El Vendrell, 27 de juny de 2023


Aquest estiu, des de la Regidoria de Cultura i Patrimoni tornen a proposar descobrir l’entorn del Vendrell a través de diverses rutes que permetran conèixer el municipi i algun dels seus veïns més il·lustres.

El Vendrell té un gran potencial, i les accions entorn a la vila són necessàries per donar valor a la seva història i el seu patrimoni artístic, cultural i natural, i fer-los més propers i accessibles tant als visitants d’arreu del territori, com als mateixos vilatans. Aquestes rutes patrimonials s’oferiran de dilluns a dissabte per tal de posar-les a l’abast de tothom qui estigui interessat en descobrir el municipi.

Els dilluns 10 i 17 de juliol i 7 d’agost, a les 19 h, s’ofereix la ruta “Descobreix la Via Augusta”, que permetrà conèixer un fragment d’aquesta important via de comunicació romana.

Els dimarts 25 de juliol i 8 i 22 d’agost, a les 18.30 h, des del Museu Pau Casals oferiran la ruta “Sant Salvador: de port marítim a platja d’estiueig” en què es podran descobrir els orígens d’aquest barri marítim.

Els dimecres és el dia destinat a Coma-ruga. El 5 i 19 de juliol i 16 i 30 d’agost, a les 19 h, la ruta “Coma-ruga: un viatge en el temps” proposa conèixer com va sorgir Coma-ruga i el seu origen termal. A més a més, el 12 de juliol i el 23 d’agost, a les 19 h, es farà la ruta “Descobreix l’art del mosaic a Coma-ruga” per conèixer l'obra de l'artista Santiago Padrós a través dels mosaics que es troben per diferents racons del nucli marítim.

Dijous les visites es traslladen al centre del Vendrell. El 13 i 20 de juliol i el 3, 10, 17, 24 i 31 d’agost, a les 19 h, els visitants passejaran pels carrers del centre històric de la ciutat per conèixer històries d’ibers, senyors feudals i pirates, amb la ruta “Descobreix el Vendrell”.

El divendres tindrà un toc literari, ja que el 14 de juliol i l’11 d’agost, a les 19 h, es podrà gaudir d’un “Itinerari literari pel Vendrell”, un recorregut per diversos espais del municipi que mostraran com era la societat vendrellenca del segle XIX, a través de la lectura de textos literaris de diversos autors locals. El 21 de juliol i el 18 d’agost, a les 19 h, es podran conèixer les històries d’alguns dels veïns que han deixat una empremta dins i fora de la vila, com ara Àngel Guimerà, Pau Casals, Andreu Nin, Maria Julivert o Jaume Carner, entre d'altres, amb la ruta “Els vendrellencs il·lustres”.

Per tancar la setmana, els dissabtes 15 i 29 de juliol i 12 i 26 d’agost, a les 11.30 h, hi haurà l’oportunitat de conèixer i descobrir alguns dels racons i els vincles que el mestre Pau Casals va mantenir amb la seva vila natal. Es visitarà l'església parroquial i es podrà gaudir d’una audició de l'orgue barroc amb la “Ruta Pau Casals amb audició d’orgue”, en què col·labora l’Associació d’Amics de l’Orgue.

Les rutes “Descobreix la Via Augusta”, “Descobreix el Vendrell”, “Itinerari literari pel Vendrell”, “Els vendrellencs il·lustres” i la “Ruta Pau Casals amb audició d’orgue” tenen un preu de 5 € per persona i per als menors de 12 anys són gratuïtes. Les entrades es poden adquirir des del web dels Museus del Vendrell https://museus.elvendrell.net, i es pot aclarir qualsevol dubte o fer una consulta al telèfon 977 66 56 84 o al correu electrònic elvendrell.elsmuseus@elvendrell.net.
La ruta “Sant Salvador: de port marítim a platja d’estiueig” té un preu de 8 € per persona, i de 5 € per als menors a partir de 8 anys. Les entrades es poden adquirir a https://www.paucasals.org/activitats-museu/ i per a més informació es pot trucar al telèfon 977 68 42 76 o enviar un correu electrònic a museu@paucasals.org.

Les rutes de “Coma-ruga: un viatge en el temps” i “Descobreix l’art del mosaic a Coma-ruga” són gratuïtes ja que estan subvencionades pel projecte FEDER Coma-ruga. Només cal fer-ne abans la reserva al web https://museusdelvendrell.koobin.com/ i si es necessita més informació es pot enviar un correu electrònic a bcriado@elvendrell.net.©2019 Ajuntament del Vendrell