El Vendrell, 4 de març de 2024

El Museu Deu del Vendrell retornarà el “Reliquiari dels Sants Màrtirs" a l’Arquebisbat de Tortosa el proper 21 de març.

Aquest reliquiari fou robat l’any 1979 de l’església Arxiprestal de l’Assumpció de Gandesa. Temps després, el senyor Deu, antic notari de la vila i col·leccionista d’obres d’art, va comprar el reliquiari a un important antiquari de Barcelona.

L’any 1991, aquesta peça, juntament amb les 2.844 obres d’art col·leccionades,  les va donar a l’Ajuntament del Vendrell per tal que fossin exposades en un museu. L’any 1995 es va inaugurar el Museu Deu per conservar, exposar i difondre la totalitat d’obres d’art del senyor Deu.

Gràcies a la tasca de conservació i difusió que ha fet el Museu durant aquests anys, el reliquiari es retornarà als seus propietaris i, fins a la seva devolució, es podrà admirar en una vitrina de la Sala de les Catifes.

Com a acte de comiat, el dimecres 20 de març, a les set de la tarda, tindrà lloc al Museu Deu la xerrada “Robatori d’art. El reliquiari del Museu Deu”, en la qual la directora del Museu Deu, Núria Payán, explicarà com s’han desenvolupat totes les diligències i el museòleg Damià Amorós comentarà robatoris famosos al llarg de la història de l’art.

L’acte és gratuït per a tothom. Aforament limitat.
©2019 Ajuntament del Vendrell