El Vendrell, 9 d’abril de 2024

Dissabte 27 d’abril, a les 20 h, al Teatre Municipal Àngel Guimerà del Vendrell (TÀG) tindrà lloc el concert Prop del Mar! d’homenatge a Guimerà i Papasseit, després d’haver passat pel Palau de la Música Catalana de Barcelona (24 d’abril) i el Teatre Fortuny de Reus (26 d’abril).

Es tracta d’una commemoració musical per reivindicar i gaudir del patrimoni musical i literari en el centenari de la mort d’Àngel Guimerà i Joan Salvat-Papasseit, dues figures cabdals de la literatura catalana agermanades pel mar en la seva vida i obra.

L’Ajuntament del Vendrell, l’Associació Joan Manén i l’Associació El Cor Canta han presentat avui aquest concert al TÀG que posarà en relleu la màgica i enriquidora simbiosi entre literatura i música, tot fent reviure l’obra que ens han llegat tant Guimerà com Salvat-Papasseit a través de la música d’Enric Morera, Eduard Toldrà, Francesc Pujol i Gerard López Boada. També es recupera una obra pràcticament inèdita de Joan Manén.

El concert, que serà presentat per Salvador Alsius, anirà a càrrec de l’Orquestra Camerata XXI - Ciutat de Reus i el Cor Canta, sota la direcció de Néstor Bayona i amb Guillermo Pastrana, al violoncel; Serna Sáenz, soprano, i Roger Padullés, tenor.

La venda d’entrades del concert estarà disponible divendres 12 d’abril, a partir de les 10 h, a https://temporada.koobin.cat/propdelmar

Informació del concert



©2019 Ajuntament del Vendrell