les últimes restriccions acordades per part de la Generalitat de Catalunya per evitar la prevenció de contagis del coronavirus (COVID-19). La reobertura ha estat marcada per l'èxit del concert de la 'Banda KM 0', el passat dissabte 28 de novembre, amb totes les entrades esgotades des de feia setmanes, i amb l'aplaudiment i la satisfacció del públic després del concert.

La propera cita és el 12 de desembre, al Teatre Àngel Guimerà, amb el Grup de Teatre Inestable del Vendrell. Les restriccions de mobilitat obliguen a modificar l'horari previst inicialment, i l'obra s’iniciarà una hora abans del que estava programat, a les 19.30 h.

'Almenys no és Nadal' es basa en dues dones, la Sofia, i l’Encarna, que comparteixen habitació en una residència i passen els dies encarant-se a un món que, entre la proximitat de la mort i la persistència de la vida, volen fer seu encara. Un trencaclosques que encara no ha pogut acabar cap resident és la metàfora d’un temps que se n’aniria amargament de pressa si l’amistat entre totes dues no les fes viure. L’Encarna inventa les visites d’un fill que no ve mai. La Sofia l’ajuda a mantenir una ficció que, qui sap, potser també la reconcilia amb la debilitat del món i amb l’absència dels seus. Fins que el fill de l’Encarna la visita de veritat…

Totes aquelles persones que tinguin entrades per aquesta obra de teatre i no hi puguin assistir, poden sol·licitar la devolució de l'import de l'entrada. Per a sol·licitar-la o obtenir més informació, poden posar-se en contacte a través del telèfon 689 26 97 67, i el correu hola@temporada.cat.
Des del Temporada es continua apostant per una cultura segura, entenent que aquest és una valor essencial per l'oci de la població.

'ALMENYS NO ÉS NADAL'
Direcció: Pep Vinyes
Intèrprets: Ester Miret, Àngels Navarro, Mònica Tutusaus i Enric Batlle
Ajudant de direcció: Anna Urpí
Maquillatge: Àngels Navarro i Ma. Antònia Lambea
Disseny escenografia: Jordi Mercadé “Brico”
Fotografia: Josep Manel Callizo

Companyia: Grup de Teatre Inestable del Vendrell
Dia: Dissabte 12 de desembre
Lloc: Teatre Àngel Guimerà
Hora: 19.30 h
Preu: 5 euros

El Vendrell, 2 de desembre de 2020

Després del primer Consell de Salut del 24 de novembre, avui la regidora de Salut, Montse Martín, ha tingut una reunió amb el Dr. Josep Mercadé, director de l'Hospital del vendrell per tal de posar sobre la taula les mancances que té el centre hospitalari i parlar dels temes relacionats amb la pandèmia.
També s'ha tractat el retorn de la activitat quirúrgica, que s'ha ampliat amb un conveni amb la Policlínica Comarcal del Vendrell, on des de l'1 de desembre es fan cirurgies majors ambulatòries.

El Vendrell, 2 de desembre de 2020


Per aquest mes de desembre, la Regidoria de Turisme ha organitzat tres matinals de gimnàstica a la platja i una sortida enoturística.

La gimnàstica a la platja es farà els dissabtes 5, 12 i 19 de desembre, a les 10 h i a les 11:30 h, i es podrà escollir entre Zumba i Pilates. Cal fer reserva prèvia al telèfon 977 68 00 10 i fer el pagament anticipat d’1 euro a l’Oficina de Turisme. Les places són limitades a 6 persones.

I el dissabte 12 de desembre hi ha programada una sortida Walk & Wine amb descoberta de l’entorn i visita als Cellers Avgvstvs amb degustació de vins i vinagres. La sortida tindrà lloc a les 9:30 h des de l’Oficina de Turisme. El preu de l’activitat és de 9 euros per als adults i de 4 euros per als infants. Les places són limitades a 6 persones i cal fer reserva prèvia al telèfon 977 68 00 10.

Per a més informació: www.elvendrellturistic.com

El Vendrell, 2 de desembre de 2020

La Regidoria de Cultura ha organitzat “El traç”, un cicle de tallers de l’Escola Municipal d’Art Apel·les Fenosa per aprendre tècniques de dibuix.

El tallers es realitzaran amb aquest calendari:

-Dissabte 12 de desembre de 2020, amb Erik-Geovanny Hägg

-Dissabte 23 de gener de 2021, amb Philippe Lavaill

-Dissabte 13 de febrer de 2021, amb Roser Oter

-Dissabte 13 de març de 2021, amb Pablo Ariel

-Dissabte 17 d'abril de 2021, amb Dolors Escoté i Joaquim Milà

-Dissabte 15 de maig de 2021, amb Marina Durany

-Dissabte 12 de juny de 2021, amb Jordi Beltran

Els tallers es faran a l’Escola Municipal d’Art Apel·les Fenosa (avinguda de les Escoles, 19), a les 10 h per a infants de 6 a 11 anys, i a les 11:30 h per adults.

El preu del taller per a infants és de 3 euros i el d’adults és de 5 euros.

El mínim d’alumnes per fer el taller és de 5 i el màxim és de 12, sempre depenent de les mesures COVID.

Per a reserves i informació cal adreçar-se al correu electrònic art@elvendrell.net

Més informació sobre els artistes i els tallers

L’Ajuntament del Vendrell va iniciar el passat 15 de novembre la fase 1 del desplegament d’un nou model de gestió de residus amb el qual pretén augmentar el percentatge de recollida selectiva al municipi.

Aquesta primera etapa s’ha iniciat als nuclis del Nou Vendrell, Sant Vicenç de Calders i Torreblanca amb la recollida Porta a Porta.

L’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, i la regidora de Recollida de Residus, Núria Rovira, han fet avui balanç d’aquestes dues primeres setmanes de funcionament del nou model, que han qualificat d’èxit “tant per l’alta participació i implicació dels veïns i veïnes d’aquests nuclis com per l’augment de recollida selectiva aconseguit”.

En concret, durant les dues setmanes la participació de la ciutadania, mitjançant la quantitat de kits de recollida entregats, ha estat del 76,4 % del total d’habitatges d’aquests tres nuclis. L’índex de recollida selectiva s’ha situat, i s’ha mantingut durant les dues setmanes, en un 80%. Cal recordar que l’objectiu a l’inici del nou model era situar la recollida en un 60% i, per tant, es considera que l’arrencada del porta a porta s’ha fet amb molt bon peu i demostrant que és un model eficient. Pel que fa a l’evolució dels pesos dels residus recollits per fracció, durant la segona setmana del servei hi ha hagut una augment en la recollida del paper/cartró i els envasos.

La regidora de Recollida de residus, Núria Rovira, ha explicat que aquestes primeres setmanes han servit també per detectar petites incidències i resoldre-les per a un òptim funcionament del servei. En aquest sentit ha destacat el fet que el procés de canvi s’ha fet amb una gran tasca d’acompanyament de tècnics i educadors cap a la ciutadania i que per exemple, cada dia, hi ha un inspector de residus que visita els tres nuclis per detectar-hi incidències com ara abocaments incontrolats. En conjunt, però, segons Rovira, “s’ha demostrat que el civisme al carrer és més gran i que s’està aconseguint una major qualitat urbana”.

Des de l’Ajuntament del Vendrell es vol agrair la col·laboració i la bona predisposició dels veïns i veïnes dels tres nuclis, que s’han fet seu el lema TU ETS EL CANVI per aconseguir que aquest nou model de recollida de residus sigui un èxit.

A l’any 2021 s’ampliaran les zones amb el Porta a Porta o altres sistemes que puguin resultar més eficients a nuclis del Vendrell amb més densitat de població.

La Regidoria d’Infància i Joventut ha programat un conjunt d’espectacles dins el programa del Jokirama per tal que els més petits i les seves famílies puguin gaudir d’unes vacances de Nadal més entretingudes. Aquest any, a causa de la pandèmia de la Covid-19, el format ha canviat i només hi haurà espectacles. Tots ells seran gratuïts i tindran un aforament limitat. De cadascun dels espectacles se’n faran dues sessions diàries: una a les 12 h i una altra a les 18 h.

Aquest és el programa d’actes del Jokirama 2020-2021:

-Dimecres 23 de desembre: La Tanga i el gran lleopard, obra de teatre que realitzaran els alumnes de 2n de batxillerat d’Arts escèniques de l’institut Baix Penedès (#escenicbaixpenedes), al Teatre Àngel Guimerà (TÀG).

-Dilluns 28 de desembre: Gretel i Hansel (teatre d’objectes), de la companyia Zum-Zum Teatre, al Teatre Àngel Guimerà (TÀG).

-Dimecres 30 de desembre: Els misteris que amaga el cel (contacontes), de la companyia La Porta de Fusta, al Teatre Àngel Guimerà (TÀG).

-Dissabte 2 de gener: Quo No Vadis (pallassos), de la companyia La Pera Llimonera, al Teatre Àngel Guimerà (TÀG).

-Dilluns 4 de gener: Mascotes 2 (cinema), a l’Auditori de l’Escola Municipal de Música Pau Casals.

Caldrà que els infants vagin sempre acompanyats d’un adult. Als espectacles només s’hi podrà accedir amb reserva prèvia. Aquesta podrà fer-se a partir del 9 de desembre trucant al telèfon 977 66 32 89 (de dilluns a divendres, de 15 h a 21 h) o enviant un correu electrònic a jokiramaentrades@gmail.com. I es podrà reservar com a màxim per a sis persones (totes del mateix nucli familiar). Les reserves seran confirmades, si són per telèfon, al moment de fer la trucada i si són per correu es respondrà confirmant-les. Un cop reservades, si per algun motiu no s’hi pot assistir, caldrà avisar per anul·lar-les.

Les instal·lacions s’obriran una hora abans que s’iniciï l’espectacle. L’ús de la mascareta és obligatori i es prendran totes les mesures necessàries. Els espectacles poden ser cancel·lats o modificats si així ho requereix la situació sanitària.
El regidor d’Infància i Joventut, Rubén Gràcia, ha convidat les famílies a participar en totes les activitats que s’han preparat i a gaudir del seu temps d’oci de les vacances de Nadal amb el “Jokirama on Tour”.

El Vendrell, 1 de desembre de 2020

L’Ajuntament del Vendrell va celebrar ahir, dilluns 30 de novembre, un ple ordinari per via telemàtica.


El Ple va arribar als següents acords:


-Per unanimitat, es va aprovar el Protocol municipal d'actuació davant les violències sexuals en espais públics d'oci. Es tracta d'un document que era necessari per poder dur a terme des de l'Ajuntament aquelles accions de prevenció, de detecció i d'acció en relació a possibles violències sexuals que es puguin produir en entorns festius del municipi.
El Protocol s'ha elaborat conjuntament amb moltes persones que han col·laborat en diversos moments del procés i a través de diferents canals. També ha estat possible gràcies a totes les dones dels col·lectius feministes i persones LGTBQ+ d'arreu, que han compartit els materials, les experiències i els documents necessaris per a l'elaboració de Protocols comunitaris. Sota la coordinació, redacció i dinamització de l'Equip Observatori Noctàmbul@s i el Programa d'Inclusió i Gènere de la Coordinació territorial de Joventut de la Generalitat de Catalunya, s'ha treballat amb un Grup Motor integrat per tècnics i tècniques de diferents regidories de l'Ajuntament i una Comissió Participativa oberta a tota la ciutadania i entitats del municipi. Durant el procés també es va fer una enquesta a la qual hi van participar 322 persones.

-Per unanimitat, es va aprovar de forma inicial les bases reguladores dels ajuts per la reactivació de les activitats de restauració i dels centres d'estètica i bellesa afectats econòmicament per la Covid-19 al Vendrell. Aquesta nova ajuda de 600€ serà acumulable a les anteriors convocatòries i es podrà arribar a un total de 1.200€ en ajuts directes municipals.

-Per unanimitat, es va aprovar declarar el desestiment del recurs de reposició de la mercantil BBVA SA presentat en relació amb una retenció de factures per una exigència de manteniments a la mercantil Escola de Música i Auditori Plaça Tívoli SL per part de l’Ajuntament, per haver-ho fet amb defecte de temps i forma presentat. I, d’altra banda, estimar parcialment el recurs de reposició presentat per la mercantil Escola de Música i Auditori Plaça Tívoli SL sobre els manteniments exigits, ja que no s’han de fer càrrec de les petites reparacions.

-Per unanimitat, es va aprovar la proposta presentada pel grup de Som Poble-ERC per tal que en la Comissió del Pla Reactivem i amb la col·laboració d'entitats econòmiques, socials i veïnals es consensuïn projectes que puguin ser beneficiaris dels Fons de Reconstrucció de la UE.

-Amb 11 vots en contra (Govern), 9 vots a favor (SP-ERC, JxV, Primàries Catalunya i Podem el Vendrell) i 1 abstenció (regidora no adscrita), no es va aprovar la proposta de resolució presentada pel grup municipal de Som Poble-ERC-AM per demanar el compliment de la Llei de Transparència per part de l'Ajuntament del Vendrell com de les seves empreses municipals amb participació pública. El govern municipal va demanar la retirada de tres punts de la proposta, per no poder garantir amb els terminis que s’hi indiquen, que el grup proposant no va acceptar.

-Amb 11 vots en contra (Govern), 8 vots a favor (SP-ERC, Primàries Catalunya i Podem el Vendrell) i 2 abstencions (JxV i regidora no adscrita), no es va aprovar la proposta de resolució presentada pel grup municipal de Som Poble-ERC-AM per la municipalització i la gestió a través d'una empresa pública d'aquells serveis municipals que finalitzin els seus contractes.

-Per unanimitat, es va aprovar la proposta presentada per JxV, esmenada pel govern municipal, en relació amb la conservació i dinamització de l'edifici de la Cooperativa Agrícola del Vendrell.

-Amb 11 vots en contra (Govern) i 10 vots a favor (SP-ERC, Primàries Catalunya, JxV, Podem el Vendrell i regidora no adscrita) no es va aprovar la proposta de resolució presentada pel grup municipal de Primàries Catalunya per tal que els membres del consistori rebaixin el 20% dels seus sous i indemnitzacions mentre durin les restriccions de mobilitat a causa del Covid-19.

-Per unanimitat, es va aprovar la moció presentada pel grup municipal de Junts pel Vendrell per implementar el servei de bus exprés a la comarca del Baix Penedès, amb la incorporació d'una esmena de SP-ERC, en la línia de sol·licitar a la Generalitat un estudi de mobilitat del transport públic de la comarca del Baix Penedès en connexió entre el Camp de Tarragona i Barcelona per ampliar la oferta.

-Per unanimitat, es va aprovar la moció presentada pels grups Primàries Catalunya i Podem el Vendrell de la Marea Pensionista per demanar a les entitats bancàries un servei adequat per cobrir les necessitats dels usuaris, en especial de la gent gran que no pot accedir a gestions on-line.

-Per unanimitat, es va aprovar la moció presentada pel grup municipal de Podem El Vendrell per tal de dotar de recursos econòmics, d'acompanyament institucional, logístics i emocionals que garanteixin la protecció.

El Vendrell, 30 de novembre de 2020

Decora el teu balcó amb guarniments nadalencs i guanya una Nintendo Switch

La Regidoria de Promoció Econòmica de l’Ajuntament del Vendrell juntament amb Comerç del Vendrell (CIT), el Gremi d’Hostaleria del Baix Penedès, l’Associació de voluntaris de Protecció Civil i l’Associació Cultural d’Extremadura organitza el concurs Nadal al teu balcó.
Una campanya de dinamització comercial i un concurs per dotar d’un aire nadalenc i festiu el nostre municipi, especialment aquest Nadal marcat per la pandèmia Covid-19. És per això que s’incentiva la participació del veïnat del Vendrell en el guarniment dels seus balcons, finestres o façanes de temàtica nadalenca amb motiu de la campanya de Nadal 2020.
Amb l’objectiu de donar un aire més festiu al nostre municipi, M Luz Ramírez està convençuda que aquestes festes tot i estar marcades per la crisi sanitària serviran per enfortir l’esperit nadalenc amb una participació ciutadana amb dissenys que de ben segur seran originals i creatius.
El concurs de Nadal al teu Balcó inclou els elements externs d’un habitatge que puguin ser guarnits com poden ser: balcons i façana de finestres i es desenvoluparà a Instagram. La manera de participar és ben senzilla: fer una foto i pujar-la a l’Instagram fent menció a @promocioeconomicavendrell. S’iniciarà  dia 1 fins al 24 de desembre a les 12 h i tindrà el recolzament d’anunci a RTV el Vendrell, campanya a les xxss i difusió a les escoles amb un fullet que es repartirà per a cada infant.
Hi haurà sis persones finalistes. Els premis seran els següents: per al primer classificat/a: una Nintendo Switch, cedida per Telelux; per al segon classificat/da: un val per a dos àpats al restaurant l’Àncora de Calafell, cortesia del Gremi d’Hostaleria del Baix Penedès i un val de compra per bescanviar als establiments comercials del Vendrell, valorat en 20 €, cortesia de Comerç del Vendrell: del tercer al sisè classificat/da, un val de compra per bescanviar als establiments comercials del Vendrell, valorat en 20 €, cortesia de Comerç del Vendrell.
Per seguir omplint el Vendrell de màgia i il·lusió, la campanya de dinamització comercial engega amb la participació dels voluntaris de Protecció Civil recorrent els carrers amb un vehicle mòbil amb uns personatges Mickey i Minnie el diumenge 13 de desembre, al matí.
A més, per als dos caps de setmana següents -19 i 20 de desembre i 2 i 3 de gener- personatges d’animació infantil recorreran a peu els carrers del centre comercial amb l’objectiu d’omplir els carrers de màgia i d’il·lusió perquè els nens i nenes puguin fer-se fotos. Els personatges aniran sempre acompanyats per voluntaris de Protecció civil per fer complir les mesures higiènico-sanitàries i tots poder gaudir d’aquestes festes d’una forma segura.

Bases del concurs©2019 Ajuntament del Vendrell