El Vendrell, 11 de maig de 2023

Amb data de 9 de maig de 2023, la Generalitat de Catalunya va comunicar a la Regidoria de Turisme del Vendrell que se’ls ha atorgat l’ajut sol·licitat de 2 milions d’euros, en el marc de la tercera convocatòria del Programa Extraordinari de Plans de Sostenibilitat Turística a les Destinacions 2023 dels fons Next Generation. El Vendrell és una de les 17 destinacions catalanes que rebran prop de 50,5 milions d’euros de la tercera i última convocatòria del programa.

L’objectiu d’aquest ajut és promoure un model de desenvolupament turístic per esdevenir una destinació verda i saludable, que fomenta la música com a recurs terapèutic i promou el benestar de visitants i residents a través de les experiències eco-actives en espais naturals amb un projecte anomenat Pla de Sostenibilitat Turística “El Vendrell, Ciutat de la Música”.

Amb les actuacions previstes, la destinació es reposiciona posant en valor els seus recursos més diferenciadors. Les 23 actuacions previstes a desenvolupar en el període 2023-2026 estan englobades en 4 eixos estratègics:

La transició verda i sostenible es basa en el desplegament d’actuacions del pla de gestió sostenible del litoral, generar espais d’ombra per l’adaptació al canvi climàtic, la posada en valor del Riuet de Coma-ruga -espai natural únic al litoral de Catalunya- i la millora de l’Aula Aquàtica vinculada a la Reserva Marina de Masia Blanca, etc.

La millora de l’eficiència energètica es basa en actuacions de foment de la mobilitat sostenible, així com en l’adequació i senyalització de l’anella verda del Vendrell, entre d’altres.

La transició digital es basa en un pla de transició cap a una destinació turística intel·ligent i millores digitals per a l’Oficina de Turisme de Coma-ruga, etc.

Per últim, la competitivitat, que es basa en la millora de l’espai Planet Family, l’estudi del potencial de la música com a recurs terapèutic al Vendrell, la creació d’un parc infantil basat amb la música, la formació i acompanyament al sector turístic per millorar en digitalització, sostenibilitat i accessibilitat, entre d’altres. 

 



©2019 Ajuntament del Vendrell