El Vendrell, 7 de maig de 2024

Ahir dilluns 6 de maig, el regidor de Fires de l'Ajuntament del Vendrell, Christian Soriano, i la presidenta de la Ruta del Xató, Núria Carbó, van escenificar el final de la temporada 2023/24 de la Ruta del Xató amb un acte protocol·lari celebrat al Celler Avgvstvs Forvm.

L'esdeveniment, que va aplegar a xefs, empresaris del sector de la restauració i apassionats de la gastronomia, i mitjans de comunicació, va ser el punt final d'una temporada memorable.

Núria Carbó, en la seva tasca com a presidenta de la Ruta del Xató, va lliurar el tradicional morter de marbre a Enric Roca, ambaixador de la temporada 2023/24 de la Ruta del Xató. En un emotiu discurs, Carbó va expressar el seu agraïment a tots els col·laboradors que han contribuït a l'èxit d'aquesta edició de la ruta gastronòmica única:

"És un plaer estar aquí avui per cloure una temporada memorable de la Ruta del Xató", va afirmar Carbó. "Des dels nostres restaurants participants fins als nostres valuosos aliats, cada un de vosaltres ha jugat un paper crucial en el ressò que la Ruta del Xató ha tingut aquest any"

Aquesta temporada va ser testimoni de la diversitat de visitants que han gaudit del xató, contribuint a la difusió de la cultura local i al creixement econòmic de la regió. Cada comensal que ha degustat un plat de xató ha contribuït a enfortir els lligams entre el Penedès i els seus visitants.

Christian Soriano, en el seu parlament, va destacar la importància de continuar treballant junts per promocionar la Ruta del Xató i garantir el seu futur per a les pròximes generacions.

L'ambaixador Enric Roca Albet va compartir les seves experiències i moments viscuts durant la temporada al voltant d'aquest tresor gastronòmic que uneix el Penedès i el Garraf.

Els gremis i els restaurants participants han estat una part indispensable de l'èxit de la Ruta del Xató. Els gremis, amb la seva força i unió, han donat suport i difusió a la Ruta, promocionant-la i fent-la possible. D'altra banda, els restaurants han estat els veritables motors d'aquesta ruta gastronòmica, ajudant a donar a conèixer la nostra gastronomia particular amb aquest plat únic al món.

L'acte va tenir lloc al Celler Avgvstvs Forvm, un escenari emblemàtic que ha acollit aquests amants de la gastronomia per acomiadar la temporada amb un tast d'exquisits aperitius, maridats amb els vins de la finca amb denominació d'origen Penedès.

 



©2019 Ajuntament del Vendrell