El Vendrell, 30 de maig de 2024

Des de l’aplicació del protocol, l’Oficina Antiocupacions ha evitat un total de 68 ocupacions conflictives al municipi

Fruït de l’ocupació conflictiva que s’ha produït al número 25 del carrer Josep Carner i que ha comportat una alteració de la convivència i preocupació entre els veïns i veïnes de l’entorn, des de la Policia local s’ha decidit activar el protocol antiocupacions. Aquest estipula de quina manera han d’actuar els agents de la Policia local i quines són les línies a seguir en casos com aquests.

En l’ocupació que s’ha produït al carrer Josep Carner, en concret, el que s’ha fet és instar a la constructora propietària dels edificis a que interposi la denúncia al més aviat possible. De no fer-ho, l’Ajuntament ha anunciat que aplicarà la Llei 1/2023 que el faculta de manera subsidiària a exercir les accions legals corresponents per dur a terme el llançament d’aquestes persones que han ocupat il·legalment l’edifici.

El regidor de Seguretat Ciutadana, Christian Soriano, ha explicat que manté un contacte permanent amb veïns i veïnes per explicar-los la situació i posar solucions als problemes ocasionats per aquests ocupes i per la conflictivitat que generen. Així mateix ha afegit que en els darrers dies s’ ha augmentat de manera significativa la presència policial a la zona. El regidor ha apuntat també que s’està col·laborant estretament amb els Mossos d’Esquadra per poder dur a terme totes les actuacions.

En concret, Soriano ha explicat que “aquest matí han decidit anar un pas més enllà per seguir augmentant la pressió als ocupes i el que han fet és tallar l’electricitat que tenien punxada de manera il·legal a l’enllumenat públic”.

El regidor ha valorat que “l’Oficina Antiocupacions es mostra com una eina eficaç i eficient per parar les ocupacions i en aquest sentit ha recordat que des de la seva creació, al mes de juliol de l’any passat, s’han aconseguit evitat un total de 68 ocupacions”.©2019 Ajuntament del Vendrell