El Vendrell, 1 d'abril del 2020

Ahir, la Policia Municipal del Vendrell va anunciar per les seves xarxes socials que s’oferia la possibilitat de realitzar visites als domicilis on hi havia infants que fessin l’aniversari aquests dies de confinement per l’estat l’alarma de la Covid-19.
Avui, la Regidoria de Cultura s’ha sumat a aquesta iniciativa anunciant que regalarà a aquests infants el conte Petita histròria del Vendrell, amb textos de Miquel Rovira i il·lustracions de Pilarin Bayés. La regidora de Cutura, Silvia Vaquero, desitja que aquest regal serveixi per passar aquests dies de confinament “compartint bons moments en família amb la lectura de llibres”.
Les famílies que vulguin rebre la visita de la Policia Municipal per felicitar l’aniversari a un infant han d’enviar un correu electrònic, amn almenys 24 hores d’antelació, a l’adreça inscripcio_policialocal@elvendrell.net, amb l’assumpte “Felicitació” i les dades següents:
-data de l’aniversari-nom de l’infant-edat que farà-adreça completa del domicili-en quina llengua voldria la felicitació (català o castellà)-telèfon mòbil de contacte (si es vol rebre la felicitació per WhatsApp)-nom del perfil a les xarxes socials (si es vol rebre la felicitació per les xarxes socials)
D’aquesta manera, es vol agrair l’esforç que estan fent els infants que celebren el seu aniversari en una situació de confinament que no permet fer-ho en companyia dels familiars i les amistats.

El Vendrell, 1 d'abril del 2020

L’Ajuntament del Vendrell expressa el condol més sentit per les defuncions provocades pel COVID-19 al municipi i tot el seu suport a les famílies. 
També es vol traslladar un missatge de record i d’ànims a totes les persones que estan patint el COVID-19 i desitjar-los una ràpida recuperació.
L’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, i tot el consistori reitera el missatge que la millor prevenció és mantenir el confinament: “Amb l’esforç i la solidaritat de tothom aconseguirem superar aquesta situació per poder-nos trobar ben aviat als carrers i poder fer un homenatge públic de record a les víctimes i de reconeixement a totes les persones que treballen a la primera línia per lluitar contra el COVID-19.”

El Vendrell, 1 d'abril de 2020

Les mesures per evitar al màxim les aglomeracions i promoure la prevenció de contagis del coronavirus (COVID-19) són les següents:

Gent Gran
Es tanquen els 3 esplais de la gent gran (els dos del Vendrell i el de Coma-ruga) i es limiten les visites a la Residència d’avis La Muntanyeta.
Es tanca el Centre de Dia.

Serveis Socials
Es limiten les atencions a les que només siguin necessàries i es reforça l’atenció per telèfon i per vies telemàtiques.
Es tanca el Centre Obert (Edifici de Fàtima).

Educació / Joventut
Es tanquen les escoles bressol municipals.
Se suspenen les activitats extraescolars i el servei d'acollida de La Ballaruga. Es tanquen l’Aula de Ceràmica i el Casal Jove.
Es tanca l’Escola Municipal de Música Pau Casals.
Se suspèn el transport escolar.

Centres cívics
S’anul·len les activitats i es tanquen les sales d’actes i de reunions.

Cultura
Es tanquen el Teatre Municipal Àngel Guimerà, l’Auditori Pau Casals, l’Auditori del Tívoli i els museus i les sales d’exposicions municipals.
Es tanca la Biblioteca Pública Terra Baixa.

Esports
A partir de les 15 h del 13 de març, es tanquen les instal·lacions esportives municipals.

L’EINA
Se suspenen les formacions que es desenvolupen a les instal·lacions de l’EINA.

Edificis i espais municipals
Es limiten les visites i les atencions de tràmits per evitar aglomeracions i cues en espais interiors dels edificis municipals.
Es recomana l’ús de les vies telemàtiques.
Es tanca l’Àrea recreativa del Tomoví.
Es precinten els parcs públics.

Mercats i fires
S’anul·len els mercats setmanals del Vendrell (divendres), excepte les parades d’alimentació de les places del Mercat i de Francesc Macià, i el de Coma-ruga (dissabte) en la seva totalitat.
S’anul·la el mercat de brocanters de la Rambla (segon dissabte de mes).

Zona blava
Queda anul·lada fins a nou avís.

S’aconsella a la ciutadania i al teixit social i empresarial del municipi que se segueixin les indicacions i les recomanacions del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.
Aquestes mesures preventives s’allargaran fins a nou avís. La informació s’anirà actualitzant en funció de l’evolució i de la nova informació que es vagi disposant i de les noves directrius dels òrgans competents.
Al costat d’aquestes mesures preventives, l’Ajuntament del Vendrell vol transmetre a la ciutadania un missatge de tranquil·litat i de confiança, i es demana que se segueixi la informació dels canals oficials i que no es difonguin informacions falses o no contrastades.
Es recorda que davant de qualsevol sospita de contagi es recomana trucar al telèfon 061 i es pot seguir la informació actualitzada al web del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya.

L’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, manifesta la plena confiança amb el sistema sanitari del país i reitera la màxima col·laboració de l’Ajuntament amb el Departament de Salut de la Generalitat i la Xarxa sanitària i social Santa Tecla.

Nota de prensa en castellano (13/03/2020)

RESOLUCIÓ SLT/737/2020, de 13 de març, per la qual s'adopten mesures complementàries per a la prevenció i el control de la infecció pel SARS-CoV-2

Real Decreto 463/2020, de 14 de marzo, por el que se declara el estado de alarma para la gestión de la situación de crisis sanitaria ocasionada por el COVID-19

Real Decreto-ley 8/2020, de 17 de marzo, de medidas urgentes extraordinarias para hacer frente al impacto económico y social del COVID-19

El Congreso autoriza la prórroga del estado de alarma hasta el 12 de abril para hacer frente al COVID-19

Real Decreto-ley 10/2020, de 29 de marzo, por el que se regula un permiso retribuido recuperable para las personas trabajadoras por cuenta ajena que no presten servicios esenciales, con el fin de reducir la movilidad de la población en el contexto de la lucha contra el COVID-19

Orden SND/307/2020, 30 de marzo, por la que se establecen los criterios interpretativos para la aplicación del Real Decreto-ley 10/2020, de 29 de marzo, y el modelo de declaración responsable para facilitar los trayectos necesarios entre el lugar de residencia y de trabajo.

Preguntes i respostes sobre les restriccions d'activitats pel COVID-19 a Catalunya 

Certificat autoresponsable de desplaçament en el marc de l’estat d’alarma per la crisi sanitària per la COVID-19

Guia de recursos del Col·legi Oficial de Psicologia de Catalunya enfront el COVID-19

Mesures econòmiques de l'Ajuntament del Vendrell
-No es cobrarà la quota del mes d'abril de les escoles bressol municipals i de l'Escola Municipal de Música Pau Casals.
-No es cobrarà el rebut del mes d'abril de l'Aula de ceràmica. Al proper rebut -una vegada hagin començat les classes- es descomptaran les setmanes que no s'hagin fet el març.
-Es congela la quota a les persones usuàries dels centres esportius municipals del Camp d'Esports i Dr. Robert i del complex esportiu Club Tennis El Vendrell, des del 14 de març i fins que s'hi reanudi l'activitat esportiva.
-Modificació del calendari de pagament de tributs a través de BASE
-Els establiments afectats pel tancament obligatori mentre duri l'estat d'alarma no hauran de pagar la part proporcional de les taxes d'escombraries comercials, de mercats de venda no sedentària i d'ocupació de la via pública per a terrasses.
-S'habilita una partida de Serveis Socials per fer pagaments d'urgència a famílies amb dificultats econòmiques. Serviran per atendre necessitats puntuals, urgents i bàsiques de subsistència derivades de la situació actual

 

 

 

 

 

 

El Vendrell, 31 de març de 2020

Aquests ajuts seran per atendre situacions de necessitats puntuals, urgents i bàsiques de subsistència, derivades de la situació actual
Els ajuts seran valorats pels tècnics dels serveis socials bàsics de l'Ajuntament del Vendrell.
Avui, per decret d'alcaldia, s'ha habilitat aquesta partida i s'ha aprovat el procediment que regularà la tramitació dels ajuts.

Contacte de Serveis Socials per correu electrònic serveissocials@elvendrell.net i per telèfon al 977 16 64 16 (de dilluns a divendres de 9 a 14 hores).

El Vendrell, 30 de març de 2020

D’acord amb la normativa vigent i mesures complementàries per l’afectació del COVID19, les obres de remodelació de la ctra. Robert, c/ Prat de la Riba i c/ Nord, queden suspeses fins a nou avís. 

A partir d’avui i fins a noves indicacions, es mantenen les afectacions anunciades la setmana passada i que ja han estat comunicades també al veïnat de la zona:

-Ctra. de Valls oberta a la circulació ambdós sentits de la circulació.

-C/ del Nord obert a la circulació.

-Es manté tancada la circulació pel lateral de La Rambla, costat CORREUS.

-Es manté la sortida de la Pl. Tobies pel c/ Otó Ferrer, direcció c/ Sant Magí.

-Obert l’accés a l'aparcament de la ctra. Dr. Robert, 40-42. Entrada i sortida des de l’Av. Jaume Carner.

-Obert l’accés a laparcament del c/ Prat de la Riba, 3. (Entrada i sortida des de La Rambla). 

-Es manté tancat l’accés al gual de la ctra. Dr. Robert, 16-18.

El Vendrell, 30 de març de 2020

Ja han arribat al Vendrell els 17 gravats que la família del gravador Jaume Pla ha donat a la Fundació Apel·les Fenosa mitjançant la voluntat de la seva vídua, la Sra. Nerina Bacin i Coppe, representada per la Sra. Madeleine Aris Pla. Amb aquesta donació la Fundació Apel·les Fenosa amplia el seu fons de la generació d’ Apel·les Fenosa basada en el grup dels Evolucionistes i l’Escola de París.
Jaume Pla va ser un dels mestres del gravat a Catalunya (Rubí, 1914 - Barcelona, 1995). A finals dels anys 50 va llogar una casa a Altafulla i va conèixer els Fenosa.

A les seves memòries escriu:
“En aquells temps nosaltres teníem una caseta llogada a la platja d’ Altafulla. Tristan Tzara i els Fenosa hi havia vingut moltes vegades i hi havia passat bones estones prenent la fresca i bevent llimonades.
Els Fenosa tenien una casa magnífica. Era un casalot enorme, amb restes gòtiques, amples cambres i una galeria coberta a dos costats del petit jardí que contenia unes palmeres que gairebé no hi cabien.........Em sembla que les olives més perfumades, els pebrots més vermells, els tomàquets més al punt, els he vist i els he menjat allà, sovint amb la companyia de l’escultor Granyer.
Fenosa i Tzara desapareixien aviat i anaven a fer interminables partides d’ escacs. Vaig arribar a pensar que el motiu principal d el’ estada del poeta al Vendrell eren les partides d’escacs”.

Jaume Pla coneixia  la presència de Tzara a casa de Fenosa i proposa l’escultor i el poeta dadaista de col·laborar en el seu projecte de la “Gravure et poésie de ce temps”, una aproximació d’artistes catalans a poetes francesos que va iniciar amb alguns treballs de Jacques Villon i André Frenaud, Michel Ciry i Patrice La Tour du Pin, Yves Brayer i Grau Sala i Armand Lanoux. Fenosa i Tzara treballen en aquest projecte.

Precisament, una part de la donació de la família Pla correspon a aquesta sèrie de “Gravure et poésie de ce temps”, que inclou els 7 gravats editats llavors:
2 dobles fulls tipogràfics prologue de Jeans Cassou capitale au burin de J. Pla per Gravure et poésie de ce temps
1 doble full l’Effort, eau forte et pointe seche de Jacques Villon, text d’ André Frénaud per Gravure et poésie de ce temps. Signat no numerat
1 doble full Michel Ciry eau-forte et pointe seche text Patrice de la Tour du Pin sense signar  Gravure et poésie de ce temps
1 doble full sense signar amb gravat de cavalls per Gravure et poésie de ce temps
1 full amb número 5 per Gravure et poésie de ce temps
Doble full amb text d’ Armand Lanoux per Gravure et poésie de ce temps
1 full amb gravat de Grau Sala signat i numerat 191/280 per Gravure et poésie de ce temps

A més, la donació incorpora obres d’amics comuns de Fenosa i Pla.
De Josep Granyer, 12 aiguaforts i un autorretrat, 1962. Llibre El Coloquio de los perros, 1946. Llibre Lucio o el Asno de Josep Granyer, Ediciones Ad Unguem, Barcelona, 1950. Josep Granyer, 6 proves sense signar gravat Fernando Riviere de Caralt i l’ Auca de Tossa.
Així mateix hi ha obres de Xavier Valls, Bosch Roger o Xavier Nogués, i una obra de Jaume Pla dedicada a Torredembarra.

Imatge adjunta: A la imatge gravat de Jacques Villon, germà de Marcel Duchamp.

Gràcies a la implementació del teletreball, l'Ajuntament del Vendrell no s'atura i es pot continuar fent el pagament a proveïdors amb normalitat.
Del 16 al 26 de març s'han pagat 1.128.383,19 euros en factures. D'aquesta manera, s'ajuda a mantenir l'economia, les empreses i els llocs de treball.

L'Hotel Balneari TermaEuropa de Coma-ruga ofereix col·laboració per poder donar resposta a possibles necessitats de l'Hospital del Vendrell
Des del passat dissabte 21 de març, amb la participació activa d'Òscar Blasco, regidor del grup municipal Podem El Vendrell i membre de l'equip sanitari de l'Hospital del Vendrell, en coordinació amb la regidora de Salut, Montse Martín; la regidora de Cohesió Territorial, Bárbara Peris, i membres de Protecció Civil, s'estan fent gestions per habilitar un hotel del municipi per poder donar resposta a possibles necessitats de l'Hospital del Vendrell en el marc de l'estat d'alarma per la pandèmia del COVID-19.
Al matí del dimecres 25 de març, hi ha hagut una reunió amb el director i el cap de manteniment de l'Hospital del Vendrell i el cap de manteniment i subdirector de l'Hotel Balneari TermaEuropa, ubicat a Coma-ruga, per visitar les instal·lacions d'aquest establiment per tal de valorar i coordinar les necessitats per habilitar de forma preventiva algunes de les habitacions.
La gerència de l'establiment hoteler ha ofert col·laboració des del primer moment pel bé comú dels veïns del municipi i felicita la tasca que realitzen els sanitaris, els cossos de seguretat i tots els serveis implicats en la lluita contra la propagació del COVID-19.

El Vendrell, 24 de març de 2020

Aquesta setmana, l'Ajuntament del Vendrell repartirà 1.070 targetes moneder a les famílies que tenen fills i filles amb beca menjador del Departament d'Educació de la Generalitat de Catalunya.
La targeta moneder va carregada amb un import de 40 euros per poder anar a comprar als establiments d'alimentació. La targeta no s'ha de llençar perquè si es continua el tancament de les escoles es farà una càrrega de saldo.
El repartiment de les targetes es farà a domicili per tal que les famílies no hagin de sortir de casa i, així, evitar possibles aglomeracions que podrien suposar focus de contagi del COVID-19.
Amb aquesta mesura es garanteix una alimentació correcta a aquells infants que tenen beca menjador mentre duri el tancament de les escoles.

El Vendrell, 23 de març de 2020

Atenent les recomanacions rebudes per part de la Generalitat de Catalunya per evitar al màxim les aglomeracions i promoure la prevenció de contagis del coronavirus (COVID-19), l’Ajuntament del Vendrell ha decidit suspendre l'activitat prevista al Teatre Àngel Guimerà, a l'Auditori Pau Casals, i a l'Auditori del Tívoli fins al final del mes d’abril.

La informació s'anirà actualitzant en funció de l'evolució i de la nova informació que es vagi disposant, i de les noves directrius dels òrgans competents.

A totes aquelles persones que tinguin entrades pels espectacles programats durant aquests dies, se'ls farà la devolució corresponent: les entrades comprades on-line, la devolució serà automàtica, i en cas d'haver-les comprat presencialment, s’haurà d’enviar un correu electrònic a hola@temporada.cat o trucar al telèfon 977683468, indicant nom i cognoms de la persona que ha fet la compra, nom de l’espectacle, número d’entrades amb fila i seient, i indicar un número de compte on fer la transferència del retorn de l’import corresponent.©2019 Ajuntament del Vendrell