El Vendrell, 13 de desembre de 2022

El passat divendres 9 de desembre, la regidora de Turisme i Platges, Bárbara Peris, i la tècnica de Turisme del Vendrell, Carme Sivill, es van desplaçar a la vila francesa d’Amélie-les-Bains en representació de l’Associació de Viles Termals de Catalunya per signar un protocol de col·laboració amb la Federació de termalisme d’Occitània.

Els objectius d’aquest acord són:

Establir llaços d'amistat i relació, intercanvis, trobades i cooperació entre municipis balnearis d’Occitània i Catalunya. Les trobades periòdiques han de ser un mitjà de promoció i informació entre dos territoris veïns i amb dues maneres diferents en la pràctica del termalisme i del benestar.

Contribuir al desenvolupament i diversificació d'ofertes de salut i  benestar en compliment de la normativa vigent i enriquir les estades dels pacients i clients (educació sanitària, lluita contra el sedentarisme i addiccions com el tabac, consells dietètics per preservar el capital sanitari, promocionar un estil de vida correcte, etc.).

Participar en la promoció dels territoris com a destinació turística posant en valor el patrimoni  natural, arquitectònic, cultural i gastronòmic.

 Fomentar la recerca científica, especialment en col·laboració amb les universitats dels territoris: investigació mèdica, investigació biològica i fisicoquímica en aigües termals, avaluació de serveis mèdics prestats per cures, avaluacions hidrogeològiques, producció d'energia, etc.

Contribuir a donar a conèixer les professions al voltant del termalisme, la formació i, en general, totes les accions que poden facilitar la contractació en els balnearis i en els nostres municipis termals.



©2019 Ajuntament del Vendrell