02-08_Xatonada2010concurs_xatonaires_webCada primer diumenge de febrer a la Rambla del Vendrell se celebra la festa gastronòmica de la Xatonada Popular amb el Concurs de Mestres Xatonaires, l’Exhibició de Xatonaires Infantils i el repartiment d’unes de 2.000 racions de xató.

D’altra banda, també hi ha espectacles d’animació, estands relacionats amb el món del xató, la Fira de productes alimentaris naturals i artesanals, degustacions de cafè i la Trobada de plaques de cava.

Per mantenir la tradició d’aquest plat, durant la setmana anterior es realitzen cursets infantils i per a adults impartits per professors de l'Associació Gastronòmica de la Universitat del Xató de Catalunya.

 

Cartell de la Xatonada 2018

Tríptic de la Xatonada 2018

CANVIS EN EL PROGRAMA D'ACTES

El taller "Aprèn a fer Xató" de dissabte queda anul·lat. A partir de les 18 h, es podrà gaudir de l'actuació del Mag Nebur. Tot seguit, tindrà lloc el taller d'experimentació d'elaboració d'una coca rústica de xató (al tríptic hi ha una errada en l'horari).

 


Nota de premsa - Xatonada 2018

La Xatonada Popular del Vendrell farà actes previs el dissabte a la carpa del Xató Experience

El proper diumenge 4 de febrer, a partir de les 10:30 h, a la Rambla, el Vendrell celebrarà la Xatonada Popular amb el 32è Concurs de Mestres Xatonaires, la 31a Exhibició de Xatonaires Infantils, la 25a Fira de productes alimentaris naturals i artesanals i el 2n Xató Experience.

Els cursets “Aprèn a fer xató” començaran el dilluns 29 de gener amb la participació de 240 infants i 70 adults. Amb aquests cursets, impartits per membres de l’Associació Gastronòmica de la Universitat del Xató de Catalunya, els infants no només aprenen a fer xató, sinó que també reben coneixements sobre els productes de la terra que formen part de la recepta. Entre els nens i les nenes de l’exhibició infantil que hagin fet prèviament els cursets, es farà el sorteig d’una PlayStation 4 i un val de regal per bescanviar per un joc, gentilesa de Telelux.

Sobre el Concurs de Mestres Xatonaires, les inscripcions es poden fer a la Regidoria de Promoció Econòmica (tel. 977 66 52 53) i al SAC de l’Ajuntament. El nombre màxim de participants serà de 50.

Durant el matí, també hi haurà una trobada de plaques de cava i la ruleta benèfica, que enguany anirà a càrrec de l’escola Garbí. A partir de les 12 h es realitzarà el repartiment d'unes 1.500 degustacions de xató, els tiquets de les quals es començaran a vendre a les 11 h al preu de 7 euros. A les 13 h, a l’espai Xató Experience tindrà lloc un show cooking a càrrec d’Oriol Castro, 2 estrelles Michelin i ambaixador de la Ruta del Xató.

Com a actes previs, el dissabte 3 de febrer, a partir de les 18 h, a l’espai Xató Experience, es faran les següents activitats adreçades a infants: l’actuació del Mag Nebur i el taller d’experimentació per elaborar una coca rústica de xató.

El patrocinador de la Xatonada Popular del Vendrell és Supermercats Bon Preu / Esclat.


 

 

 

 

 

 

 

 

 

Webcam El Vendrell
Webcam Plaça Nova
facebook_48twitter_48