El Vendrell, 3 de juny de 2024

Amb motiu de la “Setmana dels Museus” (del 3 al 9 de juny), el Museu Deu i la Regidoria de Feminismes de l’Ajuntament del Vendrell ha convidat la divulgadora cultural Sara Rubayo a fer una xerrada al Museu Deu el proper divendres 7 de juny, a les 18 h.

Sara Rubayo, gràcies a les xarxes socials, ha fet que la història de l’art arribi a tothom, utilitzant un llenguatge planer i divertit, allunyat dels caducats discursos acadèmics. A més de la divulgació mitjançant les xarxes socials, Rubayo també treballa en diferents mitjans de comunicació com ara ràdio, diaris o televisió.

Ha col·laborat a les seccions d’art de InfoLibre, elDiario.es i El País. I és col·laboradora habitual del “Condensador de Fluzo”, programa de divulgació històrica de La2 de RTVE. Dirigeix el podcast mensual d’art “Carne Cruda”, ha participat en accions amb Canal Historia i al podcast de National Geographic. També presenta el podcast ”La Señora del Arte”, a Podimo, i gaudeix fent classes on-line i presencials d’història de l’art. És coautora de dos volums sobre PintorAs, juntament amb Ana Gállego.

La xerrada al Museu Deu girarà entorn les dones artistes, dones creadores que han estat “silenciades” dins el món de l’art. Des del món Antic fins al segle XVIII, la dona ha estat tradicionalment representada com a musa, com a deessa mitològica o com a pintora de poc talent. Rubayo reescriu una història de l’art traient a la llum tot un seguit de pintores que van ser rebutjades artísticament i oblidades històricament. Des de la premissa “todas dentro y ninguna fuera”, Rubayo pretén pintar una imatge completa del desenvolupament artístic al llarg dels anys.

L’acte és gratuït per a tothom i l’aforament és limitat.©2019 Ajuntament del Vendrell