El Vendrell, 21 de desembre de 2023

Amigues, amics,

Desitjo que aquests dies els passeu en bona companyia, aprofitant d’uns dies de descans merescut, i si podeu, aprofiteu per sortir als carrers i omplir-los de vida.

Aquest 2023 ens ha ensenyat la importància que té el diàleg, l’entesa i la convivència per a un futur de prosperitat i progrés. Tant a Ucraïna, Palestina o a casa nostra, només arribant a acords es construeix un futur millor.

En aquest any del 50è aniversari de la mort de Pau Casals, també hem recordat la lluita de tot el Vendrell per tornar a casa el mestre i tancar així les ferides de la dictadura en favor de la convivència.  

I la convivència, la inclusió, la cohesió social es treballa en tots els àmbits. Així, la gratuïtat de les escoles bressol és perquè tots els nenes i nenes comparteixin les aules i el pati. I la gratuïtat de les instal·lacions esportives per a les persones amb discapacitat perquè l’esport és salut i l’hem de potenciar entre tota la població. 

I perquè no hi ha convivència sense seguretat, estem impulsant la millora més important en plantilla, organització i equipament de la policia local, i reforçant la col·laboració amb totes les altres policies.

Seguretat i millora de la via pública amb els nous contractes de manteniment dels carrers i neteja, els dos grans objectius del mandat!.

El Vendrell creix, especialment als nuclis marítims, on concentrarem els nous serveis i equipaments, com el Tabaris, des d’on avui ja us adreço aquest missatge de Nadal. Creixement de població que ens consolida com a capital, que es reforça amb les delegacions de la Generalitat al Penedès o amb l’ampliació de l’hospital o de l’estació de tren.

La nostra societat té reptes majúsculs; especialment mediambientals, que hem d’afrontar amb determinació per adaptar-nos al canvi climàtic: inversions en tot el cicle de l’aigua, recollida de residus porta a porta, transformació verda i, per al progrés, educació inclusiva i més oferta d’FP.

I només el Vendrell pot encadenar celebracions, el proper 2024, és l’any Guimerà, centenari de la mort d’un altre vendrellenc il·lustre. Estem preparant un programa d’activitats que ens tornarà a fer omplir d’orgull vendrellenc.

Amigues, amics, us desitjo que, amb pas ferm i determinació, assoliu els vostres propòsits el proper any, i que compartim tots, el propòsit de fer un Vendrell socialment just i econòmicament pròsper.

Bones festes i feliç any nou!

Kenneth Martínez Molina
Alcalde del Vendrell



©2019 Ajuntament del Vendrell