El Vendrell, 10 de juliol de 2024

Del 12 al 20 de juliol, el Festival oferirà una programació formada per vuit concerts de la mà d’artistes internacionals i nacionals que interpretaran una àmplia varietat de programes de música de cambra

Aquest divendres torna al Vendrell un dels festivals de música més esperats del territori, el ja tradicional Festival Internacional de Música Pau Casals.
Enguany, celebrant la 43a edició, el Festival tindrà lloc del 12 al 20 de juliol i, sota el títol “Sentir els músics romàntics”, comptarà un any més amb artistes internacionals i nacionals que interpretaran una àmplia varietat de programes de música de cambra centrats en la música del romanticisme. L’artista i músic Marina Durany s’incorpora a aquest gran esdeveniment, a través de la creació de la imatge del Festival, per tal que aquest sigui una vivència única, creant una atmosfera que submergirà al Vendrell en el sentir dels músics romàntics.


L’Ajuntament del Vendrell i l’Auditori Pau Casals, amb la col·laboració de la Fundació Pau Casals i de l’Associació Amics de l’Orgue del Vendrell han programat un total de 7 concerts, entre els quals 5 grans concerts a l’Auditori de Sant Salvador i 2 concerts al centre del Vendrell representant el lligam de la vida de Pau Casals amb el municipi del Baix Penedès.


El concert inaugural tindrà lloc divendres 12 de juliol a les 20h a l’Auditori Pau Casals. Enguany anirà a càrrec del duo format per la violoncel·lista Anne Gastinel i la pianista Claire Désert que interpretaran grans obres reconegudes de l’Europa romàntica de compositors com Schumann, Chopin i Grieg.


El director artístic, Bernard Meillat, també destaca altres concerts del Festival, com el de dissabte 13 de juliol que comptarà amb el baríton Benjamin Appl que, acompanyat de Jorge Viladoms al piano, ha imaginat un programa especialment dedicat a Pau Casals i Victòria dels Àngels. El programa inclou dos lieder de Brahms interpretats per Victòria i Pau a Puerto Rico, dues cançons del Mestre, una sorprenent excursió a l’Amèrica Llatina i periple pel món dels lieder romàntics amb Schubert.

Cal remarcar també la presència de dues violinistes excepcionals: Carolin Widmann que, en el seu concert del 19 de juliol, interpretarà sonates de Schumann, Brahms i Fauré, amb l'acompanyament al piano de Gabriele Carcano, i Antje Weithaas, que juntament amb Jonathan Brown, Erica Wise i els Solistes de l’Orquestra del Festival Pau Casals, seran els intèrprets del concert "Oda a la joventut" del 18 de juliol. A més, Weithaas i els Solistes de l’Orquestra del Festival Pau Casals oferiran també el concert "La cara brillant del Romanticisme" l’últim dia del festival.


Finalment, el concert de Mischa Maisky i Martha Argerich programat pel 16 de juliol s’ha hagut de cancel·lar per causes de força major. Ambdós artistes lamenten no poder ser-hi en aquesta ocasió.


El 16 de juliol a les 20h “El Festival obre les portes”. L’Auditori Pau Casals i el Museu Pau Casals obriran les seves portes de 18:30h a 20:30h. La finalitat és apropar el Festival i el Mestre a la ciutadania; podrem submergir-nos en l’univers Casals i el leitmotiv d’aquesta edició: Sentir els músics romàntics. L’artista Marina Durany, creadora de la imatge i de l’escenografia del vestíbul de l’equipament dissenya una experiència profunda convidant-nos a entrar i sentir.

A continuació, a les 21h, la música sortirà a la plaça Bach, presidida per l’escultura de Subirachs, on podrem gaudir de la projecció d’arxius de vídeo de Pau Casals interpretant i dirigint: “Pau Casals en imatges”. Tot plegat un bon motiu per conèixer el 43è Festival de Música Pau Casals.


D’altra banda, també cal destacar dos concerts que es faran a dos punts molt especials del Vendrell. El 15 de juliol l’Església Parroquial acollirà “Bach majestuós”, un concert d’orgue de la mà de Benjamin Alard, un dels organistes més sol·licitats del món i el primer músic en dècades a qui se li va demanar que enregistrés les obres completes de Bach per a orgue i clavecí. Altrament, el 17 de juliol la Plaça Nova serà l’escenari del concert “Música al cor del Vendrell”, interpretat pels Solistes i l’Orquestra de Cambra del Festival Pau Casals.

Per últim, tres activitats molt especials complementen la programació de la 43a edició: un concert festiu a càrrec dels alumnes de piano de l’Escola Municipal de Música Pau Casals que interpretaran diverses obres de compositors romàntics el 14 de juliol a l’auditori de l’escola; una classe magistral a càrrec de Benjamin Alard el 16 de juliol a l’Església Parroquial del Vendrell i un concert a càrrec dels solistes de l’Orquestra del Festival Pau Casals, exclusiu per a col·laboradors del Festival, al Museu Pau Casals.

Venda d’entrades
Les entrades pel Festival es poden adquirir a l’Escola Municipal de Música Pau Casals del Vendrell els divendres no festius de 10h a 13h, a l’Auditori Pau Casals durant tots els dies que hi hagi concert del Festival de 10h a 13h o a taquilla, una hora abans de la representació, sempre i quan l’aforament així ho permeti. A més, també es poden comprar al web www.auditoripaucasals.cat©2019 Ajuntament del Vendrell