Bruno Philippe 01wLa 38a edició del Festival Internacional de Música Pau Casals comença aquest divendres 13 de juliol al Vendrell amb una programació que s’allargarà fins al 24 de juliol i que girarà enguany entorn la temàtica “Casals i la Primera Guerra Mundial: l’inici de la lluita per la pau i la democràcia”.

Així doncs, l'Auditori Pau Casals i l’Ajuntament del Vendrell, amb la col·laboració de la Fundació Pau Casals, organitzen novament vuit concerts amb artistes tant de l’escena nacional com internacional per rendir homenatge i reivindicar els valors del gran violoncel·lista català.

La primera activitat que servirà per escalfar l’ambient de cara al concert inaugural serà una projecció a l’aire lliure d’audiovisuals inèdits d’alguns concerts del Mestre. “Pau Casals en imatges” tindrà lloc el 13 de juliol, a les 22 hores, a la plaça del Tívoli del Vendrell, i el 23 de juliol se n’oferirà un segon tast. Aquestes projeccions aniran acompanyades de les actuacions en directe del Cor Orfeó Parroquial del Vendrell durant la projecció del 13 de juliol, i del violoncel·lista Pablo Ferrández a la projecció del 23.

El concert inaugural d’enguany (14 de juliol) anirà a càrrec del tàndem format pels francesos Bruno Philippe (violoncel), Jerome Ducros (piano), Bertrand Lade (clarinet) i la soprano anglesa Nazan Fikret. Una aposta pel talent jove actual que, sota el títol “Beethoven i la gran escola romàntica alemanya!”, interpretarà peces de Pau Casals juntament amb altres de Schubert, Schumann i Brahms.

El seguirà el gran músic anglès Steven Isserlis (16 de juliol), un dels violoncel·listes més destacats del seu país, que actuarà al Festival acompanyat de l’Orquestra Simfònica Camera Musicae i dirigits per Tomàs Grau, director titular d’aquesta des de la seva fundació.

Repeteix al Festival la violinista Amandine Beyer, ja present en la seva programació en l’edició passada, acompanyada del seu conjunt Gli Incogniti (17 de juliol). Interpretaran en el concert “La nostàlgia del segle de les llums” i peces de compositors com Couperin o Marais.

Steven Isserlis fa doblet i repeteix sobre l’escenari de l’Auditor Pau Casals del Vendrell formant tàndem amb la pianista Connie Shih (18 de juliol). En el concert “El violoncel en temps de guerra” interpretaran peces de compositors de la talla de Bach, Schumann o Debussy.

L’organista de renom Gerhard Weinberger (19 de juliol) conduirà el concert “Grandesa i serenitat de Bach” en una localització diferent a la resta de concerts programats al Festival, l’església parroquial del Vendrell.

De l’escena nacional actual, actua al festival el pianista de referència Javier Perianes (20 de juliol), que oferirà el concert “Debussy i el seu amic Falla”, on interpretarà peces dels dos compositors.

El programa d’enguany també acull una proposta de música i dansa: l’agrupació Ensemble Murtra posarà música a la coreografia de Maxime Thomas, interpretada per ell mateix i acompanyat per Antonin Monié i Ida Viikinoski (21 de juliol). L’espectacle també comptarà amb la narració de Jaume Comas del text de Charles-Ferdinand Ramuz amb música d’Igor Stravinsky.

Tancarà l’edició d’enguany del Festival el també jove violoncel·lista Pablo Ferrández (24 de juliol). L’artista espanyol pujarà a l’escenari acompanyat de l’Orquestra Simfònica Camera Musicae, dirigida per Tomàs Grau.



©2019 Ajuntament del Vendrell