Els dimecres d’agost a la nit es porta a terme el  festival de música tradicional Música a la Vila.

L’estiu de 1989 es va encetar aquesta experiència a la plaça Vella,  i en aquells moments fou realment una aventura, ja que donar suport a la música tradicional es creia molt necessari, però el futur era incert, pel que fa a l’acceptació per part del púbic. La idea d’oferir un cicle de concerts de música tradicional a l’aire lliure, en una plaça vendrellenca, unia dues voluntats complementàries. La primera era poder escoltar una música que en aquells moments, i encara ara, gaudeix de poca difusió mediàtica, i que, per tant, és força desconeguda per la majoria de ciutadans, a fi de donar-la a conèixer i crear escola per als músics que fan treball de camp, recuperant cançons que sols s’han conservat gràcies a la tradició oral i que necessiten ser enregistrades i documentades per conservar un patrimoni cultural important per a tots, i sobretot per al futur. La segona voluntat era oferir una activitat cultural a la fresca, una nit a mitja setmana, destinada tant als  vendrellencs com als estiuejants que visiten el municipi.

Durant tots aquests estius, s’han pogut escoltar grups d’arreu dels Països Catalans, d’Occitània, del País Basc, de l’Alguer,  del Piemont i d’altres pobles de la Mediterrània. També s’ha pogut descobrir tot un ventall amplíssim d’instruments i de sons que ara ja no són desconeguts per als assistents, que, any rere any, s’han fet seu el festival Música a la Vila, en gaudeixen i l’esperen.

Un valor afegit de la Música a la Vila és que l’existència del  festival ha escampat llavors que han esperonat músics de casa a investigar i formar grups de música tradicional que complementen la gran tradició grallera del Vendrell.

La programació de Música a la Vila es por consultar al web www.temporada.cat

 
 

 


 

Comunicació

©2019 Ajuntament del Vendrell