El Vendrell, 3 d’octubre de 2022

Avui s’ha signat el conveni entre l’Ajuntament del Vendrell i l’Assemblea Comarcal del Baix Penedès de la Creu Roja per a la concessió d’una subvenció corresponent a l’exercici 2022 per oferir ajudes a les persones i famílies que es troben en situació de necessitat.

Prèvia valoració dels Serveis Socials, aquestes ajudes es canalitzen amb lots de suport social per atendre necessitats alimentàries i higièniques (kit de bolquers, kit d’higiene, kit de neteja de la llar, kit d’alimentació de nadons i lot d’alimentació familiar) i amb targetes moneder precarregades per poder obtenir aliments i productes de primera necessitat en establiments.  

L’import de la subvenció és de 20.000 euros.

El Vendrell, 3 d'octubre de 2022
 

Aquest dissabte el Teatre Àngel Guimerà serà l'escenari de 'La filla del mar', un musical que ja ha obtingut 8 reconeixements, entre ells 3 Premis de la Crítica, com a Millor Musical, Millor Actriu Musical per Clara Solé i Millor Música Original per Marc Sambola. Darrerament també ha obtingut, als premis Barcelona Teatre, el premi a millor espectacle musical de la temporada.
'La filla del mar' és un dels clàssics de Guimerà més reconeguts, i en aquesta ocasió està produït per la companyia Focus i posat en escena per La Barni Teatre, en forma de teatre musical. Una història d'una vigència absoluta que ens parla de la discriminació i la resistència de les comunitats a incorporar la diferència i que permet qüestionar-nos el paper dels instints en el comportament humà.
L’Àgata, una jove rescatada del mar quan era nena, ha crescut en un petit poble de la costa, rebutjada constantment per tothom a causa dels seus desconeguts orígens. Una animalota, una pària, una forastera. Però l’Àgata troba la pau en allò que justament li va robar la seva família en aquell naufragi, el mar. Amb la innocència d’algú que només pensa en l’horitzó, la pesca i la seva “germana” Mariona, l’arribada al poble de Pere Màrtir farà que l’Àgata es vegi involucrada en un complex triangle amorós que, tot i néixer com un engany, la portarà a viure un amor romàntic, extrem, purament instintiu i boig, que desencadenarà tràgiques conseqüències.

Les entrades estan numerades i es poden adquirir a www.temporada.cat Les persones interessades també les poden comprar de forma presencial aquest divendres a la recepció de l'EMMPAC (i tots els divendres no festius, de 10 a 13h) o bé a taquilla, una hora abans de la representació, sempre i quan l’aforament així ho permeti. Per a més informació poden adreçar-se al telèfon 689 26 97 67 o a l’adreça electrònica hola@temporada.cat

LA FILLA DEL MAR
Dia: Dissabte 8 d'octubre
Lloc: Teatre Àngel Guimerà
Hora: 20 h
Preu: 25 € / 20 € amb descompte

 

 

El Vendrell, 3 d’octubre de 2022

 

Aquest passat dissabte 1 d’octubre, a partir de les 16 h, la cultura urbana va tornar amb força a la plaça Nova del Vendrell en la seva onzena edició, i després de tres anys de no trepitjar aquest emblemàtic espai.

La jornada va comptar amb una gran participació i un gran nivell en totes les modalitats: el break, els grafits i els MC’s (baralles de galls).

Enguany els grafiters van posar art i color a la paret de contenció de les vies del tren entre l’Escola bressol municipal El Puig i l’accés al Vendrell (Riera de la Bisbal).

El Cultura Urbana El Vendrell 2022, organitzada per la Regidoria de Joventut amb la col·laboració de Llobregat Block Party, va comptar amb jutges i DJ internacionals (França, Itàlia i Ucraïna) i amb els històrics speakers Keor i Jandro.

 

Premiats:

Grafits:
1r Premi – Mario Catalán “Loug” – Barcelona
2n Premi – Anna Agudo “Atena” – Collbató
Millor Signatura – Iván Martinez “Chea” – Esparraguera

MC’s (baralles de galls):
Guanyador – “Andino” – Barcelona
Finalista – “Konggy” – El Vendrell

Break:


BKids:
Guanyador – “Dylan” Serrano, 9 anys – El Vendrell (Premi – classificació directa al Nacional sub-16 del 2023)
Finalista – Emma Nieto, 9 anys – Segur de Calafell

BGirls:
Guanyadora – Nerea Ruiz “Sweet Spicy” – Malaga (Premi - classificació directa al Europeu d’Alemanya)
Finalista – Mercedes Remon “Silvestre” – Buenos Aires

BBoys:
Guanyador – Daniel Melian “Nostop” – Tenerife (Premi – classificació directa a l’Internacional d’Oujda, Marroc)
Finalista – Adrián Collado - Valencia

 

El regidor de Joventut, Rubén Gràcia, ha valorat molt positivament la rebuda i participació d’aquesta onzena edició, així com la seva projecció internacional. “Ja estem pensant en la propera per tal de continuar mantenint i millorant l’alt nivell d’aquest esdeveniment urbà que ja està plenament consolidat al Vendrell”, ha conclòs Gràcia.

El Vendrell, 29 de setembre de 2022

La regidoria de Polítiques d’Igualtat, Gènere i Drets LGTBIQ+ de l’Ajuntament del Vendrell, amb el suport del Departament d’igualtat i feminismes de la Generalitat, finançat pel Pla Corresponsables del Ministeri d’Igualtat del Govern central, impulsa el programa “Temps per cures”.

Sota la premissa de proporcionar temps a les famílies que necessiten conciliar el temps personal i laboral amb el temps per cures, el servei acollirà infants d'entre 0 i 14 anys en diversos punts del municipi i amb activitats diverses.

El servei de cures té l'objectiu d’ avançar en la coresponsabilitat pública vers les cures i respon a diversos objectius. Primer, alliberar temps a les famílies, especialment a les dones, a qui, majoritàriament s’ha atribuït el Treball de les cures. Segon, consolidar el dret a les cures de les nenes i els nens i tercer, generar nova ocupació de qualitat en el territori avançant en la igualtat.

En concret, l'Ajuntament del Vendrell ofereix 3 serveis puntuals gratuïts a les famílies amb infants i adolescents de 3 a 14 anys:

-Servei d’Acollida a les escoles: Servei d’acollida per a infants de 3 a 5 anys i germans, d’una hora de durada a la sortida de les escoles del municipi. L’horari és en funció de la finalització de les classes de cada escola. (Màxim 10 hores/mensuals per infant, s’establiran criteris de priorització). Els infants s’han de recollir a la pròpia escola. Aquest servei s’iniciarà el 10 d’octubre de 2022. La inscripció és prèvia a la APP de La Ballaruga a www.laballaruga.org 

Per a més informació: laballaruga.media@gmail.com

 

-Servei de Canguratge amb servei d’acompanyament (servei de corda): S’ofereix un servei de canguratge a les tardes en equipament lúdic de 16.30 h a 20.30h. També s’inclou un servei d’acompanyament des de l’escola fins a l’equipament lúdic per alumnes de 1r a 6è. La resta d’infants i adolescents inscrits que no l’utilitzin, s’han de deixar directament a l’equipament. La recollida serà a l’equipament lúdic. (Màxim 27 hores/mensuals per infant s’establiran criteris de priorització). Aquest servei s’inicia el 10 d’octubre de 2022. La inscripció prèvia és a la APP de La Ballaruga a www.laballaruga.org.

Per a més informació: laballaruga.media@gmail.com

 

-Patis Oberts: Els dissabtes de 10h a 13h, a l’ Institut Escola de Coma-ruga, CEIP Àngel Guimerà i el CEE Garbí, s’obren els patis amb monitoratge per oferir diverses activitats de lleure. Aquest servei inicia el 8 d’octubre de 2022. Els infants i adolescents s’han de deixar i recollir a la porta de l’escola en concret.
La inscripció és a l’entrada de la pròpia escola. No s’establiran criteris de priorització, fins a la totalitat d’aforament permès.

Per a més informació: cebaixpenedes@gmail.com 

El Vendrell, 28 de setembre de 2022

La jornada 360º EMPRESA, organitzada per l’EINA Espai Empresarial del Vendrell, torna amb una tercera edició que tindrà lloc el dia 6 d'octubre amb el lema ( R ) EVOLUCIÓ.
Una trobada empresarial a la sala polivalent de la Vil·la Casals de les 10 h fins a les 13.30 h.
El programa inclou una conferència a càrrec de David Rovirosa, líder d’Equip de Disrupció a ACCIÓ - Generalitat de Catalunya que porta per títol “Empreses líders en temps disruptius”. En aquesta xerrada es parlarà sobre l'adaptació
d'empreses destacades a uns mercats en continus canvis, més accelerats fins i tot en els últims temps, i de com les empreses han hagut de desenvolupar iniciatives que els permetin adaptar-se a aquests ambients convulsos.
A continuació, la taula rodona “Reformular idees, revolucionar mercats” comptarà amb la participació de Núria Tous, CEO a Oliveta's Catering; Beatriz Mesas de l'empresa Incapto i Anna Ollé de Taller Coworking. Totes elles són persones emprenedores i, des de diferents sectors, debatran sobre les motivacions i els reptes als quals han hagut de donar resposta en la seva activitat empresarial.
Seguidament, es presentarà un cas d'èxit d'emprenedoria local. Alex Samper i Joan Olivares parlaran del seu projecte “The CRUX - Sala d’escalada”, iniciativa vinculada al sector de l'esport, amb el qual estan tenint un èxit molt notable.
La jornada finalitzarà amb un aperitiu on es podrà aprofitar per fer networking entre totes les persones assistents.
L'accés és lliure i la jornada està dirigida tant a emprenedors com a persones amb empreses consolidades. La incripció pot fer-se a través de la web de l’EINA (www.leina.org).
La jornada 360º EMPRESA compta amb la col·laboració de la Diputació de Tarragona, ACCIÓ Generalitat de Catalunya, Vins i Caves Jané Ventura, la Fundació Pau Casals i PIMEC Tarragona.

El Vendrell, 27 de setembre de 2022

El procés del pressupost participatiu d’aquest 2022 encara les seves últimes fases amb la posada en marxa de la campanya informativa per a promoure la votació de les propostes per part de la ciutadania. Una votació que es farà del 14 al 16 d’octubre, coincidint amb la Fira de Santa Teresa.

A través de diversos vídeos i materials promocionals que s’aniran difonent en les properes setmanes, des de l’Ajuntament del Vendrell es vol animar la ciutadania a votar d’entre les cinc propostes finalistes, desglossades en 9 projectes que conformen el catàleg resultant del procés:

PROPOSTES PROJECTES IMPORTS

1. Crear una zona verda al centre de la ciutat

-Plaça Pep Jai: 198.000,00€
-Parc de la Muntanyeta: 198.000,00€
-Parc de can Conesa:  198.000,00€
-Parc de ca L’Escori:  110.000,00€


2. Plantar arbres i augmentar les zones verdes

Actualitzar l’inventari d’arbrat viari, i disseny del pla d’intervenció / plantació:  48.000,00€


3. Millorar l’accessibilitat de les voreres

Rebaixar voreres:  200.000,00€


4. Compra vehicle extinció incendis

Compra d’un vehicle equipat destinat a extinció d’incendis:  58.928,15€


5. Camins escolars segurs

-Senyalitzar el camí escolar segur entre els centres escolar Els Secallets i Pla de Mar de Coma-ruga:  80.000,00€
-Senyalitzar el camí escolar segur entre el centre de la vila i la zona escolar: 105.000,00€

En concret, en les votacions, que es duran a terme en un estand municipal de la Fira, a la Rambla, podrà votar tota la ciutadania empadronada al Vendrell major de 14 anys. A cada DNI/NIF se li permetrà participar només una vegada, això sí, votant dues propostes per persona. També es podrà votar digitalment a través del web de l’Ajuntament del Vendrell www.elvendrell.net.

Sota l’eslògan “Avancem amb tu” l’Ajuntament del Vendrell ha posat en marxa el procés dels pressupost participatiu per tal que la ciutadania pugui proposar i decidir com destinar fins a 200.000 euros del pressupost municipal d’inversions d’aquest 2022.

El regidor de Participació Ciutadana, Christian Soriano, ha animat els veïns i veïnes a votar durant la propera Fira i, en definitiva, a escollir els projectes d’inversió que prefereixin. Sigui quin sigui els el resultat, segur que els projectes seran positius pel municipi”, ha conclòs el regidor.

El Vendrell, 27 de setembre de 2022

Després de gairebé tres anys de no poder-ho fer, aquest proper dissabte 1 d’octubre, a partir de les 16 h, la cultura urbana torna a la plaça Nova del Vendrell, i en la seva onzena edició presenta novetats i reforça la seva projecció internacional.

Les tres modalitats de sempre seran el break, els grafits i els MC’s (baralles de galls). La novetat d’aquest any és que, amb motiu del gran nombre de bboys i bgirls inscrits, el break començarà al matí al Pavelló Municipal Àngel Guimerà per fer rondes prèvies i, així, poder anar bé d’horari a la tarda.

Enguany els grafiters posaran color a la paret de contenció de les vies del tren entre l’Escola bressol municipal El Puig i l’accés al Vendrell (Riera de la Bisbal).

El Cultura Urbana El Vendrell 2022, organitzada per la Regidoria de Joventut amb la col·laboració de Llobregat Block Party, comptarà amb jutges i DJ internacionals (França, Itàlia i Ucraïna) i amb els històrics speakers Keor i Jandro.

El regidor de Joventut, Rubén Gràcia, ha destacat la consolidació del Cultura Urbana amb la seva onzena edició i ha convidat a tothom a gaudir d’aquest espectacle urbà.

L’AJUNTAMENT DEL VENDRELL ACONSEGUEIX 2 MILIONS D’EUROS DELS NEXT GENERATION PER ARRANJAR LES RIERES

El projecte Renaturalització de la riera de la Bisbal i dels torrents del Lluc i Culleré al seu pas per la zona urbana del municipi del Vendrell ha sigut seleccionat en la convocatòria de subvencions de la Fundación Biodiversdad F.S.P del Ministerio para la Transición Ecológica y el Reto Demográfico.

El Vendrell, 26 de setembre de 2022

La convocatòria de subvencions de la Fundación Biodiversidad per a la restauració d'ecosistemes fluvials i la reducció del risc d'inundació als entorns urbans espanyols està finançada per la Unió Europea amb fons NextGenerationEU.

El projecte presentat per l’Ajuntament del Vendrell ha sigut un dels 37 projectes seleccionats entre les 230 sol·licituds presentades. La subvenció concedida és de 2.014.701,78 €, un 95% del total del pressupost presentat amb el projecte, i haurà de estar executat abans de finals de l’any 2025.

El projecte Renaturalització de la riera de la Bisbal i dels torrents del Lluc i Culleré al seu pas per la zona urbana del municipi del Vendrell té com a objectiu principal recuperar l’entorn i ecosistemes naturals de les rieres, integrar-les en la trama urbana del Vendrell i crear zones verdes de qualitat.

La riera de la Bisbal i els torrents del Lluc i Cullaré creuen pel mig el nucli principal del Vendrell, però son espais degradats, utilitzats únicament com a canals d’infraestructures, creant una barrera física, i una divisió urbana i social entre les dues meitats del nucli del Vendrell.   

El projecte pretén recuperar 4 km d’aquests espais naturals: recuperar la flora autòctona d’aquestes rambles mediterrànies i transformar-les en zones verdes de qualitat aprofitables per a la ciutadania. L’objectiu es integrar aquests espais dins la trama urbana com a zones verdes d’esbarjo, eliminant els murs verticals de formigó amb vessants naturals que permetin a la ciutadania baixar i disfrutar d’aquests espais naturals verds (fluvials).

El projecte intervindrà també en el punt d’unió entre la riera de la Bisbal i el torrent del Lluc, per evitar inundacions i ordenar aquest nus de comunicació. Igualment ho farà al Nou Vendrell, on el torrent del Culleré l’any 2000 es va desbordar.   

En definitiva, la renaturalització permetrà convertir les rieres i torrents en un gran espai verd lineal (fluvial), cohesionador i vertebrador del nucli urbà del Vendrell. I permetrà transformar radicalment aquest paisatge i la percepció de la ciutadania, convertint un entorn avui Evitable en un entorn Habitable i Atractiu.

Aquest projecte de transformació verda de les rieres és complementari al que està en execució d’ampliació de la illa de vianants a l’altra banda de la riera, i que unirà les dues meitats del nucli amb una mobilitat a peu i en bicicleta.  

  El projecte subvencionat inclou: 1) Elaboració del pla especial urbanístic de delimitació, ordenació d'usos i de recuperació ecològica i paisatgística de l'espai fluvial dels torrents del Vendrell (Pla especial dels Espais Blaus. 2) Redacció i execució del projecte de renaturalització de la riera de la Bisbal i dels torrents del Lluc i Culleré al seu pas per la zona urbana del municipi del Vendrell i 3) Manteniment de les actuacions de renaturalització de la riera de la Bisbal i dels torrents del Lluc i Culleré.

La regidora de Medi Ambient, Núria Rovira, comenta; “el verd i el blau han sigut els grans oblidats dels nostres espais urbans. Tenim un entorn natural i agrari excepcional, i ara comencem l’etapa del verd urbà, per fer espais realment habitables i que siguin motor d’orgull de dada barri i del conjunt del municipi”. 

L’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, explica que; “a la transformació urbana d’ampliació de la illa de vianants sumem la transformació verda per recuperar els entorns naturals de les rieres i crear zones verdes de qualitat, que a més serveixin d’unió de les dues meitats del nucli urbà del Vendrell. Estem construint una nova ciutat!.”

IMATGE PEU DE COMUNICACIONS NEXT GENERATION RIERES

El Vendrell, 26 de setembre de 2022

Després de l'estrena de la programació del Temporada tardor aquest passat dissabte al Teatre Àngel Guimerà, agafarà el relleu l'Auditori Pau Casals aquest dissabte 1 d'octubre. L'encarregada de fer vibrar aquest equipament serà la veu potent de Monique Makon, que s'uneix a l'Original Jazz Orquestra Taller de Músics, per crear 'Back to Amy'. Un concert que serà el primer tribut a Amy Winehouse amb una big band a Espanya. Junts l’homenatjaran a través d'un repertori de 12 dels temes més coneguts de la cantant britànica.
El 2019 sorgeix aquesta nova connexió entre la big band i Cabal Musical, el projecte d'innovació social del Taller de Músics, amb la voluntat de vestir a gran escala la veu de Monique Makon, una de les joves talents més prometedores de l'escena de música negra, i que es mou amb comoditat per gèneres com el jazz, el soul i el rhythm-and-blues.

Les entrades estan numerades i es poden adquirir a www.temporada.cat Les persones interessades també les poden comprar de forma presencial aquest divendres a la recepció de l'EMMPAC (i tots els divendres no festius, de 10 a 13h) o bé a taquilla, una hora abans de la representació, sempre i quan l’aforament així ho permeti. Per a més informació poden adreçar-se al telèfon 689 26 97 67 o a l’adreça electrònica hola@temporada.cat

 

BACK TO AMY
Dia: Dissabte 1 d'octubre
Lloc: Auditori Pau Casals
Hora: 20 h
Preu: 20 € / 15 € amb descompte

 

Intèrprets:
Roser Monforte i Roger Martínez, saxo alt
Nil Mujal i Víctor Verge, saxo tenor
Paula Carrillo, saxo baríton
Jordi Fontanillas, Jaume Torné, Leonardo Torres
i Armand Noguera, trompeta
Vicent Pérez, Eva Garín, Eduard Prats i Pere Alcon, trombó
Pau Mainé, guitarra
Jan Marsal, baix
Alex Badia, piano
Sergi Torrents, bateria
Monique Makon, veu
Mario Roldán, direcció i arranjaments

El Vendrell, 22 de setembre de 2022

El dilluns 3 d’octubre de 2022 comença l’activitat del programa d’esport escolar al Vendrell i finalitzarà el divendres 2 de juny de 2023.

Aquest programa es porta a terme gràcies a la tasca que desenvolupen diferents entitats del municipi, les quals ofereixen una iniciació a un ampli ventall de modalitats esportives.

Com a novetat, aquest any s’ha incorporat una butlleta d’inscripció en format PDF digital editable, per tal d’evitar la impressió en paper.

El programa compta amb el suport de l’Ajuntament del Vendrell mitjançant les bases de subvenció per entitats esportives del municipi, i per un import màxim de 100 € l’any d’inscripció els nens, nenes i joves del Vendrell poden fer esport durant el curs escolar en les diverses instal·lacions esportives municipals i d’entitats participants.

Les activitats i entitats del programa són les següents:

-Associació Bàsquet el Vendrell, BÀSQUET

-Club Bàdminton el Vendrell, BÀDMINTON

-Club Escola Handbol Vendrell, HANDBOL

-Club Esports Vendrell, FUTBOL

-Club Futbol Sala el Vendrell, FUTBOL SALA

-Club Judo el Vendrell, JUDO PSICOMOTRIU

-Club Nàutic de Coma-ruga, ACTIVITATS NÀUTIQUES

-Club Rítmica el Vendrell, GIMNÀSTICA RÍTMICA

-Consell Esportiu del Baix Penedès, JOCS D’ESCOLA / PÀDEL / TENNIS / PSICOMOTRICITAT

-Escola Ciclisme Baix Penedès, CICLISME

-Escola Escacs Lira Vendrellenca, ESCACS

-Escola Futbol Base El Vendrell, FUTBOL

-Runners el Vendrell, ATLETISME

-Unió Esportiva Tancat, FUTBOL

El programa d’activitats es pot consultar al web de la Regidoria d’Esports:
https://www.elvendrellesports.cat/wp-content/uploads/2022/09/Escoles_esportives_22_2023_OK-1.pdf©2019 Ajuntament del Vendrell