El Vendrell, 31 de maig de 2024

El Centre cívic l’Estació del Vendrell acull fins el dia 10 de juny la mostra “La justícia juvenil, un servei públic de tota la societat”, una exposició itinerant organitzada pels Serveis Territorials del Departament de Justícia a Tarragona.

La mostra s’ha inaugurat aquest divendres amb la presència de la regidora de Joventut, Mariona Figueras, i del Coordinador de l’equip tècnic de Medi Obert de Tarragona, Salvador Miquel.

L’exposició repassa els 40 anys de la justícia juvenil a Tarragona i busca donar a conèixer a la ciutadania aquest servei que tracta joves de 14 a 18 anys. En el cas del Vendrell, s’hi col·labora des de fa ja 15 anys a través de la Regidoria de Joventut.

Els antecedents del servei es remunten a principis del segle XX, amb la creació de la Casa Tutelar Sant Josep. No va ser fins l’any 1982 que es va començar a treballar amb intervencions a medi obert. La mostra permet veure, precisament, com els models d’intervenció amb els joves han anat canviant amb el pas dels anys. Actualment, s’aposta pel model de responsivitat», que es basa en el criteri d’ajustar les intervencions a les circumstàncies i a la situació personal de cada jove.

L’exposició es podrà visitar fins el 10 de juny de dilluns a divendres de 9 a 14h i de 15 a 21h.

 ©2019 Ajuntament del Vendrell