CONCURS DE FOTOGRAFIA

Imatge concurs de fotografiaEl Concurs de fotografia del Vendrell és un certamen que pretén fomentar l’exercici de les arts visuals amb el patrimoni del Vendrell, i el Baix Penedès, com a motiu principal.

La temàtica és diferent per a cada edició i cada autor pot presentar un màxim de tres fotografies inèdites. La inscripció al concurs és totalment gratuïta.

Amb totes les obres presentades es fa una exposició. El dia de la seva inauguració s'anuncien les fotografies premiades, les quals són escollides per un jurat format per persones vinculades a la fotografia.

La Regidoria de Cultura i Festes, amb la col·laboració del Grup Fotogràfic del Vendrell, organitza el concurs de fotografia, des de l’any 1999. Així es participa en les Jornades Europees del Patrimoni, una iniciativa patrocinada pel Consell d’Europa des del 1991 per promoure la difusió del patrimoni entre els ciutadans. En aquestes jornades hi col·laboren també la Generalitat de Catalunya, l’Associació Catalana de Municipis i Comarques, la Federació de Municipis de Catalunya i l’Institut Ramon Muntaner.

 


 

FOTOGRAFIES CONFINADES 2020

 

El món ha patit, al llarg de la seva història, una sèrie d’epidèmies que han fet trontollar a la societat a les quals els ha tocat patir-les. Pesta negra, grip espanyola, èbola, tifus, febres hemorràgiques, còlera... Sempre ens han quedat molt lluny de nosaltres, en la història, com la pesta, o geogràficament, com l’èbola i d’altres. Però aquest cop, amb la globalització, al considerat primer món li ha arribat l’hora de saber com es pateix en altres països, al tenir una epidèmia d’un virus molt contagiós i letal, la Covid-19.

Bé, ja no és una epidèmia, és una pandèmia, doncs s’ha estès a tot el mon. Això ha provocat que durant mesos, ens haguem de confinar cadascú de nosaltres, als nostres domicilis i no sortir, a no ser que sigui estrictament necessari.I aquí estem, tothom a casa intentant passar el seu temps el més confortablement possible. I quina activitat podria ajudar a passar algunes d’aquestes hores més baixes que tots i totes tenim en algun moment? Doncs amb la fotografia!

Us demanem que ens ensenyeu què veieu des del vostre confinament, és a dir, des del vostres balcons, finestres, patis o jardins. O quan aneu a comprar o a la farmàcia. Volem copsar la vida que hi ha als balcons, amb els aplaudiments, dibuixos, o pancartes; o aquell silenci amb la buidor dels carrers o fins i tot les cues desemparades davant d’un dels pocs establiments que poden obrir. O aquella fauna o flora que ha aparegut de cop, o que potser ja hi era però no ens hi havíem fixat!


Per aquest motiu hem canviat el concepte i motivació del CONCURS DE FOTOGRAFIA i, excepcionalment, aquest any l’hem transformat en unes FOTOGRAFIES CONFINADES.

 

Requisits per si us ve de gust participar-hi:

 

Participants: Obert a qualsevol persona física

Tema: El confinament vist des del nostre confinament a la comarca del Baix Penedès.

Format i presentació: Les fotografies han de ser en color i s’han de presentar en format jpg i cadascuna no pot superar els 5 Mb. Cada imatge haurà de tenir un títol, indret i autor que serà el nom del propi fitxer, seguint aquest format: Títol_Municipi_Nom i Cognom.jpg
Els continguts no poden ser obscens, discriminatoris u ofensius, ni vulnerar cap dret fonamental.

Obres: Es poden presentar un màxim de 3 fotografies per persona.

Identificació: En el correu on envieu les fotografies ens heu d’afegir les següents dades:
• Nom i cognoms
• Adreça
• Població
• CP
• Telèfon
• Correu electrònic
• DNI
• Indret de la foto

Tramesa: Mitjançant correu electrònic, enviant-les a l’adreça patrimonielvendrell@gmail.com

Termini d’admissió: Fins al 30 d’agost

Exposició: Totes les fotografies formaran part d’una exposició virtual al web municipal www.elvendrell.cat. Una exposició que recollirà el testimoni de primera mà del confinament al Baix Penedès. Totes aquestes obres quedaran ingressades al Fons d’Art de l’Ajuntament. Si en algun moment es decideix publicar-les es mantindrà el nom de l’autor/a.

 

©2019 Ajuntament del Vendrell