El Vendrell, 22 de novembre de 2022

 

La Regidoria de Polítiques de Gènere i Igualtat i Drets LGTBIQ de l’Ajuntament del Vendrell ha organitzat un any més diversos actes per commemorar el 25N, Dia Internacional per a l’eliminació de la violència envers les dones.

El regidor de l’àrea, Christian Soriano, ha explicat que aquest 25N “l’enfoquem en una via pedagògica i de sensibilització, de conscienciació dels més joves. Seguim impulsant la campanya “Les fake news són masclisme”, centrada en rebatre els falsos mites o discursos que legitimen la violència masclista”.

Soriano ha afegit que “si volem que el feminisme tingui una perspectiva transversal, i sobretot intergeneracional, creiem que és important cuidar el vocabulari, les formes i el llenguatge de la gent jove i d’aquí la organització de les xerrades que fem. Són activitats sempre orientades a poder prevenir, a poder actuar i a reivindicar la necessitat de lluitar contra la xacra de la violència de gènere”.

 

Els actes són els següents:

-23 de novembre, de 17 h a 19 h, al Centre cívic L’Estació

Taller de prevenció de violència masclista i violència sexual, organitzat per la Taula Comunitària del Vendrell (Regidoria de Serveis Socials) i la Regidoria de Polítiques de Gènere, Igualtat i Drets LGTBIQ (amb inscripció) - Activitat amb el suport del Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya

 

-24 de novembre, a les 19.45 h, al Centre cívic L’Estació

Acte per rememorar les dones condemnades per la Inquisició: “Brujas actuales”, organitzat per Afibromed

 

-25 de novembre, ACTE INSTITUCIONAL

 

-A les 10.30 h, al carrer de Víctor Català de Coma-ruga

-Substitució de la placa del carrer i reconeixement a Caterina Albert

-Lectura de la Declaració institucional del 25 de novembre, a càrrec de Pilu Sesma

 

-A les 11 h, a la plaça Nova

Lectures dramatitzades de textos d’Àngel Guimerà, a càrrec de l’alumnat del municipi, organitzades per les Regidories de Cultura, Educació i Polítiques de Gènere, Igualtat i Drets LGTBIQ, amb la col·laboració de Yasmina Cánovas.

 



©2019 Ajuntament del Vendrell