El Vendrell, 28 d'octubre de 2022

Els tres Clubs de Lectura actualment en marxa a la Biblioteca Pública Terra Baixa del Vendrell (el tradicional Club de Lectura, el de Teatre i el de la Sala de Lectura de Coma-ruga), engeguen temporada i inicien un nou cicle de tertúlies literàries.

21 anys d’activitat per al Club de Lectura més antic de la província de Tarragona

El primer dels clubs és el tradicional Club de Lectura, que enceta enguany la seva temporada número 21, sent el més antic de la província de Tarragona. Després de deixar enrere les restriccions provocades per la pandèmis, el club reprèn la seva ubicació habitual a la pròpia Biblioteca.

El passat setembre es va celebrar l’acte de presentació de la programació per aquest semestre, que va començar amb la trobada del passat dimarts, 25 d’octubre, per comentar l’obra Hamnet, de Maggie O’Farrell. Per al novembre, l’obra escollida és Paradisos oceànics d’Aurora Bertrana, dins del projecte ‘Clàssics catalanes al vostre club de lectura (Espais Escrits)’, que comptarà amb la dinamització d’Anna Perera. Es tracta d’una iniciativa del Servei de Biblioteques de la Generalitat i ‘Espais Escrits. Xarxa del Patrimoni Literari Català’ per posar en relleu el valor de les obres de la literatura catalana i fer-les presents als clubs de lectura de les biblioteques públiques.

Pel que fa a la lectura escollida per al desembre és Musclos per sopar, de Birgit Vanderbeke, mentre que Les altres mares, de Laia Aguilar, tancarà aquest primer període al gener.

Llegir el Teatre

Un altre dels clubs de lectura en funcionament està centrat en el món del teatre. En aquest cas, la programació va de l’octubre a l’abril de l’any vinent, i hi inclou quatre lectures: Zona inundable de Marta Barceló, amb direcció de Marta Gil Polo el 6 d’octubre; Terra Baixa (Reconstrucció d’un crim) d’Àngel Guimerà i direcció de Carme Portaceli el 12 de gener; Vent de Garbí i una mica de  por de Maria Aurèlia Capmany i direcció de Judith Pujol el 2 de març; i El temps i els Conway de J. B. Priestley i direcció d’Àngel Llàcer el 6 d’abril.

Com en altres ocasions, al maig es participarà a la trobada de Clubs de Lectura que se celebrarà al Teatre Nacional de Catalunya.

Club de Lectura de la Sala de Lectura de Coma-ruga

Des que la Sala de Lectura de Coma-ruga es va posar en funcionament han estat diverses les activitats que s’hi han anat desenvolupant. Una d’elles ha estat la creació i consolidació d’un club de lectura, que es va mantenir en funcionament tot i els problemes generats per la pandèmia i que enguany enceta la seva segona temporada.

El dimecres 19 d’octubre s’ha dut a terme la primera de les trobades, per parlar de El peligro de estar cuerdas de Rosa Montero, i per al novembre està programada una tertúlia sobre Tàndem de Maria Barbal.



©2019 Ajuntament del Vendrell