El Vendrell, 2 de juny de 2023

El Butlletí Oficial de l’Estat del dia 30 de maig, publica el Reial decret 400/2023 de convocatòria d’eleccions a Corts Generals, del dia 23 de juliol de 2023 i, d’acord amb el que disposa l’article 39.2 de la Llei Orgànica 5/1985, del règim electoral general (LOREG), s’exposa al públic el cens electoral vigent durant els dies del 5 al 12 de juny, així com la relació de locals electorals designats, a efectes informatius i de possibles reclamacions.

Així mateix, i a les mateixes dates, es podrà presentar sol·licitud d’exclusió o inclusió a les còpies del Cens Electoral (art. 39.3 de la Llei Orgànica 5/1985 de la LOREG) que s’entreguen als responsables de les candidatures per a efectuar enviaments postals de propaganda electoral. Aquesta opció serà de caràcter permanent excepte sol·licitud en un altre sentit.

L’Ajuntament del Vendrell posa a disposició de la ciutadania un servei informàtic i personalitzat de consulta al Cens Electoral vigent, a les següents oficines municipals i amb els següents horaris.
* Oficina del SAC de Coma-ruga de l’avinguda de la Generalitat número 32: de dilluns a divendres de 8.30 h a 14 h, prèvia sol·licitud de cita: https://www.elvendrell.net/cita-previa-sac-i-empadronament
* Oficina d’Empadronament Municipal de l’avinguda Catalunya número 1: matins de dilluns a divendres de 9 h a 14.30 h i les tardes dels dimarts de 17 h a 19 h.

Per fer la consulta, cal presentar original d’algun dels següents documents: DNI, Permís de conduir o Passaport amb fotografia.

També es podrà consultar la inclusió al Cens a través d’Internet, per la seu de l’Institut Nacional d’Estadística (INE): https://sede.ine.gob.es/, si es disposa de certificat electrònic acceptat segons la relació publicada per la seu de l’INE, així com consultar les dades de la mesa i local electoral al que li correspondria votar, sense necessitat de disposar de certificat digital: https://sede.ine.gob.es/consulta_mesas_locales.

Exclusió/inclusió als enviaments postals de propaganda electoral
Les sol·licituds d’inclusió/exclusió es poden tramitar presencialment a l’Ajuntament, o per internet, com a tràmit de la seu electrònica de l’INE amb certificat electrònic, a l’adreça https://sede.ine.gob.es/oposicionPartidos.



©2019 Ajuntament del Vendrell