L’Ajuntament ha publicat aquest dilluns la licitació del nou contracte


El Vendrell, 18 de gener de 2023

La regidora de Medi Ambient i Sostenibilitat i de Recollida de residus, Núria Rovira, ha anunciat que aquest dilluns 16 de gener s’ha publicat al Perfil del Contractant la licitació del nou contracte del servei de neteja viària. Un nou contracte, ha explicat Rovira, “que representarà un salt qualitatiu molt important en el servei i que ens ha de conduir cap a un Vendrell més net, més amable i més agradable”.

Les empreses interessades poden presentar les seves ofertes fins l’1 de març de 2023 (14.30h). La durada del contracte és de 5 anys i el seu valor estimat és de 12.802.856,34 € (IVA exclòs).

En concret, el contracte presenta una actualització del servei per adaptar-lo a les noves necessitats del municipi amb un 35% més d’inversió -posant 600 mil euros més fins arribar als 2,3 milions d’euros anuals-, amb una ampliació d’hores de servei, amb un reforç de personal i amb na renovació de maquinària per una de més eficient i més àgil. També es preveu que el contracte incorpori eines que permetin fer-ne un millor control i gestió. 

Segons ha explicat la regidora, una altra de les millores del nou contracte serà la incorporació de “solucions permanents a problemes que fins ara s’havien de resoldre amb mesures puntuals com la recollida de les herbes, la neteja dels pipi cans, la neteja de punts de botellades, de grafits o de la sorra que queda quan hi ha inundacions, entre d’altres”.

Núria Rovira ha explicat que també es preveu ampliar els torns de neteja, passant a fer-los tant de matí i tarda com de nit, i que s’incrementarà la presència a tots els barris i urbanitzacions del Vendrell, a més d’intensificar-la en mesos clau, com la temporada d’estiu. El nou contracte també preveu una coordinació més gran amb el servei de parcs i jardins i amb el futur contracte de la recollida de residus. La renovació del contracte de la neteja viària era una de les prioritats de l'Ajuntament del Vendrell, ja que aquest datava de l’any 1999 i no permetia cobrir les necessitats reals del municipi.

Perfil del contractant:
https://contractaciopublica.gencat.cat/ecofin_pscp/AppJava/notice.pscp?reqCode=viewCn&idDoc=114880463&lawType=



©2019 Ajuntament del Vendrell