El Vendrell, 14 de març de 2023

Ahir, el ministre de l'Interior, Fernando Grande-Marlaska, i l'alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, van inaugurar la nova Oficina d'expedició de DNI i passaport ubicada al Camí Reial, número 15.

Les instal·lacions, cedides per l'Ajuntament del Vendrell al Ministeri de l'Interior, compta amb 4 llocs d'expedició de documents: 2 per a DNI, 1 per a passaports i 1 per a targetes d'identificació d'estrangers. Operativa des del passat mes de febrer, aquesta oficina ha expedit ja gairebé 200 DNI, 100 passaports i 30 targetes d'identificació d'estrangers.

L'alcalde del Vendrell va agrair al Ministeri la posada en funcionament d'aquesta oficina "que aproxima un servei essencial a tota la ciutadania, tant del Vendrell com del conjunt de la comarca, i també d'altres llocs atès que ens trobem en una bona ubicació i tenim èpoques de l'any en què doblem la població".

Grande-Marlaska va recordar que "disposar d'un document d'identitat acredita els ciutadans com a titulars dels drets i llibertats que els garanteix l'ordenament jurídic vigent". D'altra banda, el ministre va destacar la cooperació entre les institucions per aconseguir millores en benefici de la ciutadania, com ha estat en aquest cas.

Abans de l'acte, el ministre va ser rebut a l'Ajuntament per membres de la Corporació i una representació d'associacions veïnals. Grande-Marlaska va signar el Llibre d'Honor i, de mans de l'alcalde, va rebre com a obsequis el llibre "Pau Casals" de Joan Descals i una fotografia de la casa d'estiueig del Mestre, feta als 20 del segle passat i que forma part de l'Arxiu Fotografia Güixens.

El Vendrell, 2 de febrer de 2022

La Fundació Apel·les Fenosa acaba de publicar el DICCIONARI FENOSA, amb motiu del vintè aniversari de l’obertura del Museu del Vendrell. El llibre es pot trobar ja a la seu de la Fundació. Redactat pel seu director, Josep Miquel Garcia, descriu a través de 221 entrades i 126 planes els personatges, els indrets i els fets més significatius de la vida de l’escultor, amb fotografies de Nicole Fenosa de la majoria d’ aquestes figures claus per entendre la trajectòria de l’artista.
El llibre ens presenta per ordre alfabètic els seus pares i germans, els llocs on va viure....Almatret, Barcelona, La Floresta-Pearson, París i El Vendrell, els tallers on va treballar, els seus amics artistes francesos i catalans, els fonedors dels seus bronzes, els poetes... sense oblidar persones molt properes a ell com l’Anita, que cuidava d’ells al Vendrell, o Joan Aribau, que protegia el jardí del Portal del Pardo.

En relació al Vendrell el diccionari apunta:

VENDRELL, El

D’ençà de la compra del Portal del Pardo, la capital del Baix Penedès esdevé la residència estiuenca de Fenosa fins la seva mort. El paisatge de la comarca inspira nous motius a la seva obra i El Vendrell serà el centre d’acollida de totes les seves amistats catalanes i estrangeres. Ara acull la seu de la Fundació Apel•les Fenosa i del seu Museu, però la vila va establir vincles estrets amb l’escultor, organitzant exposicions com l’ homenatge a Fenosa a la Biblioteca Pública l’any 1984 , després el 1989, i el 1990 amb l’exposició “aigüades” a la sala del Portal del Pardo i el 1999 “20 escultures” a la mateixa sala, amb motiu del centenari del seu naixement.
L’any 1984 Nicole recordava que “vam marxar amb avió per anar al Vendrell, del 28 de maig al 3 de juny, l’Ajuntament li va fer un homenatge. Amb estimació i molta imaginació, Anna Serra, regidora de Cultura, va organitzar aquesta setmana d’actes. Van començar el dia 28 a la Biblioteca Municipal on Daniel Giralt-Miracle va presentar una exposició d'escultures de Fenosa i també de fotografies d’ell, realitzades per Jean-Marie del Moral. Totes les escoles de la regió van participar a les exposicions. Mai havia vist tantes versions de Nicole au chapeau, de Flûtiste i d’Ophélia... esculpides, dibuixades i pintades. Centenes de quaderns que contenien biografies escrites i il•lustrades pels alumnes. Cada vespre hi havia conferències d’historiadors i de crítics d’art. A la vetlla de la clausura de l’esdeveniment, es va realitzar un concert amb l’Orfeó i la cantant catalana Marina Rossell. El 3 de juny, es va muntar un escenari immens davant de casa en el que durant més de dues hores es van representar danses de la regió, moltes de les quals són originàries de l'època dels romans. L’alcalde del Vendrell, Martí Carnicer, va proferir un discurs que declarava Fenosa com a «fill adoptiu del Vendrell» i li va entregar, en aquesta ocasió, la Medalla d’Or de la ciutat.”
L’ homenatge de l’ any 1989 va ser organitzat per l’Ajuntament del Vendrell a “Cal Rabassó”, que havia estat adquirit per l’ Ajuntament i on s’ubica ara el Museu Deu Font, amb la iniciativa especialment de Rosa Vila Abadal, Carmen Castellanos i Jan Cugat, amb la participació molt estreta del regidor de l’ Ajuntament Joan Mañé, com un acte a la seva memòria, que va comptar amb l’actuació d’ Ovidi Montllor acompanyat a la guitarra per Toti Soler i lectures de poemes de Corredor Matheos, sota la coordinació de Ricard Salvat.
Amb posterioritat un carrer du el seu nom, i l’ Ajuntament va adquirir i instal•lar l’escultura “La Première”. L’any 2021 la Fundació va dipositar l’escultura ‘La tempesta perseguida pel bon temps” davant del Centre d’Atenció Primària (CAP) del municipi com homenatge a les víctimes de la covid-19.

El Vendrell, 13 d'octubre de 2021

El proper 15 d’octubre s’obrirà al públic l’exposició temporal “Ramon Calsina & Miquel Villà: dos llenguatges”, una mostra que acollirà gairebé una cinquantena d’obres de dos artistes coetanis: Calsina i Villà.
Amb motiu del 120è aniversari del naixement dels dos artistes, el Museu Deu ens convida a fer un recorregut per les obres d’aquests importants pintors, destacant les seves particulars interpretacions del paisatge.
Els fons d’art del Museu Deu exposa de manera permanent 5 pintures de Miquel Villà i 16 obres de Ramon Calsina, però en aquesta ocasió s’exposaran les obres situades a la reserva del museu juntament amb les provinents de la Fundació Ramon Calsina i de col·leccionistes particulars que gratament han volgut col·laborar.

Calsina i Villà van viure una mateixa època, van gaudir d’una estada de joventut a París, foren dos artistes d’ofici, amb paciència creativa, treballadors incansables i que compartien un caràcter discret i poc avessat a l’autopromoció.
Ambdós artistes presenten una llarga trajectòria vital, amb una manera de fer molt personal, difícil d’encasellar en un estil artístic concret, esperits lliures i dedicats per complert a la seva passió: l’art de pintar.

Les obres exposades ens duran a interpretar dos llenguatges diferents: Villà plasma les sensacions del paisatge mitjançant les textures i el volum, mentre que Calsina ens transporta a sensacions oníriques. Villà ens omple els ulls de colors llampants i flamejants, mentre que el color d’en Calsina ens remet als seus records d’experiències viscudes. Dos visions diferents que cal reivindicar com un acte de justícia, tenint en compte que tant Villà com Calsina han estat immersos dins “l’oblit historiogràfic”.

L'exposició es podrà visitar del 15 d'octubre al 9 de gener de 2022.

 

ACTIVITATS ENTORN L’EXPOSICIÓ TEMPORAL
”Ramon Calsina & Miquel Villà: dos llenguatges”

- Divendres 12 de novembre, a les 17.30h
“Fem un globus amb material reciclat”.
Amb motiu de la Setmana de la Ciència, farem un globus sostenible. Taller per a nens i nenes de 6 a 12 anys. El podreu pintar el divendres dia 19.
Activitat gratuïta. Places limitades.
+ info i inscripcions: Museu Deu (977666308) / museudeu@elvendrell.net

- Divendres, 3 de desembre, a les 18h
“ Visita comentada a l’exposició temporal ”Ramon Calsina & Miquel Villà: dos llenguatges”
Activitat gratuïta. Places limitades.
+ info i inscripcions: Museu Deu (977666308) / museudeu@elvendrell.net

- Divendres 17 de desembre, a les 17.30h
“Pintem estrelles de Nadal fauvistes”
T’agrada pintar amb sorra, amb sal, amb fulles...? Si tens entre 3 i 6 anys vine al Museu Deu i experimenta amb nosaltres!
Activitat gratuïta. Places limitades.
+ info i inscripcions: Museu Deu (977666308) / museudeu@elvendrell.net

Vacances de Nadal
Durant les vacances de Nadal tots els nens i nenes esteu convidats al Museu Deu per passar una estona divertida fent “El joc de pistes del Ramon i el Miquel”. Podeu venir amb la familia, el casal…Us esperem a tots!

 

El Vendrell, 30 de novembre de 2021

Durant el 2021, la Regidoria d'Enllumenat Públic i Eficiència Energètica, a través de l'Associació Catalana de Municipis (ACM), s’han adquirit bàculs i lluminàries per valor de 63.597,90 euros. Aquesta compra ha permès poder adquirir equipament d’alta qualitat a uns preus molt competitius. A més, es s’ha fet una compra puntual de forma directa per un import de 15.287,17 euros.

Amb aquestes dues compres se seguirà fent la renovació de les lluminàries a la zona del Tancat, amb una elevació de 70 cm del punt d'il·luminació que permet incrementar la uniformitat i el confort visual. També s’han adquirit una gran quantitat de bàculs, concretament 200, per poder fer substitucions.

El regidor d’Enllumenat, Alfons Hererra, ha posat de relleu que “s’ha de tenir en compte que el municipi del Vendrell disposa d’11.600 punts de llum, una xarxa un molt extensa, i cada any es trenquen una trentena de bàculs a causa d’accidents, a part dels que es degraden per òxid que, normalment, s’agreuja pels orins de gossos”.

D’altra banda, s’han adquirit 3 tipus de lluminàries solars per poder fer proves en llocs com zones d’esbarjo de gossos i per utilitzar com a reforç de l'enllumenat existent. Herrera ha explicat que “al tractar-se d’una tecnologia nova, es farà una avaluació dels diferents fabricants i models per poder veure quin s'adapta millor a les condicions del municipi”.

pdf Conveni amb el CIT

pdf Es presenta un portal turístic renovat

pdf 6.000 hores de formació per a persones aturades al Vendrell

pdf L'Auditori Pau Casals signa un conveni de col·laboració amb el Taller de Músics de Barcelona

pdf El Pla Educatiu d'Entorn del Vendrell clou el curs amb la satisfacció d'haver assolit els seus objectius

pdf L'Escola d'Art del Vendrell ofereix tallers d'estiu gratuïts per iniciar-se en l'art del dibuix, la pintura i la ceràmica

pdf Actes culturals per crear espais de trobada i de comunicació

pdf Cursos i tallers d'estiu

pdf Els joves del Vendrell diuen "No al tabac"

pdf Pont del Nou Vendrell

pdf Cloenda Mostra Piano

pdf Rumbamazigha

pdf Creda

pdf Boccia

pdf Gent Gran

pdf Plans d'ocupació

pdf Getting Contacts

pdf ACTIC

pdf Cooperació Empresarial

pdf Prèvia inauguració EMMPAC

pdf L'aigua, un valor amb premi al Vendrell

pdf S'obre un procés d'adjudicació d'un pis en règim de lloguer

pdf L'Escola de Música de la Fatarella a l'Auditori Pau Casals

icon Setmana Musical al Museu Deu amb Grups de l'Escola Músics del Vendrell

pdf La Sala Portal del Pardo acull una antologia sobre l'escultora Josefina Miralles

 pdf Cloenda Escola Taller

pdf Cartell Festa Major

pdf Recepció als equips d'hoquei del CE Vendrell

pdf Sortida de la gent gran

pdf Sis agents finalitzen el curs de l'Escola de Policia

pdf Fer salut a la platja

icon Concert de jazz al Museu Deu

icon Beca Cohí Grau

icon La Generalitat felicita el Pla de Barris del Vendrell per la bona gestió del projecte

icon "Fora de Joc" d'Ona FM al Teatre Àngel Guimerà del Vendrell 

icon Inauguració Escola Municipal de Música Pau Casals

icon Coma-ruga acull la 24a edició del Turismar

icon Ballades d'estiu

icon L’assemblea d’Espais Escrits valora al Vendrell la creació del nou mapa literari dels escriptors cat

icon Jornada Intersectorial a l'Eina

©2019 Ajuntament del Vendrell