plgespetit03

 

La platja de Coma-ruga està situada al centre del litoral vendrellenc. Està certificada amb els estàndards de qualitat ISO 9001: 2015 i ambiental ISO 14001:2015.

 

La línia de platja és continua i resseguida pel passeig marítim de vianants

 

Fitxa tècnica de la platja de Coma-ruga

Longitud

2.371 m

Amplada màx. de la platja a sotamar

100 m

Amplada màx. de la platja a plenamar

variacions mínimes

Sorra

fina i suau

 

Accessos i serveis

En línies generals, s’hi pot arribar a peu, cotxe, autobús i tren

L’accessibilitat a la zona de bany es bona, mitjançant passarel·les de fusta i formigó.

Hi ha zones d’aparcaments al carrer sense vigilància

 

Coordinades GPS:
N 41º 10. 493’                   E 001º 31. 462’

 

Serveis de transport públic

AUTOBUS
Línies de transport públic urbà del Vendrell
Horaris vigents des del 27 d'abril del 2015

  • L.0: Hospital – Centre – Coma-ruga – El Francàs (Ctra. Nacional 340)
  • L.2: Hospital - Les Mates - Sant Salvador - Coma-ruga - Els Garrofers / L.22-El Francàs - Coma-ruga
  • L. PRIM-Primària Escolar / L.ESO-ESO Escolar (vigent des de l'11 de maig de 2015)

 

Línies d’autobús interurbanes

  • L0808: Vilafranca-el Vendrell-Tarragona-Salou-Port Aventura
  • L0527: Nocturn Torredembarra-Tarragona


TREN
El municipi del Vendrell disposa de dues estacions de tren: El Vendrell i Sant Vicenç de Calders. Els serveis ferroviaris són competència de Rodalies de Catalunya.

Per més informació dels serveis de transport públic:

Mou-te en transport públic

Recursos naturals:  El Riuet
El Riuet és la desembocadura de les aigües termals tèbies que brollen espontàniament a la superfície per l’estany situat al nucli urbà de Coma-ruga.

Durant tot l’any és habitual veure persones de totes les edats prenent banys al Riuet per aprofitar les propietats curatives i terapèutiques d’aquesta aigua i a la mateixa platja.

L’alta concentració de sals clorurades sòdiques que presenta aquesta aigua no la fa apta per a l’ús alimentari, però sí per a l’ús terapèutic extern.

Està indicada en forma de banys per a tota classe de dolors articulars, ossis i reumàtics, i també en els processos inflamatoris, lumbàlgies i ciàtics. També facilita el guariment de patologies cutànies (psoriasi, èczemes, cicatrització de ferides, etc.), alhora que tonifica i relaxa el sistema nerviós.

El fons del Riuet està recobert de sorra de la platja aportada pel vent. L’intens corrent que presenta de forma constant impedeix que al llit del riu s’hi acumulin el llot i les algues. Per aquest motiu, el fons no és gens relliscós. Aquesta característica i la poca profunditat converteixen el Riuet en un lloc idoni perquè grans i petits hi practiquin activitats de balneoteràpia a la mateixa platja amb plena seguretat.

El Vendrell, declarada Vila Termal el 2004 per la Federació Espanyola de Municipis i Províncies, i membre del Consorci de les Viles Termals de Catalunya

Per més informació:

El Riuet i el Llac de Coma-ruga

 

Zona Protegida: El Corriol Camanegre
Espai de conservació situat entre els carrers Pàndols i Cadí. És un projecte realitzat amb l’assessorament i la col·laboració del Cos d’Agents Rurals de la Generalitat de Catalunya.

El Corriol Camanegre és un ocell que fa uns 16cm de llarg. Presenta el dors i el pili de color terrós, amb el front negre, vió ocular, bec i potes també negres, mentre que la resta del cos és de color blanc de neu; posseeix una banda del mateix color en el coll, interrompuda a la seva part central..

El corriol camanegra és un ocell limícola vinculat amb les platges marines, es reprodueix fent nius al litoral, i especialment en platges de sorra. La posta és du a terme entre els mesos d’abril i juliol. Fa el niu en una petita depressió on diposita tres ous pintats que es confonen amb el medi i que són covats pels dos progenitors al llarg de 25 dies

Per conservar amb èxit cal:

  • Evitar entrar dins els tancats
  • No és aconsellable acostar-s’hi
  • No agafar mai els ous ni els pollets
  • Recordeu que està prohibit entrar amb els gossos a les platges, moltes vegades en són la causa de fer malbé els nius
  • Si veieu un niu fora de la tanca, aviseu ràpidament als responsables de Medi Ambient de l’Ajuntament del Vendrell o al cos d’Agents Rurals del Baix Penedès

 

Altres serveis

 El Vendrell turístic - Platges

 

 

 

 

Save

Save

©2019 Ajuntament del Vendrell