El Vendrell, 30 de novembre de 2021

Durant el 2021, la Regidoria d'Enllumenat Públic i Eficiència Energètica, a través de l'Associació Catalana de Municipis (ACM), s’han adquirit bàculs i lluminàries per valor de 63.597,90 euros. Aquesta compra ha permès poder adquirir equipament d’alta qualitat a uns preus molt competitius. A més, es s’ha fet una compra puntual de forma directa per un import de 15.287,17 euros.

Amb aquestes dues compres se seguirà fent la renovació de les lluminàries a la zona del Tancat, amb una elevació de 70 cm del punt d'il·luminació que permet incrementar la uniformitat i el confort visual. També s’han adquirit una gran quantitat de bàculs, concretament 200, per poder fer substitucions.

El regidor d’Enllumenat, Alfons Hererra, ha posat de relleu que “s’ha de tenir en compte que el municipi del Vendrell disposa d’11.600 punts de llum, una xarxa un molt extensa, i cada any es trenquen una trentena de bàculs a causa d’accidents, a part dels que es degraden per òxid que, normalment, s’agreuja pels orins de gossos”.

D’altra banda, s’han adquirit 3 tipus de lluminàries solars per poder fer proves en llocs com zones d’esbarjo de gossos i per utilitzar com a reforç de l'enllumenat existent. Herrera ha explicat que “al tractar-se d’una tecnologia nova, es farà una avaluació dels diferents fabricants i models per poder veure quin s'adapta millor a les condicions del municipi”.

©2019 Ajuntament del Vendrell