El Vendrell, 29 de setembre de 2022

La regidoria de Polítiques d’Igualtat, Gènere i Drets LGTBIQ+ de l’Ajuntament del Vendrell, amb el suport del Departament d’igualtat i feminismes de la Generalitat, finançat pel Pla Corresponsables del Ministeri d’Igualtat del Govern central, impulsa el programa “Temps per cures”.

Sota la premissa de proporcionar temps a les famílies que necessiten conciliar el temps personal i laboral amb el temps per cures, el servei acollirà infants d'entre 0 i 14 anys en diversos punts del municipi i amb activitats diverses.

El servei de cures té l'objectiu d’ avançar en la coresponsabilitat pública vers les cures i respon a diversos objectius. Primer, alliberar temps a les famílies, especialment a les dones, a qui, majoritàriament s’ha atribuït el Treball de les cures. Segon, consolidar el dret a les cures de les nenes i els nens i tercer, generar nova ocupació de qualitat en el territori avançant en la igualtat.

En concret, l'Ajuntament del Vendrell ofereix 3 serveis puntuals gratuïts a les famílies amb infants i adolescents de 3 a 14 anys:

-Servei d’Acollida a les escoles: Servei d’acollida per a infants de 3 a 5 anys i germans, d’una hora de durada a la sortida de les escoles del municipi. L’horari és en funció de la finalització de les classes de cada escola. (Màxim 10 hores/mensuals per infant, s’establiran criteris de priorització). Els infants s’han de recollir a la pròpia escola. Aquest servei s’iniciarà el 10 d’octubre de 2022. La inscripció és prèvia a la APP de La Ballaruga a www.laballaruga.org 

Per a més informació: laballaruga.media@gmail.com

 

-Servei de Canguratge amb servei d’acompanyament (servei de corda): S’ofereix un servei de canguratge a les tardes en equipament lúdic de 16.30 h a 20.30h. També s’inclou un servei d’acompanyament des de l’escola fins a l’equipament lúdic per alumnes de 1r a 6è. La resta d’infants i adolescents inscrits que no l’utilitzin, s’han de deixar directament a l’equipament. La recollida serà a l’equipament lúdic. (Màxim 27 hores/mensuals per infant s’establiran criteris de priorització). Aquest servei s’inicia el 10 d’octubre de 2022. La inscripció prèvia és a la APP de La Ballaruga a www.laballaruga.org.

Per a més informació: laballaruga.media@gmail.com

 

-Patis Oberts: Els dissabtes de 10h a 13h, a l’ Institut Escola de Coma-ruga, CEIP Àngel Guimerà i el CEE Garbí, s’obren els patis amb monitoratge per oferir diverses activitats de lleure. Aquest servei inicia el 8 d’octubre de 2022. Els infants i adolescents s’han de deixar i recollir a la porta de l’escola en concret.
La inscripció és a l’entrada de la pròpia escola. No s’establiran criteris de priorització, fins a la totalitat d’aforament permès.

Per a més informació: cebaixpenedes@gmail.com ©2019 Ajuntament del Vendrell