09-26_Taller_hortwLa Biblioteca Pública Terra Baixa del Vendrell ha posat en marxa un programa d'activitats sobre horticultura urbana, un tema a l'entorn del qual s'havia detectat durant els últims mesos un creixent interès i al qual s'ha volgut donar resposta des de l'equipament amb diverses accions adreçades a diferents tipus de públic.

L'eix del projecte ha estat la creació d'un centre d'interès al vestíbul de la biblioteca, amb un recull de llibres i altres materials relacionats amb l'horticultura. Com a complement d'aquest punt d'informació, s'han programat dues activitats: un taller per aprendre a fer-se un senzill hort a casa i unes xerrades sobre agricultura urbana per part d'un professional del sector.

Amb l'organització d'aquest programa, la Biblioteca ha volgut ampliar els seus tradicionals canals d'accés a la informació. En aquest cas, i com a forma de satisfer la demanda informativa dels usuaris, s'ha anat un pas més enllà engegant línies de col•laboració amb altres agents, per compartir recursos i coneixements, potenciant el paper de la Biblioteca com a canal d'accés a qualsevol tipus de font d'informació.

A més del treball de la mateixa Biblioteca, hi participen com a col•laboradors L'Hort de la Tona, un projecte d'agricultura mitjançant tècniques ecològiques engegat fa uns mesos al Vendrell, i Cal Blau, un establiment vinculat amb el món de l'agricultura de gran trajectòria i experiència.

El recull de materials i bibliografia sobre horticultura urbana està a disposició dels usuaris al vestíbul de la Biblioteca. Pel que fa al taller, està impartit des de L'Hort de la Tona, i servirà per oferir unes pautes bàsiques als interessats en el disseny i la creació d'un senzill hort urbà. Adreçat a les famílies amb fills, consta d'un total de tres sessions. La primera, de caire més teòric, es fa a la mateixa biblioteca i les altres dues, amb una orientació més pràctica, a l'espai de L'Hort de la Tona, la qual cosa permetrà que els participants puguin conèixer tot el cicle del cultiu urbà: des de la sembra de la llavor del primer dia fins a la collita, que es farà durant l'última de les sessions.

Així mateix, i també formant part del projecte, des de la Biblioteca s'han programat dues xerrades sobre l'agricultura urbana, adreçades, en aquest cas, al segment d'usuaris adults. Aniran a càrrec de Jaume Escarré, responsable de l'establiment Cal Blau, i se celebraran els dies 25 d'octubre i 8 de novembre a la biblioteca. La primera d'elles tindrà un plantejament més teòric, amb l'objectiu de donar a conèixer quins són els principals aspectes relacionats amb l'agricultura urbana, tant des del punt de vista dels cultius tradicionals com dels ecològics. La segona, en canvi, tindrà un format més proper al d'una taula rodona i es donarà la possibilitat als assistents de formular preguntes i resoldre els dubtes que s'hagin trobat durant la seva experiència de creació de l'hort urbà.



©2019 Ajuntament del Vendrell