Del 7 al 22 de juliol, el Festival ofereix una programació formada per quinze concerts, a càrrec d’artistes nacionals i internacionals, i tres activitats molt especials.

La programació d’enguany compta amb músics d’alt nivell com el violinista Pinchas Zukerman, el violoncel·lista Miklós Perényi i el pianista Richard Goode, entre d’altres.

 La 42a edició del Festival Internacional de Música Pau Casals celebra el cinquantè aniversari de la mort de Casals.


El Vendrell, 5 de juliol de 2023

Aquest divendres 7 de juliol comença la 42a edició del Festival Internacional de Música Pau Casals, que enguany celebra el cinquantè aniversari de la mort de Casals. El Festival, que tindrà lloc al Vendrell i s’allargarà fins el 22 de juliol, estarà format tant per músics nacionals com internacionals, tots dignes ambaixadors del nom Casals, que interpretaran peces d’alguns dels coneguts compositors preferits del Mestre com Mozart, Beethoven, Schumann o Brahms.

Enguany, l’Ajuntament del Vendrell i l’Auditori Pau Casals, amb la col·laboració de la Fundació Pau Casals i de l’Associació Amics de l’Orgue del Vendrell han programat un total de 14 concerts, entre els quals 8 grans concerts a l’Auditori de Sant Salvador i 4 concerts al centre del Vendrell representant el lligam de la vida de Pau Casals al municipi del Baix Penedès.

El concert inaugural, divendres 7 de juliol, anirà a càrrec del Trio Zukerman, una formació que va ocupar un lloc important al Ilarg de la carrera del violoncel·lista. Interpretaran diversitat d’ambients com la Fantasiestücke de Schumann, una obra mestra desconeguda (el Trio núm. 1 de Saint-Saëns), i una obra mestra reconeguda universalment (el Trio des Esprits de Beethoven).

El director artístic, Bernard Meillat, també destaca altres concerts del Festival, com un concert el 8 de juliol que també comptarà amb el gran violinista Pinchas Zukerman, juntament amb la viola Sara Ferrández i el violinista Yamen Saadi; el del violoncel·lista Miklós Perényi, que serà el 22 de juliol juntament amb Dénes Varjon al piano; i el del pianista Richard Goode que serà el 20 de juliol. Els tres intèrprets tenen gran rellevància en la programació ja que des de l'adolescència van ser a prop de Casals.

Seguint el desig del Mestre de compartir l’amor per la música amb el jovent, cal destacar també la participació d’altres joves talents molt prometedors. És el cas del concert “El Carnaval dels Animals”, que s’estrenarà mundialment al Festival reunint a Albert Guinovart, autor de l’obra, amb famosos pianistes i instrumentistes de vent com Eric Le Sage, Paul Meyer i Magali Mosnier.

A més a més, i seguint amb aquest interès de Casals, els joves alumnes de l'Escola Municipal de Música Pau Casals (EMMPAC) també seran protagonistes i oferiran un concert en el qual tocaran peces de Bach el 10 de juliol a l’Auditori del Tívoli.

D’altra banda, també cal destacar el concert de Bernard Foccroulle, eminent especialista en l'obra de Bach, el 17 de juliol a l’Església Parroquial del Vendrell.

Enguany, l’Orquestra i Solistes del Festival Pau Casals també oferiran diverses actuacions excepcionals a l’Auditori Pau Casals els propers 11 de juliol a la Plaça Nova, com a part del Projecte “El Vendrell sent la música”, i el 12, 14 i 15 de juliol a l’Auditori Pau Casals.

Per últim, cal destacar tres activitats que complementen la programació de l’edició d’enguany: una activitat sorpresa a càrrec dels Joves Solistes del Festival Pau Casals el 13 de juliol a la Sala de Concerts del Museu Pau Casals, una classe magistral a càrrec de Bernat Foccroulle el 18 de juliol a l’Església Parroquial del Vendrell i un concert d’Amy Goto (guanyadora ex-aequo del Premi Especial AENA del Guardó Internacional Pau Casals per a Joves Violoncel·listes 2022) i Niels Armand-Hasselweiler el 19 de juliol a la Sala de Concerts del Museu Pau Casals.

Venda d’entrades
Les entrades per al Festival es podran adquirir a l’Auditori Pau Casals durant tots els dies que hi hagi concert del Festival de 10h a 13h o a taquilla, una hora abans de la representació, sempre i quan l’aforament així ho permeti. A més a més, també es poden comprar al web www.auditoripaucasals.cat©2019 Ajuntament del Vendrell