El Vendrell, 15 de novembre de 2022

Es presenten els tres projectes guanyadors dels pressupostos participatius

Un setmana després d’haver finalitzat el període de votacions, el dilluns 14 de novembre, al vespre, a la Sala de Plens de l’Ajuntament del Vendrell, es va celebrar una sessió de tancament del procés del Pressupost participatiu 2022, a la qual hi estaven convocades persones i entitats que van participar en el procés de presentació de propostes sobre un import de 200.000 euros.

En aquesta sessió de finalització del procés participatiu es van donar a conèixer els projectes guanyadors:

-Compra d’un vehicle equipat per a l’extinció d’incendis (58.928,15 euros; 524 vots)

-Actualitzar l’inventari d’arbrat viari, i dissenyar el pla d’intervenció / plantació (48.000,00 euros; 349 vots)

-Camí escolar segur entre els centres escolars Els Secallets i Pla de Mar de Coma-ruga (80.000,00 euros; 195 vots)

A la votació, que es va dur a terme entre el 14 d’octubre i el 6 de novembre, hi va poder participar tota la ciutadania empadronada a la vila major de 14 anys. Per garantir al màxim la participació, les votacions, un total de 1.436, es van poder realitzar de forma presencial a la Fira de Santa Teresa (816) i de forma telemàtica a través del web municipal (620).

Un cop finalitzat el procés participatiu, ara s’iniciarà el tràmit administratiu per executar els projectes guanyadors i es realitzarà un seguiment de l’execució dels mateixos.

Ara, el tancament del procés incorpora una avaluació per tal que la ciutadania pugui fer-ne una valoració i, al mateix temps, serveixi per poder incorporar millores en futures edicions. Aquesta valoració es pot fer fins al diumenge 20 de novembre mitjançant un formulari: https://bit.ly/Vendrell2022

El regidor de Participació Ciutadana, Christian Soriano, ha valorat molt positivament la primera edició de pressupostos participatius del Vendrell amb la participació de gairebé 1.500 persones, i “ja estem pensant en els pressupostos de l’any 2023 per intentar per ampliar encara més aquesta participació i que s’arribi a tots els barris i nuclis habitats”.

La presentació dels resultats del procés del Pressupost participatiu 2022 es pot consultar al web municipal: https://www.elvendrell.net/processos-participatius/pressupostos-participatius



©2019 Ajuntament del Vendrell