01 25 rp xatonada webAhir, a la tarda, a l’Agro-Tast del Vendrell, va tenir lloc la presentació de la Xatonada Popular 2019, que tindrà lloc el proper cap de setmana 2 i 3 de febrer, a càrrec del regidor de Promoció Econòmica, Kenneth Martínez; Montse Gelonch, cap de comuniació de la DO Siurana; Francesc Olivella, director DO Penedès; Eduard Àlvarez, president del Gremi d'Hostaleria del Baix Penedès; Paco Azuaga, president de l'Ass. Gastronòmica de la Universitat del Xató, i Salvador Rodríguez, president de l'Associació de Comerciants del Vendrell (CIT).

 

El proper diumenge 3 de febrer, a partir de les 10:30 h, a la Rambla, el Vendrell celebrarà la Xatonada Popular amb el 33è Concurs de Mestres Xatonaires, la 32a Exhibició de Xatonaires Infantils, la 26a Fira de productes alimentaris naturals i artesanals i el 3r Xató Experience.

 

Durant la setmana anterior, 240 infants i 70 adults participaran en els cursets “Aprèn a fer xató”. Amb aquests cursets, impartits per membres de l’Associació Gastronòmica de la Universitat del Xató de Catalunya, els infants no només aprenen a fer xató, sinó que també reben coneixements sobre els productes de la terra que formen part de la recepta.

Sobre el Concurs de Mestres Xatonaires, les inscripcions es poden fer a la Regidoria de Promoció Econòmica (tel. 977 66 52 53) i al SAC de l’Ajuntament. El nombre màxim de participants serà de 50.

Durant el matí, també hi haurà tallers, una àrea de jocs, una trobada de plaques de cava i la ruleta benèfica. A partir de les 12 h es realitzarà el repartiment d'unes 1.200 degustacions de xató, els tiquets de les quals es començaran a vendre a les 11 h al preu de 7 euros.

A les 13 h, a l’espai Xató Experience, un espai creat el 2007 per experimentar amb el xató i donar-lo a conèixer, tindrà lloc un maridatge de xató i vins de la DO Penedès.

Enguany, la DOP Siurana també tindrà el seu espai amb el taller “Has begut oli?” i amb altres tasts relacionats amb el xató.

 

El dissabte 2 de febrer, al matí, també hi haurà actes previs a l’espai Xató Experience, entre els quals es farà el taller “El wrap xatonaire”, a càrrec de la xef Ada Parellada.

Aquest any, a més, també es podrà participar en un concurs d’Instagram amb fotos de les activitats amb el hashtag #xatonadaelvendrell2019. Les bases es poden consultar a https://www.elvendrell.net/xatonada-popular-cid-590

D’altra banda, del 7 al 17 de febrer, el Gremi d'Hostaleria del Baix Penedès i l’Associació de Comerciants del Vendrell (CIT) han organitzat una Ruta de Tapes, en la qual els establiments que hi participen oferiran tapes creatives relacionades amb el xató acompanyades per una copa de vi DO Penedès pel preu de 3 euros.

El regidor de Promoció Econòmica, Kenneth Martínez, va destacar que “el 2 i el 3 de febrer serà un cap de setmana per viure diferents experiències al voltant del xató del Vendrell”.

El patrocinador de la Xatonada Popular del Vendrell és Supermercats Bon Preu / Esclat.

Més informació:https://www.elvendrell.net/xatonada-popular-cid-590

 



©2019 Ajuntament del Vendrell