Seu electrònica
 

CONCURS DE FOTOGRAFIA

Imatge concurs de fotografiaEl Concurs de fotografia del Vendrell és un certamen que pretén fomentar l’exercici de les arts visuals amb el patrimoni del Vendrell, i el Baix Penedès, com a motiu principal.

La temàtica és diferent per a cada edició i cada autor pot presentar un màxim de tres fotografies inèdites. La inscripció al concurs és totalment gratuïta.

Amb totes les obres presentades es fa una exposició. El dia de la seva inauguració s'anuncien les fotografies premiades, les quals són escollides per un jurat format per persones vinculades a la fotografia.

La Regidoria de Cultura i Festes, amb la col·laboració del Grup Fotogràfic del Vendrell, organitza el concurs de fotografia, des de l’any 1999. Així es participa en les Jornades Europees del Patrimoni, una iniciativa patrocinada pel Consell d’Europa des del 1991 per promoure la difusió del patrimoni entre els ciutadans. En aquestes jornades hi col·laboren també la Generalitat de Catalunya, l’Associació Catalana de Municipis i Comarques, la Federació de Municipis de Catalunya i l’Institut Ramon Muntaner.

 SOL·LICITUD D'INSCRIPCIÓ

DECLARACIÓ RESPONSABLE

BASES GENERALS DEL CONCURS DE FOTOGRAFIA DEL VENDRELL

PROGRAMA 2018: XX CONCURS DE FOTOGRAFIA DEL VENDRELLXX CONCURS DE FOTOGRAFIA DEL VENDRELL 2018

Rellotges amb història de la comarca del Baix Penedès

 

El rellotge és un instrument destinat a mesurar el pas del temps. La paraula prové del llatí horologium, que ve del grec horologion, horo (hora) i logion (de lego, dir). Per tant, el seu significat és “dir l’hora”.

Com podem veure, el temps sempre ha preocupat al llarg de la història de la humanitat, i la manera de mesurar-lo, encara més. Avui en dia s’ha convertit en una obsessió de la nostra societat, i hi ha persones que no estan tranquil·les si no miren l’hora cada 5 minuts (“qui menja hores, caga rellotges”).

Per tant, no cal anar contra rellotge, ni cal tenir més corda que un rellotge. Tampoc cal ser exactes com un rellotge. L’objectiu d’aquest concurs és que passeu el temps buscant rellotges. Però no qualsevol rellotge ni de qualsevol manera, sinó amb història i, per què no?, amb encant. I que els fotografieu.

Aquesta és la vintena edició del Concurs de Fotografia que organitzen el Museu Arqueològic del Vendrell (actualment tancat) i la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament del Vendrell, amb la col·laboració del Grup Fotogràfic del Vendrell, un certamen que ja s’ha convertit en un dels referents de la comarca del Baix Penedès, i que aquest any torna a estar inclòs en les Jornades Europees del Patrimoni, que passen a celebrar-se, de manera fixa, el segon cap de setmana d’octubre.

Webcam El Vendrell
Webcam Plaça Nova
facebook_48twitter_48