angels garrigaÀngels Garriga Martin (St. Vicenç de Calders 1898 - Barcelona, 1967)
Nascuda a Sant Vicenç de Calders l’any 1898, Àngels Garriga és filla d’Antoni Garriga i Torrents, qui exercia en aquell moment com a secretari municipal i de Marta Martin Artigas. La família, però, va haver de traslladar-se a Barcelona quatre mesos després on, anys més tard, Garriga dugué a terme els seus estudis de magisteri (de 1920 a 1923).

A partir de l’any 1923 inicia la seva trajectòria professional com a mestra municipal de Barcelona fins l’any 1931, per continuar al Grup Escolar Baixeras i esdevenir mestra nacional del Patronat Escolar de l’Ajuntament de Barcelona al Grup Escolar Pere Vila, des del mateix any 31. L’organisme fou extingit l’any 1939 i Àngels Garriga fou separada del seu lloc de feina, motiu pel qual continuà la seva tasca a la “Escuela Unitaria de Niñas” fins l’any 1945, any en el què va quedar paralítica.

Des de la seva jubilació, l’any 1946, i fins al 1965, Àngels Garriga visqué a Cal Mata de Saifores, la casa pairal heretada pel seu matrimoni amb Josep Mata i Virgili. En ella hi va viure amb la seva filla, Marta Mata i fou el lloc des del què va escriure diversos títols: Beceroles (1965), el primer llibre d’aprenentatge de lectura en català després de la guerra, Estels (1965) i Un rètol per a Curtó, on narra la història d’una escola de poble tal i com ella sempre l’havia fet i somiat: alegre.

©2019 Ajuntament del Vendrell