El Vendrell, 10 d'octubre de 2022

L’alcalde del Vendrell presenta la proposta del pressupost de 2023, on el parc del Botafoc i la millora de les rieres, el nou contracte de neteja viària i una important partida per a enllumenat públic son les principals novetats.

L’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, ha presentat aquest matí les principals línies polítiques del pressupost municipal de 2023. Es tracta d’un pressupost expansiu, tot arribant a 60 milions d’euros, que incorpora la congelació dels impostos per segon any consecutiu, absorbeix l’increment de preus, de l’electricitat principalment, i incorpora els nous contractes de serveis.

Martínez ha afegit que és “un pressupost que continua reduint el deute, que el situarà a finals de 2023 en 30 milions d’euros, el que suposa una reducció de 13 milions d’euros durant el present mandat”.

A les partides de despesa destaca el nou contracte de neteja viària, que passa a un total de 2.3 milions d’euros, amb una renovació de maquinària i un augment de les freqüències de pas als barris i nuclis habitats.

Les partides d’inversions sumaran un total de 3 milions d’euros que s’afegeixen als 2 milions del projecte de millora de les rieres finançat amb fons Next Generation.

En matèria d’eficiència energètica hi ha un increment de fins a 800 mil euros en leds per a l’enllumenat públic i plaques solars. En manteniment d’escoles, es començaran a substituir les calderes de gas per sistemes d’aerotèrmia (bombes de calor) que produeixen aire condicionat per millorar la confortabilitat dels i les alumnes.

A la xarxa d’aigua, se substituiran els tubs principals que venen dels pous del Tomoví al Molí del Blanquillo. I es preveu la redacció del projecte executiu de pluvials de la urbanització Brisamar.

El pressupost incorpora els nous projectes verds: 1) la partida d’obres per a l’execució del parc del Botafoc i 2) la partida del Next Generation de les rieres, que ha d’estar finalitzat al final de l’any 2025.

L’ampliació de l’illa de vianants continuarà amb el projecte de peatonalització de la Rambla que, amb el pla d’aparcaments en redacció, permetrà plantejar el nou aparcament subterrani del centre del Vendrell.

A Coma-ruga, un cop finalitzin les obres de l’edifici del Tabaris, s’executarà el projecte del primer museu de Coma-ruga; sobre la seva història i el seu patrimoni, que s’ubicarà a la planta baixa.

En paraules de l’alcalde, Kenneth Martínez, “la proposta del 2023 continua impulsant la transformació del Vendrell, una transformació per a la majoria, que incorpora el nou servei de neteja viària, el parc del Botafoc i la millora i renaturalització de les rieres”.

 

pdf  Presentació del Pressupost 2023



©2019 Ajuntament del Vendrell