El Vendrell, 27 de març de 2023

Divendres 24 de març es va celebrar el 10è aniversari del Projecte Endavant, un programa educatiu de formació integrada per a la millora de l’atenció a la diversitat i a l’educació personalitzada d’alumnes amb risc de fracàs escolar, en el qual hi intervenen diferents agents socials.

Fa 10 anys la directora de l’institut Mediterrània, Sílvia Fernández, va presentar aquesta iniciativa per donar suport i una segona oportunitat a aquell alumnat que presenta dificultats d’aprenentatge, desmotivació, absentisme o problemes de conducta a partir de 3r d’ESO.

L’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, va destacar que l’Endavant “és un projecte d’alternativa curricular, que compagina la formació a l’aula amb pràctiques en empreses, per a aquells alumnes d’entre 15 i 16 anys que estan en risc de fracàs escolar, amb l’objectiu de motivar-los a graduar-se de l’ESO i després poder continuar fent estudis postobligatoris”

A l’acte hi van participar alumnes i docents, i també entitats i empreses col·laboradores i exalumnes que van explicar la seva experiència en aquest projecte.

En el curs 2022-2023 hi ha un total de 43 empreses i entitats que acullen els 31 alumnes dels instituts Mediterrània, Andreu Nin i Baix Penedès que participen en el projecte. De cara al proper curs es comptarà amb la participació d’alumnes dels instituts escola Àngel de Tobies i Coma-ruga.



©2019 Ajuntament del Vendrell