El Vendrell, 9 de març de 2023

La primera edició de la FIRA DE LA FORMACIÓ PROFESSIONAL DEL BAIX PENEDÈS tindrà lloc els dies 15 i 16 de març al Diver Parc Lúdic (Av. Palfuriana, 104 – Coma·ruga).

La fira està organitzada per l'Eina Ajuntament del Vendrell i compta amb la col·laboració de la Cambra de Tarragona i de la Fundació Santa Teresa.

El dia 15 a les 10 hores tindrà inici la inauguració i es prolongarà fins a les 17 hores.

Tota a l'activitat de la fira està disponible en la pàgina web https://www.firafp.elvendrell.net/

El dia 16 es reprendran les activitats des de les 10 fins a les 14 hores. En els espais habilitats tindran lloc activitats lúdiques i formatives a càrrec de diferents centres educatius de la comarca i d'altres entitats empresarials vinculades al món de la formació.

Als estands disposats en dues carpes instal·lades al recinte es presentarà l'oferta formativa reglada relacionada amb la formació professional i diferents propostes educatives a càrrec d'altres entitats de la comarca.

La Fira de la Formació Professional del Baix Penedès va dirigida principalment als alumnes que actualment cursen estudis de l'ESO i que aviat hauran d'orientar la seva continuïtat formativa, encara que es planteja també com un aparador d'oportunitats educatives per a joves que, havent finalitzat altres estudis o cicles mitjans, desitgin continuar o ampliar els seus estudis en altres disciplines de la formació professional.

Té com a objectiu difondre l'oferta formativa comarcal, tant la reglada impartida pels centres de secundària, com la no reglada que s'ofereix des dels serveis d'ocupació de la comarca.

Al llarg dels últims anys es constata que el creixement i protagonisme de l'FP com a opció educativa és una evidència constatada pel milió d'alumnes matriculats en el període 2021-2022, dels quals 180.000 corresponen a l'àmbit educatiu de Catalunya, un 42% més que en el curs anterior.

Aquestes dades posen de manifest que l'FP pot ser la resposta als principals reptes als quals s'enfronta el nostre sistema educatiu, entre els quals destaca reduir la taxa d'abandonament escolar, incrementar el nivell educatiu dels menys qualificats, donar resposta a les exigències de la revolució digital i respondre a la demanda laboral amb una oferta de persones qualificades.

Des del municipi del Vendrell i des de la comarca del Baix Penedès ens sentim corresponsables en la necessitat d'abordar els reptes formatius tant a mitjà com a llarg termini, posant les eines necessàries per contribuir a millorar la qualitat del nostre sistema educatiu.



©2019 Ajuntament del Vendrell