El Vendrell, 12 de juny de 2024

Ahir dimarts 11 de juny es va dur a terme a l’Ajuntament del Vendrell la primera reunió de la Taula de salut mental, amb la participació de les entitats del Vendrell que treballen en l’àmbit de la salut mental, del Centre de Salut Mental d’Adults i del Centre de Salut Mental Infantil, així com de l’Àrea Bàsica de Salut.

Després de que cada entitat es presentés i expliqués tota la feina i activitats que desenvolupa, es van posar sobre la taula les necessitats més imminents com poder comptar amb un Centre d’Atenció i Seguiment de les Addiccions (CAS), així com poder disposar de més professionals, en concret, de psicòlegs i de psiquiatres.

A la reunió es va insistir molt en la necessitat d’intensificar el treball de prevenció en totes les edats, incorporant també a l’escola i instituts, treballant la prevenció tant amb els infants i joves com amb les seves famílies.

La regidora de Salut, Montse Martín, s’ha mostrat satisfeta de la gran participació de la primera Taula de salut mental i va coincidir a destacar la conclusió de que “és fonamental treballar la prevenció per no col·lapsar les consultes una vegada ja s’ha desenvolupat la patologia mental”.©2019 Ajuntament del Vendrell