El Vendrell, 22 de novembre de 2022

Aquest dissabte, al Teatre Àngel Guimerà, pujarà a escena una companyia de pallassos del segle XXI, executant una versió molt lliure d'una obra del segle XVII.

Els pallassos de Rhum els encarreguen fer un clàssic i s’ho prenen com una gran ocasió. No volen que els seus nets es diguin: “El meu avi va començar pallasso i d’allà no va passar”. Volen que es diguin: “El meu avui va començar pallasso, però es va esforçar i va acabar fent clàssics, que són la cultura, la dignitat i el futur”. Escullen, perquè no n’hi havia un altre a la llibreria, 'El diablo cojuelo' de Luis Vélez de Guevara, subtitulat Novela de la otra vida traducida a esta. Així és com comencen a enredar-se o, més aviat, a renyir, dues trames: la de la boja obra de Vélez, tractada amb molt respecte i amb alguna llibertat, i la d’una companyia sempre a punt de fracassar, a l’estil pallasso, en el seu esforç per portar-la a escena.
I així és com personatges del segle xvii i pallassos del xxi aixequen teulades i viatgen per les terres i els aires d’una Espanya esperpèntica.
Com diu el mateix dramaturg que ha creat aquesta ficció escènica, 'no és ni un clàssic apallassat ni un espectacle de pallassos amb cites clàssiques; és un homenatge genial en el que la mirada transgressora del clown fa possible que ens riguem de l'obra sense perdre-li el respecte que es mereix, a la vegada que riem de nosaltres mateixos i de la relació que mantenim amb els clàssics'.

Les entrades estan numerades i es poden adquirir a www.temporada.cat Les persones interessades també les poden comprar de forma presencial aquest divendres a la recepció de l'EMMPAC (i tots els divendres no festius, de 10 a 13h) o bé a taquilla, una hora abans de la representació, sempre i quan l’aforament així ho permeti. Per a més informació poden adreçar-se al telèfon 689 26 97 67 o a l’adreça electrònica hola@temporada.cat

 

EL DIABLO COJUELO

Dramatúrgia: Juan Mayorga
Direcció: Ester Nadal
Direcció i composició musical: Rhum & Cia
Intèrprets: Joan Arqué, Roger Julià, Xavi Lozano, Jordi Martinez, Mauro Paganini i Piero Steiner,
Producció: Compañía Nacional de Teatro Clásico i Velvet Events

Dia: Dissabte 26 de novembre
Lloc: Teatre Àngel Guimerà
Hora: 20 h
Preu: 20 € / 15 € amb descompte



©2019 Ajuntament del Vendrell