angels garrigaMestra i escriptora de llibres per a infants (St. Vicenç de Calders, 1898 - Barcelona, 1967). Quan va néixer era la filla del secretari municipal de l’Ajuntament de Sant Vicenç de Calders, però al cap de quatre mesos, a causa d’un canvi polític en l’Alcaldia, la família Garriga hagué de traslladar-se a Barcelona a buscar feina.

Del 1915 al 1918 estudià Magisteri i el 1919 començà a exercir de mestra. El 1924 es casà amb l’hereu de Cal Mata de Saifores. El fruit d’aquesta unió foren quatre fills: Josep, Marta, Maria i Eulàlia.

La tasca pedagògica, no la desenvolupava només a l’escola, sinó que també realitzava emissions radiofòniques escolars a Ràdio Barcelona i a Ràdio Associació de Catalunya, on explicava contes, rondalles, anècdotes i faules.

Després de vint anys de fer de mestra, una greu malaltia la deixà paralítica. S’instal·là a Saifores, on compartia moltes hores amb la mainada del poble, a qui explicava contes. També començà a escriure diversos llibres per a infants, entre els quals destaquen Beceroles i Estels, els primers llibres d’aprendre de llegir en català vint-i-cinc anys després de la guerra. Però el conte pel qual es coneix més Àngels Garriga és Un rètol per a Curtó, que narra la història d’una escola de poble tal com l’autora l’havia feta i somiada: alegre i on tots s’hi trobessin bé.

©2019 Ajuntament del Vendrell