El Vendrell, 19 de març de 2024

El Museu Deu, el Museu Pau Casals i el Museu Apel·les Fenosa presenten aquesta Setmana Santa una nova activitat turística dirigida a les famílies per gaudir del patrimoni, a través d’un divertit joc de pistes disponible en quatre idiomes (català, castellà, anglès i francès).

Aquesta “gimcana digital” neix de la col·laboració del Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona i  la Xarxa de Museus de les Comarques de Tarragona i Terres de l’Ebre que, des de l’any 2021, treballen conjuntament creant projectes d’innovació en el turisme com a gestors de les destinacions turístiques familiars. Una de les fites principals és aconseguir que els equipaments museístics i culturals siguin un actiu per atraure el públic familiar i donar resposta a les seves necessitats en el moment de visitar-los.

Els tres museus del Vendrell, formen part de la Xarxa Territorial de les Comarques de Tarragona i Terres de l’Ebre, en tant que són museus registrats de la Generalitat de Catalunya. Les xarxes de museus són estructures de suport temàtic i territorial dins del Sistema de Museus de Catalunya. Es creen amb la finalitat de fomentar la cooperació entre els diversos centres museístics per a assolir una major eficiència dels recursos i organitzar serveis d'economia d'escala per al conjunt de museus catalans.

A l’entrada dels museus trobareu un codi QR que us portarà al portal  web on hi ha els diferents jocs dels tres museus de la Xarxa. Tot resolent reptes i pistes, podreu anar desglossant la història de la col·lecció dels diversos museus, alhora que coneixereu alguns trets de la resta de museus de la Xarxa de Museus de les Comarques de Tarragona i les Terres de l’Ebre. Només cal escanejar amb el teu mòbil el codi i començar a jugar!

La  gimcana del Museu Deu, “Robatori al Museu Deu”, gira entorn un antic robatori. La Cloe como que és una apassionada de les històries de detectius vol ajudar a resoldre l’enigma, per aquest motiu amb els seu collaret màgic viatjarà en el temps per descobrir la peça robada.

La gimcana del Museu Pau Casals, “La casa  secreta de Pau Casals”,  té com a punt de partida un treball que ha de fer la Cloe sobre el reconegut violoncel·lista. Ella està convençuda que a més de la casa nadiua i la de la platja de Sant Salvador, el músic tenia una casa secreta, on anava quan vivia fora de la seva terra de naixement. Decidida utilitzarà el seu collaret màgic per viatjar al passat i descobrir aquesta casa amagada.

La gimcana del Museu Apel·les Fenosa, “Els somnis de Fenosa”, té com a repte descobrir com treballava l’escultor. Gràcies al collaret màgic, la Cloe viatja en el temps, però durant el trajecte es produeix algun error i en lloc d’anar al taller de l’artista, va a parar a la ment de Fenosa mentre dormia. El problema està en què l’escultor no pot parlar i per tant, la Cloe l’ha d’acompanyar de somni en somni fins que troba la forma de recuperar la seva veu.

 

Museu Deu: del 26 al 28 de març de 10 a 14 h i de 17 a 19 h; el 30 de març d’11 a 14 h i de 17 a 19 h; i el 29 i 31 de març d’11 a 14 h.

Museu Pau Casals: del 26 al 28 de març de 10 a 14 h i de 16 a 18 h; el 30 de març de 10 a 14 h i de 16 a 19 h; i el 29 i 31 de març de 10 a 14 h.

Museu Apel·les Fenosa: el 28 i el 30 de març 11 a 14 y de 17 a 19 h, el 29 i el 31 de març d’11 a 14 h.



©2019 Ajuntament del Vendrell