El Vendrell, 10 de juliol de 2023

 

El Tribunal Català de Contractes del Sector Públic, amb data d’avui, ha fet arribar la resolució 426/2023 al recurs presentat a principis d'any per un grup municipal de l’Ajuntament del Vendrell a la licitació del servei de neteja viària.

En la seva resolució, el Tribunal de Contractes no aprecia que la configuració dels elements econòmics del contracte conculqui la llei de Contractes del Sector públic i, per tant, decau aquest motiu del recurs interposat.

L’aval del Tribunal a l’estudi econòmic del contracte permet continuar la tramitació administrativa i licitar el servei.

El Tribunal sí que estima que cal revisar dos criteris d’adjudicació: un, la borsa d’hores per serveis extraordinaris (que considera que cal especificar més per quins motius poden ser), i l’altre, la realització de campanyes ambientals (que considera que ja són part intrínseca del contracte). 

Properament l’Ajuntament del Vendrell farà les modificacions oportunes per continuar la tramitació de la licitació i adjudicar el nou contracte de neteja viària tant aviat com sigui possible.

En una roda de premsa aquest matí, l’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, ha valorat positivament la resolució i ha dit que “ja no hi ha ombres ni sospites sobre la legalitat de la licitació”. Alhora, l’alcalde ha demanat “que tothom l’accepti la resolució del Tribunal per tal que al més aviat possible tinguem un contracte de neteja adequat a les necessitats actuals del Vendrell”.©2019 Ajuntament del Vendrell