El Vendrell, 3 de febrer de 2023

A part d’alguns que tenen obert tot l’any, de la mateixa manera que l’any passat, aquest 2023 ja hi ha establiments turístics que avancen la seva obertura aquest mes de febrer i que segurament allargaran la temporada fins a l’octubre o al novembre.

La regidora de Turisme i Platges, Bárbara Peris, ha posat de relleu que “aquest fet s’explica per la bona climatologia, les característiques del nostre territori i les activitats focalitzades a la desestacionalització que es promocionen des de la Regidoria de Turisme: familiars, actives, de salut i de natura”.

A més, aquest any es preveuen unes bones ocupacions per Setmana Santa, pel cap de setmana de Sant Joan i pels ponts de l’1 de maig i de l’11 de setembre.   

L’augment de la recaptació de la taxa turística és un indicador de l’increment de les estades en hotels, càmpings, pensions i cases rurals del municipi.

D’altra banda, la recaptació de la taxa turística del semestre estival del 2022 -d’abril a setembre-ha incrementat en un 17% respecte a l’any 2017. Després de la forta caiguda l’any 2020 a causa de la pandèmia i la recuperació al 2021, la dada d’aquest indicador del 2022 suposa un augment dels visitants que han fet pernoctació al nostre municipi. “Això demostra una clara recuperació, l’atractiu del territori i la bona feina de promoció turística que es fa tant des del sector públic com del privat”, ha dit la regidora Bárbara Peris.

En el moment que es tinguin les dades de la taxa turística del semestre fora de la temporada d’estiu es podrà valorar si el comportament del turisme consolida la desestacionalització d’aquesta activitat tan important per a l’economia local.     

Tot i aquestes dades positives, la regidora de Turisme i Platges ha explicat que “encara queda molt per fer i esperem que els propers projectes com la via de ronda, la renaturalització d’espais, la millora de la senyalització de camins i el Brisamar Cos i Ment, entre d’altres, continuïn mantenint la nostra destinació ben posicionada i atractiva per rebre més visitants durant tot l’any i que facin estades més llargues en els establiments turístics del municipi”.   



©2019 Ajuntament del Vendrell