El Vendrell, 29 maig 2023

Aquest dimarts 30 de maig, i dins del marc de la darrera sessió del Club de Lectura, es presenta en format d’opuscle el treball d’investigació i recerca de Neus Oliveras sobre diferents dones que van exercir la professió de llevadores al Vendrell des del segle XVII fins al segle XX. La presentació, que és oberta a tothom, comptarà amb la presència de la Regidora de Cultura del Vendrell i de la Vocal de Llevadores del Col·legi Oficial d’Infermeres i d’Infermers de Tarragona, Gemma Martínez Santiago.

La nova publicació, que ve a ampliar la història vendrellenca, manté la línia de treball que l’autora va iniciar amb el llibre Dones del segle XIX al Vendrell i presència de Carme Karr, presentat l’any 2022.

Aquestes professionals de la salut, expertes en tot el què envolta el naixement i la salut sexual de les dones, són també les protagonistes de la darrera lectura conjunta del Club de Lectura de la Biblioteca Pública Terra Baixa, amb el títol La veritat sobre la llum de l’autora islandesa Auður Ava Ólafsdóttir.

El mes de juny es clou el curs de lectures del Club de Lectura de la Biblioteca amb una nova visita literària a Vil·la Joana, antiga masia de Vallvidrera, actualment convertida en museu dedicat a la memòria de Jacint Verdaguer i a la literatura universal en general.

Així mateix, el proper 14 de juny finalitza també el curs 2022-2023 del Club de Lectura de la Sala de Lectura de Coma-ruga, amb la tertúlia a l’entorn de la novel·la Boulder d’Eva Baltasar, obra finalista del premi Booker Prize. Després de nou sessions de lectures també finalitzen el curs fins després de l’estiu que es tornarà a reemprendre.

 



©2019 Ajuntament del Vendrell