El Vendrell, 13 d'octubre de 2021

El proper 15 d’octubre s’obrirà al públic l’exposició temporal “Ramon Calsina & Miquel Villà: dos llenguatges”, una mostra que acollirà gairebé una cinquantena d’obres de dos artistes coetanis: Calsina i Villà.
Amb motiu del 120è aniversari del naixement dels dos artistes, el Museu Deu ens convida a fer un recorregut per les obres d’aquests importants pintors, destacant les seves particulars interpretacions del paisatge.
Els fons d’art del Museu Deu exposa de manera permanent 5 pintures de Miquel Villà i 16 obres de Ramon Calsina, però en aquesta ocasió s’exposaran les obres situades a la reserva del museu juntament amb les provinents de la Fundació Ramon Calsina i de col·leccionistes particulars que gratament han volgut col·laborar.

Calsina i Villà van viure una mateixa època, van gaudir d’una estada de joventut a París, foren dos artistes d’ofici, amb paciència creativa, treballadors incansables i que compartien un caràcter discret i poc avessat a l’autopromoció.
Ambdós artistes presenten una llarga trajectòria vital, amb una manera de fer molt personal, difícil d’encasellar en un estil artístic concret, esperits lliures i dedicats per complert a la seva passió: l’art de pintar.

Les obres exposades ens duran a interpretar dos llenguatges diferents: Villà plasma les sensacions del paisatge mitjançant les textures i el volum, mentre que Calsina ens transporta a sensacions oníriques. Villà ens omple els ulls de colors llampants i flamejants, mentre que el color d’en Calsina ens remet als seus records d’experiències viscudes. Dos visions diferents que cal reivindicar com un acte de justícia, tenint en compte que tant Villà com Calsina han estat immersos dins “l’oblit historiogràfic”.

L'exposició es podrà visitar del 15 d'octubre al 9 de gener de 2022.

 

ACTIVITATS ENTORN L’EXPOSICIÓ TEMPORAL
”Ramon Calsina & Miquel Villà: dos llenguatges”

- Divendres 12 de novembre, a les 17.30h
“Fem un globus amb material reciclat”.
Amb motiu de la Setmana de la Ciència, farem un globus sostenible. Taller per a nens i nenes de 6 a 12 anys. El podreu pintar el divendres dia 19.
Activitat gratuïta. Places limitades.
+ info i inscripcions: Museu Deu (977666308) / museudeu@elvendrell.net

- Divendres, 3 de desembre, a les 18h
“ Visita comentada a l’exposició temporal ”Ramon Calsina & Miquel Villà: dos llenguatges”
Activitat gratuïta. Places limitades.
+ info i inscripcions: Museu Deu (977666308) / museudeu@elvendrell.net

- Divendres 17 de desembre, a les 17.30h
“Pintem estrelles de Nadal fauvistes”
T’agrada pintar amb sorra, amb sal, amb fulles...? Si tens entre 3 i 6 anys vine al Museu Deu i experimenta amb nosaltres!
Activitat gratuïta. Places limitades.
+ info i inscripcions: Museu Deu (977666308) / museudeu@elvendrell.net

Vacances de Nadal
Durant les vacances de Nadal tots els nens i nenes esteu convidats al Museu Deu per passar una estona divertida fent “El joc de pistes del Ramon i el Miquel”. Podeu venir amb la familia, el casal…Us esperem a tots!

 

©2019 Ajuntament del Vendrell