El Vendrell, 27 de juny de 2024

El Casal Jove del Vendrell va tancar el passat 20 de juny la seva dotzena temporada, la corresponent al curs 2023-2024, com també ho han fet aquests dies la resta de programes que té en marxa la Regidoria de Joventut. En concret, aquesta temporada el Casal Jove ha tingut 6.603 usuaris, amb una mitjana de 48 persones per dia, unes xifres que es mantenen semblants a anys anteriors. Aquest fet ha estat valorat positivament per la regidora de Joventut, Mariona Figueras, que considera que “són números que ens demostren que el Casal Jove és un gran recurs de referència pels joves del municipi i que alhora ens animen a seguir treballant en aquesta línia”. Per això, ha afegit, “ ja estem preparant la 13a temporada que arrencarà el 16 de setembre i pensant les noves activitats i xerrades que oferirem”.

A més de l’atenció presencial als usuaris que cada tarda passen pel Casal Jove, aquest servei ofereix diversos programes, també gratuïts, que contribueixen a oferir una atenció integral a la gent jove del Vendrell i també de la comarca.

Així per exemple, els dimarts i dijous s’hi ofereix l’Espai Jove de Salut, prestat per l’entitat H2O, que ofereix assessorament en temes de sexualitat, de gènere, de consum de drogues o de prevenció d’infeccions de transmissió sexual i el VIH, entre altres. Aquesta temporada, aquest servei ha atès 348 joves i ha realitzat un total de 277 consultes. En concret, 10 joves han anat a l’Espai Jove de Salut derivats des de Justícia juvenil i 5 des del protocol d’Alternativa a la Sanció Administrativa, dos programes que també es vehiculen des del Casal Jove.

A part, l’Espai Jove de Salut ha ofert 225 dinamitzacions, tallers i formacions sobre educació sexual als sis instituts del Vendrell, arribant a un total de 4.595 joves.

Un altre dels serveis que s’ofereixen des del Casal, en aquest cas els dimecres, és el Programa de Suport a l'Ocupació Juvenil del SOC, que en el cas del Vendrell coordina l’EINA, i que aquest curs ha atès 108 joves, 20 dels quals a les mateixes instal·lacions del Casal Jove. Tots ells han rebut orientació en la recerca de feina i també en la definició del seu itinerari formatiu, millorant així la seva ocupabilitat. A més, el Programa Referent d’Ocupació ha ofert aquest curs un total de 33 xerrades informatives als instituts del municipi, així com 10 tallers formatius i ocupacionals amb joves provinents de centres educatius.

Des del Casal Jove també s’impulsa el programa de dinamització cívica per a l’emancipació juvenil, i a més, el Casal és seu també del projecte “Escolta’m”, servei d’atenció psicològica, que s’ofereix els dilluns i dimecres.

El tècnic de la Regidoria de Joventut, Dani Utge, ha destacat el treball integral que s’ofereix des del Casal Jove i que, ha dit, “el fa referent com a espai de contenció social per a tots els joves del Vendrell i comarca, atenent especialment a un perfil de persona jove que té necessitats, manca de recursos, vulnerabilitats, etc”. Gràcies a l’equip del Casal es pot oferir, ha afegit, “un paper d’acompanyament i d’ajuda a la inclusió i la integració”.

 ©2019 Ajuntament del Vendrell