L’any 2008 neix la Comissió de Cercavila una de les primeres accions de la qual va ser crear la figura dels portants d’honor de santa Anna. Aquesta distinció honorífica es va crear amb l’objectiu d’homenatjar, cada any, quatre persones que haguessin treballat per la cultura popular i les tradicions del Vendrell. Posteriorment, es va decidir ampliar la possibilitat de donar aquesta distinció a totes les persones que haguessin treballat en pro del Vendrell, i no només de la seva cultura popular.


Les persones distingides com a portants d’honor s’hauran d’haver significat en pro del Vendrell. Els portants tenen l’honor de presidir els actes següents de la Festa Major:

- 24 de juliol:

Recollida solemne de la imatge de santa Anna. Ballada conjunta dels balls populars participants en l’assaig general.
Entrada de la imatge de santa Anna.

- 25 de juliol:

Pregó de la Festa Major.

- 26 de juliol:

Ofici de Festa Major.
Sortida de la imatge de santa Anna i ballada d’honor.
Presidència, des del balcó de l’Ajuntament, de l’arribada de la cercavila de Santa Anna, els versos del Ball de Diables i l’actuació castellera dels Nens del Vendrell.

- 27 de juliol:

Ballades de lluïment dels grups de cultura popular.

- 28 de juliol:

Trasllat de la imatge de santa Anna fins al domicili d’un dels portants.

 

 

EL GRUP DE PORTANTS D’HONOR

El Grup de Portants d’Honor de Santa Anna està integrat per totes les persones que han estat distingides amb aquesta menció honorífica. La principal funció del Grup de Portants d’Honor de Santa Anna és la d’escollir una persona per exercir el càrrec de portant d’honor de Santa Anna. A més a més, el Grup de Portants d’Honor de Santa Anna podrà assistir a l’acte de nomenament dels nous portants d’honor, així com a tots els actes que es creguin oportuns.

©2019 Ajuntament del Vendrell