El Vendrell, 30 d’agost de 2023

L’Oficina treballa ja en l’elaboració d’un protocol perquè la ciutadania sàpiga com actuar davant les ocupacions

El regidor de Seguretat ciutadana, Christian Soriano, ha valorat avui molt positivament el funcionament de les tres primeres setmanes de la nova Oficina Antiocupacions del Vendrell, amb a qual s’han impedit ja 7 ocupacions il·legals.

Soriano ha avançat també que en aquests període molts veïns i veïnes s’han adreçat a l’Oficina per demanar informació i assessorament amb temes relacionats amb les ocupacions d’immobles. Per això, i en aquesta línia, des de l’Oficina s’està treballant ja en l’elaboració d’un protocol d’actuació que es farà públic “perquè la ciutadania sàpiga què fer en casos d’ocupacions delinqüencials, tant en pisos de propietat o d’immobles contigus”.

El regidor de Seguretat Ciutadana també ha volgut posar en valor “que gran part d’aquestes ocupacions s’han pogut evitar gràcies a la col·laboració ciutadana i a l’actuació ràpida i diligent de l’Oficina”.

En els primers 21 dies de funcionament s’han evitat 7 ocupacions en calent en diferents punts del municipi com el centre del Vendrell, Coma-ruga, els Masos, Mas d’en Gual o la Carretera de Valls. També s’ha actuat en una altra ocupació, però atès que no era delinqüencial s’ha activat el protocol de Serveis Socials i no se'ls ha desocupat.

Unes xifres que, segons Soriano, “demostren que l’Oficina és útil per assegurar la tranquil·litat i la seguretat als nostres carrers i barris”.

L’Oficina Antiocupacions coordina diferents departaments de l’Ajuntament del Vendrell per abordar la problemàtica de les ocupacions delinqüencials d’una forma transversal des de Serveis Socials, Salut, Urbanisme, Habitatge i Seguretat ciutadana, i en coordinació amb altres cossos de seguretat. Per posar-s’hi en contacte només cal trucar al telèfon de la Policia local (977 15 44 44).



©2019 Ajuntament del Vendrell