El Vendrell, 5 de març de 2024


A les portes del 8M, Dia Internacional de les Dones, l’Ajuntament del Vendrell ha presentat els actes al voltant d’aquesta commemoració i que s’han englobat sota el lema “La força del feminisme al Vendrell”.

En paraules de la regidora de Feminismes i Drets LGBTIQ+, Silvia Vaquero, el feminisme al Vendrell “avança amb força i prova d’això són totes les polítiques en igualtat impulsades per l'Ajuntament”. Com a exemples, la regidora ha recordat la gratuïtat de I-1i I-2; l’educació fora escola inclusiva; el programa “Temps per cures”; el SIAD o la programació amb perspectiva de gènere i equitativa dels espectacles i esdeveniments culturals, entre d’altres”.

Segons Silvia Vaquero, “totes aquestes mesures donen visibilitat a les dones, donen la possibilitat de poder ser mares i educar els infants en la corresponsabilitat i poder formar-nos i també gaudir del lleure”.

Com ha recordat la regidora, el 8M al Vendrell és una jornada reivindicativa que defensa la igualtat per construir una municipi més just. En concret, els actes programats per enguany són els següents:

8 de Març

- 12 h, cruïlla av. Baix Penedès / camí de Mas d’en Gual

ACTE INSTITUCIONAL
Presentació del mural Les dones de Guimerà, realitzat per Antidot Colors
Lectura de la declaració institucional, a càrrec de l’actriu Marina Vilardell

- 18 h, al TÀG -Teatre Àngel Guimerà-
Acte de lliurament del 12è Premi Teresina Martorell

-20 h, al TÀG


Teatre: La dona que va cridar tant que es va buidar, a càrrec de Maria Ten, de la companyia Les Fugitives
Entrada gratuïta. Reserva prèvia a https://elvendrell.koobin.cat/8M

Servei de canguratge gratuït durant l’obra. Cal fer la reserva prèvia a feminismes@elvendrell.net

Premi Teresina Martorell
En relació al Premi Teresina Martorell, la regidora de Feminismes ha recordat que es tracta d’un guardó que ajuda a donar visibilitat a les dones que han destacat i destaquen en àmbits encara especialment masculinitzats. Precisament enguany, la Comissió encarregada d’avaluar les diferents candidatures presentades, ha escollit com a guanyadora la vendrellenca Rosa Maria Marcé i Recasens, catedràtica de Química Analítica de la Facultat de Química de la URV.

Nova imatge
Coincidint amb el 8M, la Regidoria de Feminismes ha estrenat una nova imatge gràfica a les xarxes socials, amb la il·lustració d’una dona amb una gira-sols a la mà, una flor que irradia vitalitat i força, obra de Joaquim Sicart.©2019 Ajuntament del Vendrell