El Vendrell, 10 d'octubre de 2022

Com cada any des del 2016, durant el mes d’octubre, i en el marc del projecte “El Vendrell viu Pau Casals”, es presenta un punt de llibre commemoratiu de la figura del músic com a part d’una sèrie. Es tracta d’un treball elaborat per la Biblioteca Pública Terra Baixa del Vendrell, conjuntament amb la Vil·la Museu Pau Casals de Sant Salvador i el museu de la Casa nadiua de Pau Casals, i que compta amb el patrocini del Servei de Biblioteques de la Generalitat de Catalunya.

Tots els punts de llibre inclouen una frase del mestre i reproduccions d’elements bibliogràfics, discogràfics o museístics del fons de la Biblioteca o dels museus participants en el projecte. En el cas del corresponent al d’aquest 2022, el disseny està encapçalat per la cita “Jo vaig néixer amb un do, amb la música dintre meu. No mereixo cap mena d’honor especial”, així com dues reproduccions d’elements conservats en el fons de la Biblioteca: la portada de la publicació de Josep Maria Inglès i Rafecas “Consideració íntima de Pau Casals”, i el programa de mà “Programa del concert benèfic ofert per Pau Casals, Benvingut Socias, Bonaventura Dini i Guilhermina”.

Els punts es poden recollir gratuïtament a la mateixa Biblioteca, a la Sala de Lectura de Coma-ruga, a la Vil·la Museu Pau Casals de Sant Salvador o al museu de la Casa nadiua de Pau Casals del Vendrell.

El tiratge de l’edició d’aquest any 2022 és de 80.000 punts de llibres. El Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, mitjançant el Servei de Biblioteques, els repartirà entre les 400 biblioteques de tot Catalunya.

 

 



©2019 Ajuntament del Vendrell