Fira de Santa TeresaLa Fira del Vendrell és un certamen multisectorial  que se celebra a l’octubre, al voltant del dia de Santa Teresa, i que té els seus orígens al primer terç del segle XIX, quan era eminentment agrícola i ramadera.


A la Fira hi estan representats els sectors de l’habitatge, l’automoció, l’alimentació i la gastronomia, que es complementen de forma biennal amb el Mostraví i les Jornades Gastronòmiques. Des de l’any 2001 també compta amb la Fira de Ceràmica, que ha esdevingut internacional i que, emmarcada en el projecte “El Vendrell. La Ceràmica”, té la voluntat de recuperar la memòria històrica de la terrissa vendrellenca, alhora que pretén aprofundir en la divulgació de la ceràmica en tots els seus camps. A més, en les darreres edicions de la Fira s’han incorporat nous espais i certàmens, com el Carrer de l’Art i la Mostra Internacional de Cervesa.


Durant la Fira també hi ha un programa ampli d’actes culturals, des de conferències a concerts i exposicions, sense oblidar les representacions teatrals i folklòriques, amb les cercaviles i la tradicional diada castellera.

 

Més informació: www.mercatsifires.cat

©2019 Ajuntament del Vendrell