19 alumnes d’ESO i de batxillerat són premiats en el concurs de microrelats Tu ets essencial 2024

El Vendrell, 24 d’abril de 2024

El passat 23 d’abril, Diada de Sant Jordi, a la tarda, a la sala polivalent del Portal del Pardo, va tenir lloc el lliurament de premis del concurs de microrelats Tu ets essencial 2024.

Tu ets essencial és una acció promoguda per la Regidoria de Cultura, en col·laboració amb la Regidoria d’Educació, amb l’objectiu d’estimular la lectura, l’escriptura i la creativitat entre els més joves.

Cada participant va poder presentar un sol microrelat sobre un tema lliure en una de les quatre modalitats del concurs: vídeo, poesia visual, escriptura i còmic. En aquesta tercera convocatòria s’hi van presentar un total de 200 obres d’alumnes d’ESO i batxillerat dels instituts del municipi, que van ser publicats a l’Instagram @tuetsessencial. En la selecció de les obres premiades s’ha tingut en compte l’opinió dels usuaris que van fer un m’agrada a l’Instagram i la valoració de professionals de l’àrea de cultura, educació i comunicació.

Els premiats van ser els següents:

-En modalitat d’escriptura, Núria Porté Ruiz (1r ESO, Sagrat Cor); Érika López Romero (1r ESO, Sagrat Cor); Gina Sanjuan Mestres (2n ESO, INS Andreu Nin); Ainara M. Olivera Marín (3r ESO, INS Andreu Nin); Sophia Castañeda García (4t ESO, INS Andreu Nin); Berta Barceló Rossell (1r BAT, INS Andreu Nin)m i Sara García Boyero (2n BAT, INS Andreu Nin).

-En modalitat de còmic, Paula Pozo Ramos (2n ESO, Sagrat Cor); Íker Acosta Padilla (1r BAT, Sagrat Cor), i Lucía González Català (2n BAT, Sagrat Cor).

-En modalitat de poesia visual, Ariana Monroy Cantero (1r ESO, Sagrat Cor); Andrés Jesús Ribarés Pérez (2n ESO, Sagrat Cor); Sara Urpí Camprubí (3r ESO, INS Andreu Nin); Anna Quirós Ametller (1r BAT, Sagrat Cor), i Paula Robert Martínez (2n BAT, INS Andreu Nin).

-I en modalitat de vídeo, Manar Hmam Lhasnaoui (1r ESO, INS Andreu Nin); Montse Rull Quintero (2n ESO, INS Andreu Nin); Víctor Rueda Sarmiento (3r ESO, INS Andreu Nin), i Edgar Pérez Bueno (1r BAT, INS Andreu Nin). 

Els 19 essencials van rebre un val de 40 euros per gastar a les botigues adherides al Comerç del Vendrell (CIT) i les seves obres es podran veure en una exposició a la Sala Portal del Pardo dins del projecte Essencials (...). A més, un dels premiats de cada modalitat també es va emportar una bicicleta proporcionada pel CIT.©2019 Ajuntament del Vendrell